Ένας πλήρης οδηγός για το Ινστιτούτο Τέχνης της Μινεάπολις

Το Ινστιτούτο Τέχνης της Μινεάπολις - παλαιότερα γνωστό ως The Minneapolis Institute of Arts - είναι μια παγκόσμιας κλάσης γκαλερί και ένα μουσείο και ένα από τα καλύτερα ελεύθερα αξιοθέατα της Μινεάπολης.

Ιδρύθηκε το 1889 από μια μικρή ομάδα ντόπιων που ενδιαφέρονται να μοιραστούν την τέχνη και τον πολιτισμό με το ευρύ κοινό. Η κατασκευή του σημερινού μουσείου άρχισε στις αρχές του 20ου αιώνα πριν ολοκληρωθεί το 1915, όπου φιλοξένησε μόλις 800 έργα τέχνης.

Με την πάροδο του χρόνου, η συλλογή έχει αυξηθεί για να περιλαμβάνει δεκάδες χιλιάδες κομμάτια. Για να φιλοξενήσει την αυξανόμενη συλλογή, ανοίχθηκε μια μινιμαλιστική προσθήκη που σχεδιάστηκε από τον Kenzo Tange και το 2006 άνοιξε η πτέρυγα Target, που σχεδίασε ο Michael Graves, αυξάνοντας το χώρο της γκαλερί πάνω από το ένα τρίτο. Η περιοχή βλέπει πλέον πάνω από μισό εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο

Αν κοιτάτε να επισκεφθείτε αυτή την πολιτιστική εικόνα των Twin City, εδώ πρέπει να ξέρετε πριν πάτε.

Τι να περιμένεις

Το μουσείο έχει περίπου 100.000 αντικείμενα από όλο τον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας προϊστορική τέχνη του 21ου αιώνα. Αξιοσημείωτες συλλογές είναι οι ασιατικές συλλογές τέχνης - μία από τις μεγαλύτερες και πιο ολοκληρωμένες στη χώρα - η συλλογή αφρικανικής τέχνης και η συλλογή έργων τέχνης Native American. Υπάρχει επίσης μια μεγάλη συλλογή σύγχρονης τέχνης. Εκτός από τις μόνιμες συλλογές, πραγματοποιούνται πολλές ειδικές εκδηλώσεις και συνεχώς μεταβαλλόμενες εκθέσεις στο MIA.

Η επεκτατική συλλογή του μουσείου είναι πολύ μεγάλη για να την δει κανείς σε μια μέρα. Εάν έχετε μόνο ένα μικρό χρονικό διάστημα για να επισκεφθείτε, ή θέλετε μια εισαγωγή για αρχάριους, πάρτε ένα από τα φυλλάδια περιοδείας με αυτο-καθοδήγηση στην είσοδο για να δείτε τα πιο δημοφιλή, ενδιαφέροντα ή ασυνήθιστα αντικείμενα του μουσείου σε περίπου μία ώρα.

Μια άλλη επιλογή είναι να συμμετάσχετε σε μία από τις ελεύθερες καθημερινές προγραμματισμένες εκδρομές του μουσείου, όπου οι οδηγοί συνοδεύουν τους επισκέπτες γύρω από το μουσείο.

Οι περιηγήσεις είναι περίπου μίας ώρας και δεν απαιτούν προηγμένη εγγραφή. Τα θέματα που συζητούνται και οι συλλογές που παρατηρούνται κατά τις περιηγήσεις ποικίλλουν από μέρα σε μέρα. Δεν θα δείτε αναγκαστικά τα δημοφιλή αξιοθέατα του μουσείου, αλλά θα αντιμετωπιστούν ενδιαφέροντα γεγονότα και ιστορία σχετικά με τα κομμάτια κατά μήκος της περιοδείας. Ελέγξτε τον ιστότοπο της MIA για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις δημόσιες εκδρομές, συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων και των προγραμματισμένων ωρών.

