Πόσα Brooklyns υπάρχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Ένα δημοφιλές όνομα τοποθεσίας στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό

Αν ζητούσατε από ένα Brooklynite στη Νέα Υόρκη πόσες θέσεις ονομάζεται Brooklyn υπάρχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι πιθανό να ακούσετε, "Μπορεί να υπάρχει μόνο ένας Μπρούκλιν, εδώ". Αλλά στην πραγματικότητα, υπάρχουν περίπου δύο δωδεκάδες πόλεις, πόλεις, γειτονιές ή περιοχές γνωστές ως Μπρούκλιν στις ΗΠΑ

Τι είναι το όνομα Μπρούκλιν ; Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικά από αυτά τα άλλα μέρη που ονομάζεται Μπρούκλιν.

Ιστορία του Λόγου

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι περισσότερες από τις χρήσεις του ονόματος τόπου στις Ηνωμένες Πολιτείες προέρχονται αρχικά από το χωριό που ιδρύθηκε το 1646 στη Νέα Υόρκη (τότε Νέο Άμστερνταμ) από τους Ολλανδούς αποίκους εκεί. Ονομάζεται από τον ολλανδικό δήμο Breukelen κοντά στην Ουτρέχτη των Κάτω Χωρών. Η λέξη προέρχεται από την παλιά γερμανική γερμανική γλώσσα bruoh , που σημαίνει " γη , marshland ." Η ορθογραφία του αμερικανικού ονόματος θέματος πιθανότατα επηρεάζεται ή σχετίζεται απομακρυσμένα με τη λέξη "ρυάκι".

Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη

Στη Νέα Υόρκη υπάρχουν δύο μέρη που ονομάζονται Μπρούκλιν. Το λιγότερο γνωστό είναι ένα μικρό χωριουδάκι στη δυτική Νέα Υόρκη κοντά στο Buffalo. Από την απογραφή του 2010, είχε πληθυσμό 1.000 κατοίκων.

Όταν όλοι σκέφτονται το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, αυτό με το οποίο πιθανότατα αναφέρονται είναι εκείνο όπου ζουν 2.5 εκατομμύρια άνθρωποι. Είναι ένας από τους πέντε δήμους που απαρτίζουν τη Νέα Υόρκη. Μέχρι το 1898, υπήρξε η πόλη της, αλλά στη συνέχεια προσχώρησε στο Μανχάταν, το Queens, το Bronx και το Staten Island για να γίνει η πόλη της Νέας Υόρκης.

Σήμερα, αν ήταν να διαλυθεί από τη Νέα Υόρκη και να γίνει πάλι η πόλη του, θα γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στις ΗΠΑ πίσω από το Λος Άντζελες και το Σικάγο.

Μπρούκλιν στο Ουισκόνσιν

Οι άνθρωποι από το κράτος του Ουισκόνσιν φαινόταν να αγαπούν το όνομα Μπρούκλιν τόσο πολύ που υπάρχουν τέσσερις περιοχές στο κράτος που ονομάζεται Μπρούκλιν.

Μεταξύ 1840 και 1890, το Wisconsin ήταν ένα σημαντικό κέντρο της ολλανδικής μετανάστευσης. Ίσως γι 'αυτό και η ολλανδική παράγωγος λέξη ήταν δημοφιλής στο Ουισκόνσιν.

Το Μπρούκλιν είναι ένα χωριό που εκτείνεται τόσο σε κομητείες Dane όσο και σε πράσινες περιοχές του Wisconsin. Ο πληθυσμός είναι περίπου 1.400 σύμφωνα με την απογραφή του 2010. Στη συνέχεια, υπάρχει ένα άλλο κοντινό Brooklyn, μια πόλη στην Green County, που έχει άλλους 1.000 ανθρώπους.

Υπάρχει ένα Μπρούκλιν, το οποίο βρίσκεται στην κομητεία του Green Lake , στο Wisconsin, σε αρκετές επαρχίες, που έχει άλλους 1.000 ανθρώπους.

Στο βόρειο τμήμα του Wisconsin, στην περιοχή Washburn, υπάρχει μια άλλη πόλη που ονομάζεται Brooklyn αρκετών εκατοντάδων ανθρώπων.

