Το ανεξερεύνητο ταξίδι διαδρομών Βορρά - Βόρεια Περού

Αυτό το δρομολόγιο ταξιδιού του Περού διαθέτει τα καλύτερα του τι να δει το βόρειο Περού σε δύο εβδομάδες.

Μια περιοχή που επισκιάστηκε από το κόσμημα του Νότου - Machu Picchu , στο βόρειο Περού έχει να προσφέρει πολλά και συχνά επισκέπτεται συχνά μόνο άλλοι τουρίστες της Νότιας Αμερικής. Και ενώ δεν έχει το φλας και την πολυτέλεια της Λίμα ή Κούσκο οι τιμές είναι πανοραμική υπόγειο και πολλές φορές θα βρείτε ότι είστε ο μόνος τουρίστας γύρω.

Παρακάτω είναι μια μεγάλη διαδρομή για 10-14 ημέρες εάν έρχεστε από τον Ισημερινό. Αν έρχεστε έρχεστε η Λίμα απλά κάντε το βόρειο-νότιο δρομολόγιο αντίστροφα!

Mancora 3-4 ημέρες

Το Mancora επισκέπτεται πιο συχνά τους ταξιδιώτες που έρχονται από τον Ισημερινό ή τουρίστες που μόλις επισκέπτονταν το Machu Picchu και θέλουν να χαλαρώσουν στην παραλία. Με τη φήμη ότι είναι ένας παγκόσμιας κλάσης ιστιοσανίδα , προσελκύει ένα μεγάλο πλήθος σέρφινγκ. Αν ψάχνετε για να σερφάρετε όλη την ημέρα και πάρτι όλη τη νύχτα έπειτα μείνετε στην πόλη.

Για όσους αναζητούν πιο χαλαρές διακοπές, πάρτε ένα σύνθημα από τους Περουβιανούς και επισκεφθείτε μία από τις πιο ήσυχες παραλίες λίγο έξω από τη Mancora. Τα ξενοδοχεία παραλία είναι πολύ λιγότερο ακριβά, όπως τα εστιατόρια και αν θέλετε να κατευθυνθείτε στην πόλη τα ταξί είναι μόνο $ 1-2.

Chiclayo 2-3 ημέρες

Αυτή δεν είναι μια όμορφη πόλη, αλλά είναι ένα εξαιρετικό σημείο στάσης για να δείτε τη συλλογή Lord of Sipán, που ονομάζεται συχνά βασιλιάς Tutankamon της Αμερικής, επειδή ο τάφος του βρέθηκε σε άψογη κατάσταση.

Το μουσείο είναι καινούργιο και αγωνίζεται σε οποιοδήποτε σύγχρονο μουσείο στον κόσμο με μόνο τιμή εισόδου $ 10 για να δει την εξαντλητική συλλογή χρυσού, χαλκού και αργύρου. Μπορείτε να κάνετε ένα ημερήσιο ταξίδι στον τάφο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ανακαλύψτε περισσότερα για το Chiclayo .

Cajamarca 3-4 ημέρες

Η απόλυτα αγαπημένη μου θέση στο Περού και μία που γνωρίζουν λίγοι τουρίστες.

Το ανακάλυψα μόνο σε μια βόλτα με το λεωφορείο όταν η γυναίκα δίπλα μου επέμενε να πάω.

Αυτή η μικρή πόλη, κρυμμένη στα βουνά, είναι γνωστή στους περουβιανούς για το νόστιμο τυρί και τη σοκολάτα. Πολλοί Περουβιανοί ταξιδεύουν στην Cajamarca για να επισκεφθούν τις φυσικές πηγές της, το προ-Κολομβιανό υδραγωγείο και τη νεκρόπολη πριν από τη νεκρόπολη. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι τουρίστες είναι περουβιανές, ημερήσιες εκδρομές είναι πολύ φθηνές σε $ 5-8.

Μια τελευταία συμβουλή - μην αφήνετε χωρίς να δοκιμάσετε sudado , ντομάτα με βάση το ψάρι στιφάδο.

Trujillo 2-3 ημέρες

Μια όμορφη αποικιακή πόλη, είναι ωραίο να περπατήσετε απλά και να απολαύσετε τη θέα. Ωστόσο, είναι επίσης μια μεγάλη βάση για να κάνετε ημερήσιες εκδρομές στα αρχαία ερείπια.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται στο Trujillo για να δουν το περίφημο Chan Chan, τα οποία είναι ερείπια είναι μια αρχαία πόλη που χτίστηκε από λάσπη αλλά με εκδρομές που κυμαίνονται από $ 5-10. Προτείνω ιδιαίτερα να περάσετε λίγες μέρες για να επισκεφτείτε άλλους όπως οι Πυραμίδες Moche. Διαβάστε περισσότερα για το Trujillo.

Piura 2 ημέρες

Περάστε λίγο χρόνο στο βόρειο Περού και θα ακούσετε αναπόφευκτα τους ντόπιους να συζητήσουν πώς η Λίμα έχει κλέψει την κουζίνα τους και ότι το περνάνε σαν δικό τους. Σε μια τυπική, μεγάλη πόλη εναντίον της αγροτικής χώρας μάχης οι Βόρειοι Περουβιανοί είναι πολύ περήφανοι για την παράδοσή τους για το καλύτερο ceviche στη χώρα και η δυσαρεστημένη μεγάλη πόλη Lima το περνάει σαν δική της.

Εκείνοι που βρίσκονται στην "γνωστή" επίσκεψη Pirua που είναι το σπίτι των καλύτερων ceviche στη χώρα και όπου οι σεφ από τη Λίμα βρίσκουν την έμπνευσή τους. Conchas negras ή μαύρη βελανιδιά ceviche είναι το στέμμα κόσμημα και πρέπει να δειγματοληψία.

Εάν δεν είστε λάτρης θαλασσινών μπορεί να θέλετε να περάσετε Piura, δεδομένου ότι δεν έχει πολλά να προσφέρει εκτός μαγειρικής ανδρεία και θα μπορούσε να είναι στο τρέξιμο για την πιο άσχημη πόλη στο Περού.

Συμβουλή ταξιδιού: Τα λεωφορεία στο βόρειο Περού είναι πολύ φτηνά, σχετικά ασφαλή και με μέσο όρο περίπου 2 $ / ώρα. Ωστόσο, προσπαθήστε να κάνετε λεωφορείο απευθείας από τη γραμμή λεωφορείου, καθώς το κόστος μπορεί να διπλασιαστεί όταν τα ταξιδιωτικά γραφεία βλέπουν τους αλλοδαπούς να περπατούν μέσα από αυτήν την πόρτα