Πράγματα που πρέπει να κάνουμε στη Νέα Υόρκη: έδρα των Ηνωμένων Εθνών

Πώς να επισκεφθείτε το Αρχηγείο των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη

Η βόλτα στους συναρπαστικούς διάδρομους της διεθνούς διπλωματίας στο Αρχηγείο των Ηνωμένων Εθνών του Μανχάταν είναι ένα εκπαιδευτικό ταξίδι που δεν πρέπει να χάσετε. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι, ενώ βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Μανχάταν, που βρίσκεται μπροστά στον Ανατολικό Ποταμό, το οικόπεδο των 18 στρεμμάτων του ΟΗΕ θεωρείται «διεθνής επικράτεια» που ανήκει στα μέλη των Ηνωμένων Εθνών και ως εκ τούτου δεν είναι τεχνικά μέρος των Ηνωμένων Εθνών Κράτη μέλη.

Μια περιήγηση εδώ και μία ώρα προσφέρει εμπλουτισμένη εικόνα για το σημαντικό έργο του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Τι θα δούμε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών;

Ο καλύτερος (και μόνος) τρόπος για να δείτε την εσωτερική λειτουργία του Αρχηγείου των Ηνωμένων Εθνών είναι μέσω περιηγήσεων. Περίπου ωριαίες οργανωμένες εκδρομές προσφέρονται από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:30 π.μ. έως τις 4:45 μ.μ. Οι εκδρομές ξεκινούν από το κτίριο της Γενικής Συνέλευσης και παρέχουν μια οπτική γεύση από την οργάνωση, συμπεριλαμβανομένης μιας επίσκεψης στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης. Η αίθουσα γενικής συνέλευσης είναι η μεγαλύτερη αίθουσα των Ηνωμένων Εθνών, με χωρητικότητα για περισσότερους από 1.800 ανθρώπους. Σε αυτό το δωμάτιο, εκπρόσωποι όλων των 193 κρατών μελών συγκεντρώνονται για να συζητήσουν πιεστικά ζητήματα που απαιτούν διεθνή συνεργασία.

Οι εκδρομές πραγματοποιούνται επίσης στο Επιμελητήριο του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς και στο Επιμελητήριο του Συμβουλίου Τρομοκρατίας και στο Επιμελητήριο Οικονομικών και Κοινωνικών Συμβουλίων (σημειώστε ότι η πρόσβαση μπορεί να περιορίζεται σε αίθουσες εάν οι συναντήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη).

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, οι συμμετέχοντες στην περιοδεία θα μάθουν περισσότερα για την ιστορία και τη δομή του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένου του πεδίου των θεμάτων που αντιμετωπίζουν τακτικά τα Ηνωμένα Έθνη, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ειρήνης και της ασφάλειας, του αφοπλισμού κ.α.

Σημειώστε ότι μια φιλική προς τα παιδιά Παιδική Περιήγηση, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, είναι επίσης διαθέσιμη για κρατήσεις με προωθημένη ηλεκτρονική αγορά. σημειώστε ότι όλα τα συμμετέχοντα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται από έναν ενήλικα ή συνοδό.

Ποια είναι η έδρα των Ηνωμένων Εθνών στην ιστορία της Νέας Υόρκης;

Το συγκρότημα των κεντρικών διευθύνσεων των Ηνωμένων Εθνών ολοκληρώθηκε στη Νέα Υόρκη το 1952 σε εκτάσεις που δόθηκαν στην πόλη από τον John D. Rockefeller, Jr. Τα κτίρια περιλαμβάνουν επιμελητήρια για το Συμβούλιο Ασφαλείας και τη Γενική Συνέλευση, καθώς και γραφεία του Γενικού Γραμματέα και άλλους διεθνείς δημόσιους υπαλλήλους. Το συγκρότημα έλαβε μια εκτενή αναμόρφωση για τον εορτασμό της 70ής επετείου των Ηνωμένων Εθνών το 2015.

Πού βρίσκεται η έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη;

Πέρα από τον Ανατολικό Ποταμό, το Αρχηγείο των Ηνωμένων Εθνών βρίσκεται στην 1η Λεωφόρο μεταξύ Ανατολικής 42ης και Ανατολικής 48ης οδού. η είσοδος των κύριων επισκεπτών βρίσκεται στην 46η οδό και την 1η Λεωφόρο. Σημειώστε ότι όλοι οι επισκέπτες πρέπει πρώτα να πάρουν ένα δελτίο ασφαλείας για να επισκεφτούν το συγκρότημα. Τα δελτία διαβατηρίων εκδίδονται στο γραφείο επιταγής στο 801 1st Avenue (στη γωνία της 45ης οδού).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών:

Οι περιηγήσεις είναι διαθέσιμες μόνο τις καθημερινές. το Λόμπι Επισκεπτών του ΟΗΕ με εκθέματα και το Κέντρο Επισκεπτών του ΟΗΕ παραμένουν ανοιχτά τα Σαββατοκύριακα (αν και όχι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο). Συνιστάται ιδιαίτερα να κάνετε κράτηση εισιτηρίων για εκδρομές online εκ των προτέρων. ένας περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων μπορεί να είναι διαθέσιμος για αγορά στα Ηνωμένα Έθνη την ημέρα της επίσκεψής σας.

Οι online τιμές εισιτηρίων είναι $ 22 για ενήλικες, $ 15 για φοιτητές και ηλικιωμένους και $ 9 για παιδιά ηλικίας 5 έως 12. Σημειώστε ότι τα παιδιά κάτω των 5 ετών δεν επιτρέπονται στις περιηγήσεις. (Συμβουλή: Προγραμματίστε να φτάσετε τουλάχιστον μία ώρα πριν από την προγραμματισμένη περιήγησή σας για να έχετε χρόνο για να περάσετε από τον έλεγχο ασφάλειας.) Υπάρχει ένα Cafe επισκεπτών που σερβίρει φαγητό και ποτά (συμπεριλαμβανομένου του καφέ) στο χώρο του ξενοδοχείου. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση visit.un.org.