Πρώην Brooklyns

Υπάρχουν χώροι που ήταν γνωστοί ως Μπρούκλιν, όπως το Ντέιτον, το Κεντάκι. Ή υπάρχουν τόποι που είναι ένα νεύμα για να ονομάζεται πρώην Μπρούκλιν, όπως το Brooklyn Place και το Μπρούκλιν Κέντρο στη Μινεσότα, τα οποία και τα δύο ήταν μέρος του Μπρούκλιν, Μινεσότα, πρώην δήμος. Το ίδιο μπορεί να λεχθεί και για το Ανατολικό Όκλαντ της Καλιφόρνιας, το οποίο δείχνουν οι παλιές χαρτογραφικές αποκαταστάσεις που ονομαζόταν Μπρούκλιν.

Στη δεκαετία του 1960, μια γειτονιά του Σαρλόττα της Βόρειας Καρολίνας έπεσε στο έδαφος. Ήταν παλαιότερα γνωστή ως Μπρούκλιν.

Άλλες Brooklyns

Εκτός από τις Κάτω Χώρες, υπάρχουν και άλλες χώρες που έχουν υιοθετήσει το όνομα, το Μπρούκλιν, όπως ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Νότια Αφρική και η Νέα Ζηλανδία.

Ρίξτε μια ματιά σε μια λίστα των άλλων Brooklyns στις ΗΠΑ

Άλλες Brooklyns στις ΗΠΑ Περιγραφή
Μισισιπής Το Μπρούκλιν είναι μια μη ενοποιημένη κοινότητα που ανήκει στο Hattiesburg του Μισισιπή
Φλόριντα Το Brooklyn είναι μια γειτονιά του Τζάκσονβιλ, Φλόριντα, στην περιοχή του κέντρου της πόλης.
Κονέκτικατ Το Μπρούκλιν είναι μια πόλη στην επαρχία Windham στο βορειοανατολικό Κονέκτικατ
Ιλινόις Το Μπρούκλιν είναι ένα χωριό έξω από το Ανατολικό Σαιντ Λούις, το Ιλλινόις και το Σαιντ Λούις, το Μιζούρι, γνωστό και ως Lovejoy, Illinois. Είναι η παλαιότερη πόλη που ενσωματώνουν οι Αφροαμερικανοί στις ΗΠΑ
Ιντιάνα Το Μπρούκλιν είναι μια πόλη στην πόλη Clay, στη μέση του κράτους με πληθυσμό 1.500 κατοίκων.
Αϊόβα Το Μπρούκλιν είναι μια πόλη στην κεντρική Αϊόβα με πληθυσμό 1.500 κατοίκων. Είναι λογαριασμός ως "Μπρούκλιν: Κοινότητα Σημαίες."
Μέριλαντ Το Μπρούκλιν είναι μια γειτονιά στη Βαλτιμόρη, Μέριλαντ. Δεν πρέπει να συγχέεται με το πάρκο Μπρούκλιν, το Μέριλαντ και το Brooklyn Heights, Maryland.
Μίτσιγκαν Το Μπρούκλιν, πρώην Swainsville, Μίτσιγκαν, είναι ένα χωριό στην κομητεία του Κολούμπια με πληθυσμό 1.200 από την απογραφή του 2010.
Μισσούρι Το Μπρούκλιν είναι μια μη ενοποιημένη κοινότητα στην κομητεία Harrison στο βόρειο Μισσούρι.
Νέα Υόρκη Το Μπρούκλιν είναι ένας δήμος της Νέας Υόρκης και ένας οικισμός στη βορειοδυτική Νέα Υόρκη.
Βόρεια Καρολίνα Το Μπρούκλιν είναι μέρος μιας ιστορικής περιοχής γειτονιάς στο Raleigh της Βόρειας Καρολίνας
Οχάιο Το Μπρούκλιν είναι μια πόλη στην κομητεία Cuyahoga, προάστιο του Κλίβελαντ, με πληθυσμό 11.000 κατοίκων. Το Old Brooklyn είναι μια άλλη γειτονιά στο Κλίβελαντ.
Όρεγκον Το Μπρούκλιν είναι μια γειτονιά στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, που ονομαζόταν αρχικά "Brookland", για την τοποθεσία του κοντά σε ρυάκια και ρυάκια.
Δυτική Βιρτζίνια Υπάρχουν δύο κοινότητες χωρίς νομική προσωπικότητα που ονομάζονται Μπρούκλιν στη Δυτική Βιρτζίνια, μία στο βόρειο άκρο που συνορεύει με το Οχάιο στην κομητεία Wetzel και άλλη στο νότο, στην κομητεία Fayette.
Wisconsin Τέσσερα μέρη στο Ουισκόνσιν με το όνομα Μπρούκλιν.