Πώς να επισκεφθείτε

Το Ινστιτούτο Τέχνης της Μινεάπολις βρίσκεται στη γειτονιά Whittier της Μινεάπολης. Μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση στο μουσείο από I-35W ή I-94 ή παίρνοντας το λεωφορείο 11.

Ένα από τα μεγαλύτερα προνόμια του MIA είναι ότι είναι πάντα δωρεάν - αν και μερικές ειδικές εκθέσεις, μαθήματα, συνομιλίες και ειδικές εκδηλώσεις απαιτούν εισιτήρια και κρατήσεις. Χώρος στάθμευσης, ωστόσο, δεν είναι. Ο χώρος στάθμευσης με πληρωμή είναι δίπλα στο μουσείο ή ψάχνετε για σπάνιο χώρο στάθμευσης στην περιοχή γύρω από το μουσείο.

Το μουσείο διατηρεί αρκετά κανονικά ωράρια εργασίας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, με εξαίρεση την παραμονή ανοιχτά αργά τις Πέμπτες και τις Παρασκευές και κλειστά τις Δευτέρες και τις μεγάλες αργίες.

Τι να δεις

Η συλλογή του μουσείου εκτείνεται χιλιάδες χρόνια, αν και πολλά από τα πιο σημαντικά κομμάτια του είναι μόνο από τους τελευταίους αιώνες.

Εδώ είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή στοιχεία για να δείτε όταν επισκέπτεστε τις μόνιμες γκαλερί:

Τι να κάνετε κοντά

Αν ψάχνετε για περισσότερα πράγματα για να δείτε και να κάνετε μετά την επίσκεψη στο MIA, βρίσκεστε στη σωστή γειτονιά. Η περιοχή Whittier της Μινεάπολης είναι ένα από τα αρχαιότερα και πιο πολιτιστικά διαφορετικά τμήματα της πόλης, και ως εκ τούτου, έχει έναν τόνο ενδιαφέροντα πράγματα να κάνουμε και να εξερευνήσουμε.

Παιδική Εταιρεία Θεάτρου

Στο εσωτερικό του ίδιου κτιρίου με το MIA κάθεται ένα από τα καλύτερα παιδικά θέατρα στη χώρα. Αυτό που ξεκίνησε ως ένα μικρό συγκρότημα ηθοποιών το 1965 έχει γίνει από τότε μια παγκόσμιας κλάσης θεατρική εταιρεία, γνωστή για τις έξυπνες και εκπληκτικές προσαρμογές της ιστορίες κλασικών παιδιών. Τα παιδιά αγαπούν να παρακολουθήσουν τις εκθέσεις που είναι πλούσιες σε γέλια και οι μεγάλοι που αγαπούν την τέχνη θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα τα περίτεχνα σύνολα και τα σχέδια που έχουν συγκεντρώσει την προσοχή και την έγκριση των κριτικών θεάτρου σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι τιμές των εισιτηρίων για εκδηλώσεις μπορεί να κυμαίνονται ευρέως, αλλά συνήθως κυμαίνονται από $ 35- $ 50 ανά θέση, ενώ τα παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών μπορούν να καθίσουν στην αγκαλιά του συνοδευτικού ενηλίκου για $ 5.

Τρώτε δρόμο

Ενώ το μουσείο διαθέτει εστιατόριο και καφετέρια που βρίσκονται μέσα, το MIA απέχει μόνο δύο τετράγωνα από τη φημισμένη "Eat Street" της Μινεάπολη . Η πολυκατοικία που εκτείνεται κάτω από τη λεωφόρο Nicollet Avenue φιλοξενεί δεκάδες φημισμένα μπαρ και εστιατόρια. Οι εγκαταστάσεις που ανήκουν σε γεννημένους και αναπαραγόμενους Μινεσόταδες κάθονται παράλληλα με εκείνες που ιδρύθηκαν από μετανάστες και μεταμοσχεύσεις από άλλα κράτη - παρέχοντας ένα εκλεκτικό μείγμα κουζίνας που αντανακλά τη ζωντανή ποικιλομορφία της πόλης.