Όλα για τις εθνικές διακοπές στο Περού

Ημέρες μακριά στο Περού και τι σημαίνει για τους ταξιδιώτες

Για να αυξηθεί ο εσωτερικός τουρισμός στο Περού, η κυβέρνηση δημιούργησε μια σειρά μη εργάσιμων ημερών καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Μερικές από τις γιορτές, όπως η Μεγάλη Εβδομάδα (Πάσχα) και τα Χριστούγεννα, γιορτάζονται σε όλο τον κόσμο, ενώ άλλες, όπως η Ημέρα Εργασίας και η Ημέρα Ανεξαρτησίας, είναι μοναδικές στο Περού.

Ημέρες Διακοπών για Περουβιανούς

Η περουβιανή κυβέρνηση καλεί τις μη παραδοσιακές διακοπές, τις δουλειές χωρίς εργαστήρια, που σημαίνει "τις μη εργάσιμες ημέρες", τις γιορτές ή τις μεγάλες διακοπές.

Οι Περουβιανοί παίρνουν συνήθως αυτές τις πρόσθετες ημέρες εκτός εργασίας καθόλη τη διάρκεια του έτους. Αυτές οι μέρες συνήθως πέφτουν αμέσως πριν ή μετά από μια εθνική εορτή, γεγονός που δημιουργεί παρατεταμένες περιόδους διακοπών.

Ταξιδιώτες στο Περού κατά τις Περουβιανές διακοπές

Οι Περουβιανοί ταξιδεύουν συχνά κατά τις αργίες, ιδιαίτερα τις μεγάλες εθνικές αργίες όπως τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά και η Μεγάλη Παρασκευή, με αποτέλεσμα οι τιμές των μεταφορών και των καταλυμάτων να αυξάνονται μερικές φορές κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων.

Το πιο σημαντικό είναι να προσπαθήσετε να αγοράσετε εισιτήρια αεροπλάνων και λεωφορείων εκ των προτέρων από το κανονικό, καθώς οι θέσεις μπορούν να ξεπουληθούν γρήγορα για τις ημέρες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από εθνικές αργίες. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να κάνουν προχωρημένες κρατήσεις για ταξίδια με λεωφορεία και πτήσεις κατά τις περιόδους αυτές

Οι ταξιδιώτες που προτίθενται να κλείσουν κρατήσεις ξενοδοχείων ή ξενώνα κατά τη διάρκεια των πιο δημοφιλών ή σημαντικών περιόδων διακοπών θα πρέπει να προγραμματίσουν και να κλείσουν νωρίς το βιβλίο. Η εύρεση ενός δωματίου στο Cusco ή το Puno κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, για παράδειγμα, μπορεί να είναι δύσκολη αν αφήσετε την κράτησή σας μέχρι την τελευταία στιγμή.

Μπορεί να βρείτε κάτι, αλλά οι επιλογές σας ενδέχεται να είναι περιορισμένες.

Ημέρες Φεστιβάλ

Μάθετε περισσότερα για τα μεγάλα φεστιβάλ και εκδηλώσεις στο Περού. ίσως να θέλετε να εξετάσετε το ταξίδι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για να βουτήξετε στον πολιτισμό του Περού. Ή, αντίθετα, μπορεί να θέλετε να το αποφύγετε εξ ολοκλήρου, καθώς τα πλήθη, οι τιμές και οι επιλογές ταξιδιού θα είναι πιο τεντωμένες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Εθνικές διακοπές στο Περού

Υπάρχουν μερικές άλλες ημέρες που δεν αναφέρονται, οι οποίες θεωρούνται «παραδόσεις» όπως η Τρίτη ημέρα των βασιλέων ή η Ημέρα της Μητέρας. Οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν είναι κλειστές εκείνες τις μέρες και δεν θεωρούνται «εθνικές αργίες», ωστόσο, η περιοχή αναγνωρίζει εκείνες τις ημέρες ότι έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Ημερομηνία Όνομα γιορτής Η Σημασία της Διακοπής
1η Ιανουαρίου Πρωτοχρονιά (Año Nuevo) Όπως και στις ΗΠΑ, αυτές οι διακοπές αρχίζουν το βράδυ με ένα μεγάλο πάρτι, το οποίο συνεχίζεται την 1η Ιανουαρίου.
Μάρτιος Απρίλιος Μεγάλη Πέμπτη (Jueves Santo) Αυτή η μέρα είναι μέρος της Μεγάλης Εβδομάδας. Είναι η μέρα που θυμίζει το Μυστικό Δείπνο.
Μάρτιος Απρίλιος Μεγάλη Παρασκευή (Viernes Santo) Επίσης μέρος της Μεγάλης Εβδομάδας, αυτή τη μέρα μνημονεύει την εκτέλεση του Ιησού με σταύρωση. Αυτές οι παρελάσεις είναι συνήθως αρκετά επίσημες.
1 Μαΐου Ημέρα Εργασίας (Día del Trabajador) Αυτή η μέρα για τους Περουβιανούς, όπως η Αμερικανική Ημέρα Εργασίας, συνήθως περιλαμβάνει μια μεγάλη ποσότητα μπύρας.
29 Ιουνίου Ημέρα Αγίου Πέτρου και Αγίου Παύλου (Día de San Pedro y San Pablo) Αυτή η μέρα θυμίζει το μαρτύριο των αποστόλων Αγίου Πέτρου και Αγίου Παύλου.
28 και 29 Ιουλίου Ημέρα της Ανεξαρτησίας (Día de la Independencia / Fiestas Patrias) Αυτές οι μέρες γιορτάζουν την ανεξαρτησία του Περού από την Ισπανία. Μπορείτε να περιμένετε παρέες, πάρτι, σχολεία και πολλές επιχειρήσεις κλειστές.
30 Αυγούστου Ημέρα του Αγίου Ρόδου της Λίμα (Día de Santa Rosa de Lima) Ο πιο διάσημος άγιος του Περού εορτάζεται με μια μέρα ελεύθερη.
8 Οκτωβρίου Μάχη της Αγκάθου (Combat de Angamos) Την ημερομηνία αυτή, το Περού θυμάται μια βασική μάχη κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ειρηνικού ενάντια στη Χιλή και τον θάνατο του ναού του Περουβιανού ναύαρχου Miguel Grau.
1 Νοεμβρίου Ημέρα όλων των Αγίων (Día de Todos los Santos) Όλη η ημέρα του Αγίου είναι μια πολύχρωμη μέρα οικογενειακής γιορτής.
8 Δεκεμβρίου Άθραυστη σύλληψη (Inmaculada Concepción) Αυτή είναι μια μεγάλη ημέρα θρησκευτικών γιορτών στο Περού και σε όλες τις καθολικές περιοχές του κόσμου.
25 Δεκεμβρίου ημέρα των Χριστουγέννων Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται όπως και άλλες χώρες του κόσμου.