Επισκόπηση των επιλογών μελέτης του Mysore Yoga

Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν για να σπουδάσουν γιόγκα στο Mysore, στο κράτος της Νότιας Ινδίας Karnataka . Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς γιόγκα στην Ινδία, και με την πάροδο των ετών έχει επιτύχει την παγκόσμια αναγνώριση ως κέντρο γιόγκα. Εκτός από το να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να μελετήσει τη γιόγκα, το Mysore είναι επίσης μια όμορφη πόλη με τα εντυπωσιακά παλάτια και τους ναούς.

Ποιο ύφος της Γιόγκα διδάσκεται στο Mysore;

Το κύριο ύφος της γιόγκα που διδάσκεται στο Mysore είναι το Ashtanga, γνωστό και ως Ashtanga Vinyasa Yoga ή Mysore Yoga.

Στην πραγματικότητα, το Mysore είναι γνωστό ως η πρωτεύουσα Ashtanga γιόγκα της Ινδίας. Το στυλ αναπτύχθηκε από τον σεβαστό γκουρού Sri Krishna Pattabhi Jois, ο οποίος ίδρυσε το Ινστιτούτο Έρευνας Ashtanga Yoga (σήμερα γνωστό ως Ινστιτούτο Y Pataghi Jois Ashtanga Yoga) στο Mysore το 1948. Ήταν μαθητής του Sri T Krishnamacharya, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους οι πιο σημαντικοί δάσκαλοι γιόγκα του 20ού αιώνα. Ο Sri K Pattabhi Jois απεβίωσε το 2009 και οι διδασκαλίες του συνεχίζονται από την κόρη και τον εγγονό του.

Η Ashtanga γιόγκα περιλαμβάνει την τοποθέτηση του σώματος μέσω μιας προοδευτικής και δυναμικής σειράς στάσεων ενώ συγχρονίζει την αναπνοή. Η διαδικασία παράγει έντονη εσωτερική θερμότητα και άφθονη εφίδρωση, η οποία αποτοξινώνει τους μυς και τα όργανα.

Τα μαθήματα γιόγκα δεν οδηγούνται στο σύνολό τους, όπως συμβαίνει στη Δύση. Αντ 'αυτού, οι μαθητές λαμβάνουν μια ρουτίνα γιόγκα για να ακολουθήσουν σύμφωνα με τις ικανότητές τους, με πρόσθετες στάσεις που προστίθενται καθώς αποκτούν δύναμη.

Αυτό κάνει το στυλ Mysore της Ashtanga ένα εξαιρετικό στυλ γιόγκα για να φιλοξενήσει ανθρώπους όλων των επιπέδων. Εξαλείφει επίσης την ανάγκη οι μαθητές να μάθουν μια ολόκληρη σειρά στάσεων ταυτόχρονα.

Οι τάξεις μπορούν αρχικά να φαίνονται χαοτικές, με όλους να κάνουν το δικό τους πράγμα σε διαφορετικούς χρόνους! Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς αυτό δεν συμβαίνει πραγματικά.

Όλες οι στάσεις γίνονται σε σειρά και μετά από λίγο θα παρατηρήσετε ένα μοτίβο που αναδύεται.

Τα καλύτερα μέρη για τη μελέτη της γιόγκα στο Mysore

Πολλά από τα καλύτερα σχολεία γιόγκα βρίσκονται στις περιοχές ανώτερης κατηγορίας του Gokulam (όπου βρίσκεται το Ινστιτούτο Ashtanga Yoga Institute) και 15 λεπτά μακριά στο Lakshmipuram.

Είναι κατανοητό ότι οι τάξεις στο Ινστιτούτο Ashtanga Yoga Institute (κοινώς αναφερόμενες ως KPJAYI) είναι εξαιρετικά δημοφιλείς και δύσκολο να μπουν. Θα χρειαστεί να κάνετε αίτηση μεταξύ δύο και τριών μηνών εκ των προτέρων. Αναμείνετε τις τάξεις που πρέπει να συσκευάζονται με τουλάχιστον 100 μαθητές!

Άλλα ιδιαίτερα θεωρημένα σχολεία περιλαμβάνουν:

Συνιστάται επίσης:

Κάποιες πολύ χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις σχολές γιόγκα και τους καθηγητές μπορούν να βρεθούν σε αυτή την ιστοσελίδα.

Επιπλέον, οι καθηγητές Ashtanga γιόγκα από όλο τον κόσμο έρχονται στο Mysore από καιρό σε καιρό για να διοργανώνουν ειδικά εργαστήρια και εντατικά Σαββατοκύριακα γιόγκα.

Πόσο καιρό μαθαίνουν τα μαθήματα γιόγκα στο Mysore;

Απαιτείται συνήθως τουλάχιστον ένα μήνα για να μελετήσει τη γιόγκα στο Mysore. Πολλές από τις τάξεις τρέχουν για δύο μήνες ή περισσότερο. Επιτρέπονται επισκέπτες σε ορισμένα σχολεία, αν και αυτές είναι λιγότερο συχνές.

