Τι να κάνετε στο Νιούπορτ, Ρόουντ Άιλαντ

Αυτή η παραθαλάσσια πόλη έχει τα πάντα, από εκδρομές φαντασμάτων έως κοκτέιλ ειδικότητας.

Newport, Ρόουντ Άιλαντ είναι το ιδανικό μέρος για να ξεφύγετε για ένα Σαββατοκύριακο, προσφέροντας δραστηριότητες για όλους από λάτρεις της ιστορίας για φαγητό σε λάτρεις των ωκεανών. Ενώ αυτό το παραθαλάσσιο χωριό είναι διάσημο για να είναι η καλοκαιρινή παιδική χαρά των πλουσίων και διάσημων κατά την Χρυσή Εποχή, η ιστορία του επιστρέφει ακόμα πιο μακριά.

Ιστορία του Νιούπορτ

Αρχικά εγκαταστάθηκε μόνιμα το 1636 από τη διάσημη θρησκευτική ηγέτιδα Anne Hutchinson και μια ομάδα από τους οπαδούς της που έφυγαν από θρησκευτικές διώξεις, ξεκινώντας μια μακρά παράδοση θρησκευτικής ελευθερίας στην περιοχή.

Το 1639, μια ομάδα που χωρίστηκε από τον Hutchinson κινήθηκε λίγο πιο νότια και ίδρυσε τυπικά την πόλη του Newport. Η στρατηγική θέση της πόλης στα ύδατα την κατέστησε ηγέτιδα στις εμπορικές και ναυτιλιακές και αλιευτικές βιομηχανίες. Ταυτόχρονα, το όμορφο ωκεάνιο περιβάλλον και το γεγονός ότι δεν είχε αλλοιωθεί ποτέ από την εκβιομηχάνιση το έκανε δημοφιλές προορισμό διακοπών για όλους από εκατομμυριούχους σε καλλιτέχνες και διανοούμενους. Μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, οι κάτοικοι του Newport συνειδητοποίησαν τη σημασία της ιστορίας της πατρίδας τους και άρχισαν να λαμβάνουν μέτρα για τη διατήρηση των πολλών τόπων που την έφεραν στη ζωή.

Πραγματα να κανεις

Τα ιστορικά κτίρια είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελκυστικά του Νιούπορτ, και γι 'αυτό το Cliff Walk είναι αναμφισβήτητα το πιο διάσημο αξιοθέατο της πόλης. Τρέχει 3,5 μίλια και άνεμοι μαζί με δεκάδες αρχοντικά τόσο θεαματικά ώστε να νομίζετε ότι βρίσκεστε στο The Great Gatsby . Το μονοπάτι προσφέρει επίσης εκπληκτική θέα στον Ατλαντικό Ωκεανό και μια ποικιλία από μοναδική άγρια ​​φύση, όπως τα σπουργίτια των τραγουδιών.

Τα περισσότερα από τα σπίτια προσφέρουν περιηγήσεις και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα είναι το Rosecliff, το οποίο διαμορφώθηκε μετά από ένα πραγματικό γαλλικό παλάτι. Αν σας αρέσει η ιστορία, αλλά όχι με τη μορφή παλιών σπιτιών, σκεφτείτε να πάρετε το Olde Town Ghost Walk, μια περιήγηση 90 λεπτών που συνδυάζει τα αληθινά γεγονότα με (ελπίζω) φανταστικά τρομακτικά.

Μια επίσκεψη στο Νιούπορτ δεν θα ήταν πλήρης χωρίς να επωφεληθεί από τη θέση της σε μερικές από τις πιο γραφικές ακτές της χώρας κάνοντας το πανί. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γνωρίσετε τη σύνδεση του Νιούπορτ με τον ωκεανό είναι να κάνετε ένα ταξίδι ιστιοπλοΐας που προσφέρεται από τα 12 Meter Charters. Κατά τη διάρκεια της διάρκειας δύο ωρών, θα κάνετε κρουαζιέρα στα νερά γύρω από το Newport σε ένα γιοτ που έτρεξε στο Κύπελλο της Αμερικής, μία από τις πιο γνωστές ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις στον κόσμο. Θα περάσετε από το Rose Island Lighthouse, το New York Yacht Club και άλλα διάσημα αξιοθέατα του Νιούπορτ. Το καλύτερο από όλα, θα έχετε την ευκαιρία να σας βοηθήσει να πλεύσετε το σκάφος, ακόμα κι αν δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία.

Που να φάω

Για να δοκιμάσετε μερικά από τα φρέσκα θαλασσινά και τα υπολείμματα του προορισμού, το Newport Food Tours σας δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσετε πιάτα από τοπικά υλικά σε πέντε διαφορετικά εστιατόρια, οπότε δεν θα χρειαστεί να κάνετε σκληρή απόφαση για το πού να φάτε.

Εάν επιθυμείτε να ζήσετε ακόμα περισσότερο από τη ζωντανή σκηνή φαγητού του Newport, μπορείτε επίσης να δείτε πολλά εστιατόρια που δεν εκπροσωπούνται στις εκδρομές για φαγητό ή για βάρκα. Ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε είναι το Salvation Cafe, ένα εστιατόριο του οποίου η διακόσμηση είναι εξίσου εκλεκτική με τις προσφορές του μενού. Δοκιμάστε το Pad Thai για να δοκιμάσετε το καλύτερο από αυτό που έχει να προσφέρει. Αν δεν έχετε τη διάθεση για εξωτικό φαγητό, κατευθυνθείτε στο The Wharf Pub, μια απλή παραλιακή ταβέρνα που προσφέρει υπέροχη παμπ και ζωντανή μουσική τα σαββατοκύριακα.

Συνδυάστε το κοτόπουλο Statler και το σπιτικό S'mores για ένα σούπερ ικανοποιητικό γεύμα.

Πού να Πίνετε

Το Newport είναι το ιδανικό μέρος για τους λάτρεις του κρασιού, καθώς φιλοξενεί πολλά φημισμένα οινοποιεία γνωστά για τα λευκά τους. Ένας από τους καλύτερους είναι η Newport Vineyards, η οποία είναι ο μεγαλύτερος καλλιεργητής σταφυλιών της Νέας Αγγλίας. Ενώ είστε εκεί, περιηγηθείτε στον αμπελώνα και στο οινοποιείο και δοκιμάστε μερικά υπέροχα λευκά, όπως το In The Buff Chardonnay. Όταν αγοράζετε μια περιήγηση και μια γεύση, θα πάρετε ένα σουβενίρ.

Εάν είστε κοκτέιλ πρόσωπο, Newport έχει κάτι για σας επίσης. Ελέγξτε το Πέμπτο Στοιχείο, ένα ωραίο εστιατόριο με ένα μπαρ δολοφόνων και παραγγείλετε το Element Martini, το οποίο περιέχει βότκα Ciroc και μια βουτιά από λευκό χυμό σταφυλιών. Αν ψάχνετε για ένα μέρος με ξεχωριστή γεύση Newport, δοκιμάστε το Clark Cooke House, ένα ιστορικό hotspot στην άκρη του νερού.

Ενώ κοιτάζετε έξω στο νερό πιείτε ένα Dark 'n Stormy, το οποίο περιέχει το μαύρο ρούμι του Gosling και τη μπύρα πιπερόριζας.