Πού να σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας

Δεν υπάρχει τίποτα, όπως η απόκτηση ενός ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, η πλοήγηση σε άγνωστους δρόμους, η εύρεση του ξενοδοχείου σας και η αντιμετώπιση ενός δάσους με σήματα "No Parking" σε γλώσσα που δεν μπορείτε να διαβάσετε. Ρίξτε σε μια περίπτωση jet lag και έχετε μια συνταγή για την πραγματική απογοήτευση ταξιδιού.

Για να αποφύγετε αυτήν την ενόχληση, ας ρίξουμε μια ματιά στις επιλογές πάρκινγκ διακοπών.

Χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων

Όταν κάνετε κράτηση στο ξενοδοχείο σας, πάρτε μια στιγμή για να μάθετε για το χώρο στάθμευσης.

Τα προαστιακά ξενοδοχεία συχνά διαθέτουν δωρεάν χώρο στάθμευσης. μπορείτε να σταθμεύσετε με δική σας ευθύνη, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την αναζήτηση ενός χώρου για να τοποθετήσετε το αυτοκίνητό σας.

Τα ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης μπορεί να έχουν ή να μην διαθέτουν πάρκινγκ. Αν το κάνουν, αναμένετε να πληρώσετε τα ποσοστά μεγάλων πόλεων. Ασφάλεια μπορεί επίσης να είναι μια ανησυχία. Το κόστος του δωματίου σας δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλεια του χώρου στάθμευσης του ξενοδοχείου. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να επικοινωνήσετε με την αστυνομία σε περίπτωση που το αυτοκίνητό σας σπάσει ή κλαπεί. Πάρτε τα πάντα από το αυτοκίνητό σας κάθε βράδυ, έτσι ώστε οι ενδεχόμενοι κλέφτες δεν έχουν κανένα λόγο να σπάσουν ένα παράθυρο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά στην Ευρώπη, το ξενοδοχείο σας μπορεί να μην προσφέρει καθόλου πάρκινγκ. Ρωτήστε τον υπάλληλο γραφείου πού πρέπει να σταθμεύσετε και τι να κάνετε για τη φόρτωση και εκφόρτωση των αποσκευών σας. Σε ορισμένες πόλεις, μπορεί να καταλήξετε να σταθμεύσετε σε μια δημοτική μετρημένη παρτίδα. αυτή η επιλογή ενδέχεται να απαιτεί να "τροφοδοτείτε" το μετρητή σας κάθε λίγες ώρες κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας. Εάν δεν έχετε πουθενά αλλού να αφήσετε το αυτοκίνητό σας και να μείνετε σε μια μεγάλη πόλη, σκεφτείτε να σταθμεύσετε σε σιδηροδρομικό σταθμό στο κέντρο της πόλης, που πιθανόν να προσφέρει μακροχρόνια στάθμευση.

Χώρος στάθμευσης

Ρωτήστε οποιονδήποτε έχει επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη - μια μεγάλη πόλη δεν είναι μέρος για να φέρετε ένα αυτοκίνητο. Εάν δεν έχετε άλλη επιλογή, ελέγξτε με το ξενοδοχείο σας ή κάντε κάποια online έρευνα για να προσδιορίσετε το καλύτερο μέρος για να σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας. Αν ο σιδηροδρομικός σταθμός προσφέρει χώρο στάθμευσης, ίσως μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας εκεί. Δημοτικά πάρκα και γκαράζ στάθμευσης είναι επίσης καλές επιλογές.

Ελέγξτε την κατάσταση στάθμευσης πριν αρχίσει το ταξίδι σας. οι εμπειρογνώμονες ταξιδιού της περιοχής είναι υπέροχοι πόροι.

Εάν πρέπει να σταθμεύσετε στο δρόμο ή σε ένα γκαράζ, μάθετε πώς λειτουργεί η πληρωμή πριν φύγετε από το όχημά σας. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, θα χρειαστεί να πληρώσετε σε ένα περίπτερο, να λάβετε μια απόδειξη και να το τοποθετήσετε στον ταμπλό σας για να αποδείξετε ότι έχετε πληρώσει. (Αυτό μπορεί να αντιστραφεί αν ο τοπικός πάροχος μετρητών φτάσει στο αυτοκίνητό σας προτού το επιστρέψετε με την απόδειξη, αλλά τέτοια περιστατικά είναι αρκετά σπάνια.) Η Ουάσινγκτον, DC και ορισμένες άλλες πόλεις σας επιτρέπουν να πληρώσετε για να σταθμεύσετε με το smartphone σας. Στη Γερμανία, θα χρειαστείτε ένα Parkscheibe (δίσκο στάθμευσης) αν σταθμεύετε σε μια περιοχή που απαιτεί ένα. Μπορείτε να αγοράσετε ένα σε ένα βενζινάδικο ή να παραγγείλετε ένα online.

Αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και κρουαζιερόπλοια

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις επιλογές στάθμευσης σε αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και λιμάνια κρουαζιέρας στις ιστοσελίδες τους. Εάν ο ιστότοπος βρίσκεται σε άλλη γλώσσα, διαβάστε το χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο μετάφρασης. Εάν δεν αντιμετωπίζετε γλωσσικό φράγμα, μπορείτε να καλέσετε τον γενικό αριθμό πληροφοριών για το σιδηροδρομικό σταθμό, το αεροδρόμιο ή το λιμάνι κρουαζιέρας.

Οι αερολιμένες προσφέρουν πολλές επιλογές στάθμευσης, συμπεριλαμβανομένου του ωριαίου, ημερήσιου και μακροχρόνιου χώρου στάθμευσης. Ιδιωτικές υπηρεσίες στάθμευσης σε αεροδρόμια υπάρχουν σε πολλές πόλεις.

Προγραμματίστε το μέλλον αν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια μιας περιόδου διακοπών. οι χώροι στάθμευσης των αεροδρομίων γεμίζουν γρήγορα κατά τη διάρκεια της περιόδου διακοπών.

Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί σε μικρές πόλεις γενικά δεν διαθέτουν πολλά σημεία στάθμευσης, ακόμη και αν ο ιστότοπος του σταθμού λέει ότι υπάρχει άφθονος χώρος στάθμευσης. Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί στις μεγάλες πόλεις, από την άλλη πλευρά, συνήθως έχουν αρκετό χώρο στάθμευσης με πληρωμή.

Οι θύρες κρουαζιέρας συνήθως προσφέρουν μακροχρόνιο χώρο στάθμευσης για επιβάτες κρουαζιερόπλοιων Μπορεί να χρειαστεί να δείτε τα κρουαζιερόπλοια για να σταθμεύσετε.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, καθαρίστε προσεκτικά το χώρο των επιβατών του αυτοκινήτου σας. Μην αφήνετε τίποτα ορατό που θα μπορούσε να εμπνεύσει έναν κλέφτη να σπάσει ένα παράθυρο. Εάν διατηρείτε μια μονάδα GPS στο αυτοκίνητό σας, καθαρίστε το παράθυρο και καθαρίστε το εσωτερικό του παρμπρίζ σας προτού παρκάρετε. Πάρτε τα πάντα από το αυτοκίνητό σας (ακόμη και μολύβια) ή το κρύψτε στο κορμό.

Πληροφορίες στάθμευσης και εφαρμογές στάθμευσης

Αν ψάχνετε για πληροφορίες στάθμευσης για συγκεκριμένες πόλεις ή ξενοδοχεία, ξεκινήστε με την επίσκεψη στην ιστοσελίδα της πόλης ή του ξενοδοχείου. Μπορείτε επίσης να καλέσετε το ξενοδοχείο ή το γραφείο τουριστικών πληροφοριών της πόλης για να ρωτήσετε σχετικά με τις επιλογές στάθμευσης.

Οι περισσότεροι ταξιδιωτικοί οδηγοί παρέχουν μόνο περιορισμένες πληροφορίες για την στάθμευση, επειδή οι συγγραφείς έχουν την τάση να υποθέτουν ότι οι περισσότεροι επισκέπτες χρησιμοποιούν δημόσιες συγκοινωνίες.

Οι επισκέπτες σε πολλές μεγάλες πόλεις μπορούν να επωφεληθούν από τις ιστοσελίδες στάθμευσης που υπάρχουν τώρα. Ορισμένες από αυτές τις ιστοσελίδες σας επιτρέπουν να κάνετε κράτηση και να πληρώσετε για τον χώρο στάθμευσης σας πριν φύγετε από το σπίτι σας.

Εάν διαθέτετε ένα smartphone, επωφεληθείτε από τις πολλές εφαρμογές που σχετίζονται με την στάθμευση που είναι διαθέσιμες, όπως το ParkWhiz, το ParkingPanda και το Parker. Δοκιμάστε οποιαδήποτε εφαρμογή κάνετε λήψη στην τοπική περιοχή σας πριν αποφασίσετε να την επικαλεστείτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.