Ανακαλύψτε την πλευρά Nerd του Δουβλίνου

Ξέρεις ότι θέλεις: αν υπάρχει μια ευκαιρία να είσαι τόσο ντροπαλός όσο θέλεις, είναι σε ταξίδια. Μετά από όλα, κανείς δεν σε ξέρει. Έτσι, όταν επισκέπτεστε το Δουβλίνο, γιατί να μην δώσετε στον εαυτό σας την εσωτερική αδελφή σας δωρεάν; Λοιπόν, υπάρχουν άνθρωποι που ταξιδεύουν σε εκδρομές του Χάρι Πότερ ή Outlander μέσω της Μεγάλης Βρετανίας, οπότε γιατί να μην έχετε την στιγμή της φαντασίας σας (ή fangirl) στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας;

Εκ πρώτης όψεως, ίσως να μην υπάρχει τόσο μεγάλη προσφορά, παραδέχομαι.

Αλλά εδώ είναι οι κορυφαίες επιλογές μου για εκείνους που μπορούν να παραδεχτούν ότι είναι πάντα τόσο διαφορετικά, από τον κωμικό αγοραστή ντουλάπας μέχρι το otaku . Δεν είναι όλα αυτά διαθέσιμα όλη την ώρα, αλλά με λίγο προγραμματισμό μπορείτε να πάρετε αυτό που πραγματικά θέλετε.

Δουβλίνο για κόμικ και μανγκέτ

Τα κομήτσια είναι συχνά το πρώτο βήμα στην ολισθηρή πλαγιά για το γεμάτο κακοποιούς και ποιος από εμάς δεν έχει διαβάσει για τα εκμεταλλεύματα του Ανθρώπου του Χάλυβα, του Καπετάνιου Σταυροφόρου, των Χ-Ανδρών ή των Φανταστικών Τεσσάρων; Ή, αν είστε πιο ανατολίτικα επικλινής, δεν έχει τρέξει με την Princess Mononoke, περιπλανήθηκε με Lone Wolf και Cub, σερβίρεται με το Black Butler;

Το Δουβλίνο διαθέτει μια σειρά από καταστήματα που πρέπει να επισκεφτείτε και αυτά είναι ειδικευμένοι έμποροι λιανικής πώλησης, και όχι το βιβλιοπωλείο κοινόχρηστων και κήπων με μερικά γραφικά μυθιστορήματα και μάνγκα στη μακρινή γωνία:

Επίσης, ρίξτε μια ματιά στα Κεφάλαια στην Parnell Street, στο Δουβλίνο 1 κάνουν κομμάτια τα νέα και τα μεταχειρισμένα γραφικά μυθιστορήματα και τα μάνγκα, αν και η πραγματική σειρά μπορεί να κυμαίνεται άγρια. Και επίσης δείτε τα διάφορα κόμικ μειονεκτήματα παρακάτω.

Δουβλίνο για Cosplay-Nerds

Οι περισσότεροι cosplayers βγαίνουν μόνο σε συμβάσεις, έτσι ώστε το Δουβλίνο μπορεί να είναι τυχερός που φιλοξενεί μια σειρά εκδηλώσεων που λειτουργούν ως έξοδο για αυτές τις δραστηριότητες. Αν δεν ξέρετε τι είναι το cosplay, μπορείτε να διαβάσετε ένα μικρό cosplay primer εδώ - ή απλώς να εμπιστευτείτε το λόγο μου ότι είναι βασικά "ντύσιμο ως αγαπημένο φανταστικό χαρακτήρα σας". Πολύ συχνά επηρεάζεται από την ιαπωνική κουλτούρα, αλλά όχι αποκλειστικά στον κόσμο των manga και anime.

Οι συμβάσεις που πρέπει να προσέξετε είναι:

Δουβλίνο για ταινίες και τηλεοπτικές κακοποιήσεις

Ξέρατε ότι η αγαπημένη σας ταινία ή τηλεοπτική σειρά γυρίστηκε στην πραγματικότητα στο Δουβλίνο; Αχ, αυτό είναι μια σαφής δήλωση, αλλά αν έχει μια βικτοριανή αίσθηση σε αυτό, θα μπορούσε να είναι ένας από τους δρόμους του Γεωργιανού Δουβλίνου που παρέχει το γραφικό περιβάλλον. Σκεφτείτε την "Ripper Street" ή ελέγξτε τις τοποθεσίες στο Internat Movie Database αναζητώντας το Δουβλίνο.

Και θυμηθείτε ότι όχι μόνο η Βικτωριανή διάθεση είναι το σήμα του Δουβλίνου σε ταινίες από την παροχή του υπόβαθρου στο "The Tudors" στην τέλεια τοποθεσία για αρκετές ακροβατικές στιγμές Jackie Chan, το Κάστρο του Δουβλίνου έκανε όλα αυτά.

Ίσως θελήσετε να δείτε το αδύνατο chase στο "The Medaillon" για εκκινητές.

Τέλος, μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τον Παράδεισο του Ιρλανδικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου για τους λάτρεις του κινηματογράφου, με ένα καλό πρόγραμμα από την εμπορική πίστα.

Δουβλίνο για αγώνες παιχνιδιών

Ας μην μιλήσουμε για τα βιντεοπαιχνίδια ή τα επιτραπέζια παιχνίδια εδώ - και τα δύο μπορούν να βρεθούν, αλλά αν έχετε καλύτερη συμφωνία από ότι στο σπίτι, αποφασίζετε. Παρόλο που θα μπορούσατε να δώσετε μια ματιά στην Tara από το Tailten Games, ένα ιρλανδικό boardgame που είναι πραγματικά όμορφο.

Όχι, ας πάμε RPG και wargames, λίγες μορφές που πηγαίνουν στην περιπέτεια ή στον πόλεμο. Και υπάρχουν δύο εξαιρετικά καταστήματα στο κεντρικό Δουβλίνο που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σας:

Επίσης, ρίξτε μια ματιά στα πιο συμβατικά καταστήματα, αν ψάχνετε για πιθανότητες και τελειώνει - συνιστάται ιδιαίτερα η Banba Toymaster.

Δουβλίνο για επιστήμες

Το Δουβλίνο είναι γεμάτο με μουσεία, αλλά αν βρίσκεστε στην επιστήμη, κατευθυνθείτε προς το Trinity College, αλλά ούτε η κορυφαία μελέτη ούτε το βιβλίο Kells θα κάνουν τη Γκαλερί Επιστημών τη μοναδική σας στάση τόσο για την επιστήμη, την τέχνη και τον καλό καφέ. Σημειώστε ότι δεν υπάρχει μόνιμη συλλογή, επομένως μεταξύ των εκθέσεων (με κενό έως και τρεις εβδομάδες), μόνο το κατάστημα και το καφέ παραμένουν ανοιχτά. Ελέγξτε πρώτα το ημερολόγιο της έκθεσης, για να αποφύγετε την απογοήτευση.

Το Δουβλίνο για τα λάθη της λογοτεχνίας (γνωστός και ως "People Bookish")

Οι δίκαιοι του δίκαιου: οι περισσότεροι βιβλιοπωλείοι ή οι λάτρεις της λογοτεχνίας δεν θα θεωρήσουν τους εαυτούς τους ως "κορίτσια". Εντάξει, οι οπαδοί του Terry Pratchett (ο οποίος έχει επίσης σύνδεση στο Δουβλίνο) και άλλοι συγγραφείς λατρείας εξαιρούνται. Αλλά, ας χάσουμε μια σκέψη εδώ γι 'αυτούς.