Οι περισσότεροι μαθητές που έρχονται για να μάθουν γιόγκα στο Mysore αρχίζουν να φτάνουν από τον Νοέμβριο και να μείνουν για μήνες σε μια εποχή, μέχρι ο καιρός να θερμαίνει περίπου τον Μάρτιο.

Πόσο κοστίζει τα μαθήματα γιόγκα στο κόστος Mysore;

Αν θέλετε να σπουδάσετε με έναν οργανισμό όπως το Ινστιτούτο Ashtanga Yoga, θα πρέπει να είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε σχεδόν το ίδιο ποσό με τα μαθήματα γιόγκα στη Δύση. Το τέλος εξαρτάται από τον επιλεγμένο εκπαιδευτικό.

Για τους αλλοδαπούς, το κόστος των προηγμένων τάξεων με τον Sharath Jois (εγγονό του Sri K Pattabhi Jois) στο Ινστιτούτο Ashtanga Yoga είναι 34.700 ρουπίες για τον πρώτο μήνα, συμπεριλαμβανομένου του φόρου. Για το δεύτερο και τρίτο μήνα, τα τέλη είναι 23.300 ρουπίες το μήνα. Αυτό περιλαμβάνει 500 ρουπίες το μήνα για την υποχρεωτική τάξη ψαλμωδίας. Απαιτείται τουλάχιστον ένα μήνα.

Οι τάξεις για όλα τα επίπεδα με τον Saraswathi Jois (κόρη του Sri K Pattabhi Jois και μητέρα του Sharath) κοστίζουν 30.000 ρουπίες για τον πρώτο μήνα και 20.000 ρουπίες για τους επόμενους μήνες, για αλλοδαπούς. Απαιτούνται τουλάχιστον δύο εβδομάδες, αν και προτιμάται ένας μήνας. Το κόστος για δύο εβδομάδες είναι 18.000 ρουπίες.

(Τα τέλη για τους Ινδούς είναι λιγότερα και είναι διαθέσιμα επικοινωνώντας με το Ινστιτούτο).

Σε άλλα σχολεία, τα τέλη αρχίζουν από περίπου 5.000 ρουπίες το μήνα ή 500 ρουπίες για drop-in τάξεις.

Πού να μείνετε στο Mysore

Μερικά από τα μέρη που διδάσκουν γιόγκα έχουν απλά καταλύματα που είναι διαθέσιμα για τους μαθητές. Ωστόσο, οι περισσότεροι δεν προσφέρουν καταλύματα. Οι φοιτητές μένουν ανεξάρτητα, σε πολλά διαμερίσματα ή δωμάτια σε ιδιωτικές κατοικίες που ενοικιάζονται σε αλλοδαπούς. Οι άνθρωποι έρχονται και πηγαίνουν όλη την ώρα, έτσι οι κενές θέσεις συχνά προκύπτουν.

Μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε μεταξύ 15.000-25.000 ρουπίες το μήνα για ένα αυτόνομο διαμέρισμα. Ένα δωμάτιο θα κοστίζει περίπου 500 ρουπίες ανά ημέρα προς τα πάνω, ή 10.000-15.000 ρουπίες το μήνα, σε έναν ξενώνα πληρωμής ή homestay.

Αν είστε νέος στην πόλη, είναι καλύτερο να μείνετε σε ένα ξενοδοχείο για τις πρώτες νύχτες, ενώ θα δείτε τις επιλογές. Σίγουρα μην κάνετε κράτηση κάπου για ένα μήνα εκ των προτέρων, ή πιθανότατα θα καταλήξετε να πληρώσετε πάρα πολύ! Τα περισσότερα από τα μέρη που ενοικιάζουν δωμάτια δεν διαφημίζουν στο διαδίκτυο. Αντ 'αυτού, μπορείτε να τα βρείτε με την οδήγηση γύρω ή να έρθετε σε επαφή με ένα επιχειρηματικό τοπικό που βοηθά ταξινομούν καταλύματα για τους φοιτητές. Το Anu's Cafe είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να συναντήσετε ανθρώπους.

Δύο δημοφιλή μέρη για να μείνετε όταν φτάσετε είναι ο Anokhi Garden (γαλλική ιδιοκτησία στο Gokulam) και ο Chez Mr Joseph Guest House (που λειτουργούν από τον ευχάριστο και πεπειραμένο κ. Joseph, ο οποίος συνόδευσε τον Sri Pattabhi Jois σε όλο τον κόσμο εδώ και πολλά χρόνια). Όσοι δεν φοβούνται να πληρώσουν 3.500 ρουπίες ανά διανυκτέρευση θα πρέπει να δοκιμάσουν το ήσυχο και οικολογικό Green Hotel στο Lakshmipuram. Εναλλακτικά, το Good Touch Serviced Apartments και το Treebo Urban Oasis προσφέρουν βολικά τοποθετημένα διαμερίσματα. Δείτε επίσης τις λίστες του AirBnb!