Αναθεώρηση: Cabeau "Η καλύτερη ομπρέλα" για ταξίδια

Ένας καλός, φθηνός τρόπος να κρατήσει τη βροχή μακριά

Δεν ασχολήθηκα με μια ομπρέλα ταξιδιού για πολλά χρόνια, αλλά επέλεξα ένα πτυσσόμενο σακάκι βροχής με κουκούλα.

Δούλεψε καλά σε μέρη όπως η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική, αλλά η θερμότητα και η υγρασία της Νοτιοανατολικής Ασίας στην εποχή των μουσώνων ήταν διαφορετική. Εκεί, χρειαζόμουν μια ομπρέλα αν ήθελα να κρατήσω τη βροχή μακριά χωρίς εφίδρωση και υπερθέρμανση.

Έχω δοκιμάσει πολλά διαφορετικά μοντέλα όλα αυτά τα χρόνια, από μικροσκοπικές εκδόσεις που κράτησαν λίγο δωμάτιο αλλά δεν κράτησαν τη βροχή, σε εκείνες που ήταν αρκετά μεγάλες για δύο άτομα, αλλά μόλις τοποθετήθηκαν σε σακίδιο ή βαλίτσα.

Αυτές τις μέρες, όταν πρόκειται για ομπρέλες ταξιδιού, ψάχνω για τρία βασικά αλλά κάπως αντιφατικά χαρακτηριστικά. Πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερα και ελαφρύτερα , ενώ είναι αρκετά ισχυρά για να χειρίζονται τις ριπές ανέμου και τις δύσκολες συνθήκες ταξιδιού. Τέλος, πρέπει να κρατήσουν τη βροχή εκτός από εμένα και, ιδανικά, το σακίδιο μου όταν το φοράω.

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Η Cabeau "Better" ομπρέλα βρίσκεται κάπου στη μέση αυτών που έχω δοκιμάσει, είναι λίγο παχύτερο και ψηλότερο από πολλά μοντέλα ταξινομημένα σε μέγεθος, αλλά πολύ μικρότερα από μια τυπική έκδοση πλήρους μεγέθους. Είναι σχετικά ελαφρύ - δεν παρατηρήσαμε καμία διαφορά όταν το ρίχνουμε στο daypack μου πριν από μια μέρα έξω.

Ο πρωταρχικός ισχυρισμός της φήμης είναι ο συμπαγής πόλος. Αντί να κάθεστε κατευθείαν στο κέντρο, ο μεταλλικός κύλινδρος κάθεται προς τη μία πλευρά. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, αυτό το "J-handle" επιτρέπει μεγαλύτερη όραση και προσφέρει έως και 30% περισσότερη κάλυψη από τη βροχή από τις ομπρέλες.

Εκτός από αυτό, είναι μια αρκετά πρότυπη ομπρέλα ταξιδιού. Ανοίγει μέχρι 23 "ύψος και 39" σε διάμετρο, και ζυγίζει 13oz, με μια γλυπτική πλαστική λαβή. Έρχεται με ένα κάλυμμα από ύφασμα και περιλαμβάνει ένα λουράκι καρπού που σας επιτρέπει να το κρεμάσετε για να στεγνώσει και ελπίζω να το σταματήσει από το να φυσάει μακριά από το δρόμο όταν ο άνεμος μαζεύει.

Δοκιμές πραγματικού κόσμου

Υπάρχει προφανώς μόνο ένας τρόπος για να δοκιμάσετε μια ομπρέλα και ευτυχώς ταξιδεύοντας στην Ολλανδία την άνοιξη έδωσε πολλές ευκαιρίες - ξαφνικά βαρύ ντους και άνεμος αποτελούν μέρος της καθημερινής ζωής.

Η λαβή είναι μια μαύρη πλαστική υπόθεση, αρκετά χοντρή για να κρατάει εύκολα και να κόβει τη μία πλευρά για να προσφέρει μια άνετη λαβή. Η ομπρέλα ολισθαίνει ομαλά από το κάλυμμα και - το πιο σημαντικό - τοποθετείται εύκολα πίσω ξανά μετά από μερικές ημέρες χρήσης. Αυτή η τελευταία πτυχή είναι λιγότερο συχνή από την αναμενόμενη.

Με εντυπωσίασε η κάλυψη. Δεν είναι αρκετά μεγάλο για να καλύψει πλήρως δύο άτομα, αλλά ήταν σίγουρα αρκετά μεγάλο για να κρατήσει μέτρια βροχή από το πακέτο μου και εγώ.

Η αντισταθμιστική λαβή ήταν τόσο πλεονέκτημα όσο και εμπόδιο. Παρόλο που φαίνεται να προσφέρει καλύτερη ορατότητα και κάλυψη, κρατώντας την ομπρέλα πιο μακριά από το σώμα μου άφησε να αισθάνεται ανισόρροπη σε καιρικές συνθήκες. Δεν ήταν πρόβλημα και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα όταν το αεράκι πέθαινε κάτω, αλλά ξαφνικές ριπές απειλούσαν να σπάσουν την ομπρέλα από το χέρι μου περισσότερες από μία φορές.

Η "Καλύτερη" ομπρέλα αισθάνθηκε καλά κατασκευασμένη, και αποδείχθηκε ότι ήταν για πάνω από μερικές εβδομάδες ταξιδιού και τακτική χρήση. Η ομπρέλα δεν χτύπησε προς τα έξω και οι μεταλλικές σπονδυλικές στήλες δεν λυγίστηκαν ούτε σπάσανε, ακόμα και με αρκετά δυνατές καταιγίδες ανέμου και με την παραλαβή των αποσκευών μου όλη την ώρα.

Τελικό Λόγο

Παρά τα προβλήματα με την αντισταθμιστική χειρολαβή και τις ριπές του ανέμου, μου άρεσε η Καλύτερη Ομπρέλα του Cabeau. Πρόκειται για ένα καλά κατασκευασμένο κομμάτι εξοπλισμού και προσφέρει καλή προστασία από βροχή για ένα μόνο άτομο, ενώ παραμένει μικρή και αρκετά ελαφριά για τους μινιμαλιστικούς ταξιδιώτες.

Για περίπου $ 30, είναι μια καλή, σταθερή ομπρέλα ταξιδιού - και δεν μπορείτε να ζητήσετε πολύ περισσότερο από αυτό.