Πώς να φτάσετε από το Δελχί στο Κατμαντού

Δελχί προς Κατμαντού Ταξιδιωτικές Συμβουλές

Το Δελχί στο Κατμαντού στο Νεπάλ είναι ένα δημοφιλές ταξίδι από την Ινδία (πολλοί άνθρωποι κάνουν επίσης το ταξίδι από το Βαρανάσι στο Κατμαντού ). Εδώ είναι οι καλύτερες επιλογές για ταξίδια από Δελχί προς Κατμαντού, ανάλογα με τον προϋπολογισμό.

Δελχί στο Κατμαντού από την πτήση

Αν δεν σας πειράζει να ξοδέψετε τα χρήματα, ο πιο γρήγορος και ευκολότερος τρόπος είναι να πετάξετε. Πέντε διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες, χαμηλού κόστους και πλήρους εξυπηρέτησης, εκτελούν δρομολόγια από το Δελχί προς Κατμαντού με αναχωρήσεις καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αυτές περιλαμβάνουν την Air India, την Jet Airways, την IndiGo και τη Royal Nepal Airways. Είναι πολύ ανταγωνιστικό, εξασφαλίζοντας πολύ χαμηλότερες τιμές από τις πτήσεις από το Βαρανάσι προς το Κατμαντού. Αναμείνετε να πληρώσετε περίπου 4.500 ρουπίες συμπεριλαμβανομένου του φόρου για το φθηνότερο ναύλο. Ο χρόνος πτήσεων είναι περίπου μια ώρα και μισή.

Δελχί στο Κατμαντού με τρένο

Ένας οικονομικός τρόπος να ταξιδέψετε από το Δελχί στο Κατμαντού είναι με το τρένο προς το Gorakhpur στο Uttar Pradesh, μετά το λεωφορείο ή το κοινό τζιπ μέχρι τα σύνορα στο Sunauli, στη συνέχεια ένα άλλο λεωφορείο ή κοινό τζιπ στο Κατμαντού από Bhairahawa στην πλευρά του Νεπάλ των συνόρων.

Υπάρχουν αρκετά τρένα που τρέχουν από το Δελχί στο Gorakhpur. Ωστόσο, ιδανικά, θα θελήσετε να φτάσετε πολύ νωρίς το πρωί. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι περίπου τρεις ώρες με το λεωφορείο από το Gorakhpur στα σύνορα και τα λεωφορεία ημέρας στο Κατμαντού σταματούν μέχρι αργά το βράδυ (τα λεωφορεία διανυκτέρευσης αργά το απόγευμα και το βράδυ, αλλά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φτάσετε εκεί και θα χάσετε το εκπληκτικό τοπίο ).

Ένα λεωφορείο από τα σύνορα προς το Κατμαντού θα κοστίσει περίπου 600 ρουπίες προς τα πάνω.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη διέλευση των συνόρων Sunauli και πάρτε ένα λεωφορείο για το Κατμαντού.

Όσον αφορά τις αμαξοστοιχίες, το 15708 Amrapali Express αναχωρεί καθημερινά στο Δελχί στις 3.30 μ.μ. και φτάνει στο Gorakhpur στις 5.45 π.μ. Δεν είναι ασυνήθιστο να φτάσει μερικές ώρες αργά όμως.

(Βλέπε λεπτομέρειες για το τρένο). Μια άλλη επιλογή με λίγο νωρίτερους χρόνους αναχώρησης και άφιξης είναι το 12524 Νέο Δελχί - New Jalpaiguri SF Express. Λειτουργεί μόνο τις Κυριακές και τις Τετάρτες. Και, είναι επίσης γνωστό ότι φτάνουν μερικές ώρες αργά. (Βλέπε λεπτομέρειες για το τρένο). Το εισιτήριο είναι 420 ρουπίες στην κατηγορία Sleeper μέχρι 1.580 ρουπίες σε 2AC (περισσότερα για τις κατηγορίες καταλυμάτων στα τρένα των ινδικών σιδηροδρόμων ). Εναλλακτικά, το 12558 Sapt Kranti Superfast Express αναχωρεί καθημερινά από την Anand Vihar στο Δελχί στις 2.40 μ.μ. και φτάνει στο Gorakhpur στις 3.50 π.μ. Έχει μόνο λίγες στάσεις, καθιστώντας το μια ακριβή επιλογή. (Βλέπε λεπτομέρειες για το τρένο).

Δελχί στο Κατμαντού με λεωφορείο

Η Delhi Transport Corporation ξεκίνησε μια νέα άμεση υπηρεσία λεωφορείου από το Δελχί στο Κατμαντού στις 25 Νοεμβρίου 2014. Αναχωρεί καθημερινά στις 10 π.μ. από το Σταθμό Λεωφορείων του Σταθμού Ambedkar στην Πύλη του Δελχί.

Το λεωφορείο είναι λεωφορείο Volvo πολυτελείας. Πηγαίνει μέσω Agra, Kanpur, και τα σύνορα Sunauli στο Uttar Pradesh. Ο χρόνος ταξιδιού είναι περίπου 30 ώρες. Ο τρόπος εισιτηρίου είναι περίπου 2.300 ρουπίες.

Δελχί στο Κατμαντού μέσω της διέλευσης των συνόρων Banbasa

Ενώ τα σύνορα Sunauli είναι το πιο δημοφιλές και πιο πολυσύχναστο σημείο εισόδου στο Νεπάλ, υπάρχει ένα άλλο σημείο διέλευσης των συνόρων που είναι πιο κοντά στο Δελχί, στη Banbasa στο Uttarakhand.

Αυτή η γραφική αγροτική διαδρομή είναι ο πιο γρήγορος δρόμος από το Δελχί προς το Κατμαντού, εάν έχετε το δικό σας αυτοκίνητο (υπάρχουν επιλογές δημόσιας συγκοινωνίας, αλλά δεν είναι τόσο πλούσιες όσο στα σύνορα Sunauli). Μπορείτε να σταματήσετε στο Εθνικό Πάρκο Bardia στο Νεπάλ, περίπου πέντε ώρες από τα σύνορα, στο δρόμο προς το Κατμαντού. Αξίζει καλά.