Μια μέρα στο Σαν Φρανσίσκο

Εάν έχετε μόνο μία ημέρα για να επισκεφθείτε το Σαν Φρανσίσκο, κάντε το καλύτερο από αυτό που μπορείτε. Αυτοί είναι μερικοί τρόποι να δούμε τα πιο ενδιαφέροντα και δημοφιλή αξιοθέατα, χωρίς να χάνουμε πολύ χρόνο ενδιάμεσα.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Η επίσκεψη στο Alcatraz διαρκεί σχεδόν μισή μέρα, από τη στιγμή που θα πάρετε το πλοίο εκεί έξω, κοιτάξτε γύρω και επιστρέψτε. Αν θέλετε να το δείτε απελπισμένα, κρατήστε το μπροστά (για να αποφύγετε να στέκεστε σε μια μακρά γραμμή ή να βρείτε την περιήγηση που έχει εξαντληθεί).

Επιλέγοντας την βραδινή σας περιοδεία, θα έχετε περισσότερο χρόνο για να δείτε άλλα πράγματα.

Πάρκο μια φορά και αφήστε το όχημά σας εκεί μέχρι να είστε έτοιμοι να απομακρυνθείτε από την κύρια τουριστική περιοχή. Παρόλο που μπορεί να φανεί ότι μπορείτε να δείτε περισσότερα από την οδήγηση από τόπο σε τόπο, θα κάψετε τόσο τα φρένα σας όσο και το καλό χιούμορ σας αναζητώντας θέσεις στάθμευσης.

Ημερήσια εκδρομή με το τελεφερίκ και το περπάτημα

Αν θέλετε να περπατήσετε (το μεγαλύτερο μέρος σε σχετικά επίπεδες οδούς), είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε όσο το δυνατόν περισσότερη εμπειρία από το Σαν Φρανσίσκο, όπως μπορεί να γίνει σε μια μόνο μέρα.

Λάβετε πληροφορίες σχετικά με την οδήγηση τελεφερίκ του Σαν Φρανσίσκο μπροστά από το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των τιμών των εισιτηρίων και πώς να οδηγήσετε. Θα είναι φθηνότερο να αγοράσετε ένα Muni Passport για αυτό το ταξίδι παρά να πληρώνετε κάθε φορά που επιβιβάζεστε.

  1. Αν θέλετε να επισκεφθείτε τη γέφυρα Golden Gate , κάντε αυτό πρώτα. Επιστρέφοντάς σας, κατεβείτε την "πιο κακή" οδό Lombard , η οποία φαίνεται ωραιότερη στο ηλιακό φως του πρωινού.
  2. Το πιο βολικό μέρος για να ξεκινήσετε το υπόλοιπο ταξίδι της ημέρας σας είναι η Union Square, όπου υπάρχει ένα γκαράζ ακριβώς κάτω από την πλατεία. Το επόμενο καλύτερο (και ελαφρώς λιγότερο ακριβό) είναι το γκαράζ που διοικείται από την πόλη στον Πέμπτο και τους δρόμους αποστολής.
  1. Ξεκινήστε από την πλατεία Union , ρίξτε μια ματιά και τραβήξτε κάθε τελεφερίκ από τη στάση του Powell και των εμπορικών δρόμων.
  2. Βγείτε από το τελεφερίκ όπου διασχίζει την οδό Καλιφόρνιας, στη συνέχεια περπατήστε δύο μπλοκ ανατολικά στην Καλιφόρνια προς τον κόλπο. Στη Grant Avenue, θα βρίσκεστε στην Chinatown . Στρίψτε αριστερά στην Grant και περπατήστε μέσα από την Chinatown στη λεωφόρο Columbus.
  1. Στρίψτε αριστερά στον Κολόμπους για μια βόλτα στη βόρεια παραλία . Σταματήστε για έναν καφέ και λίγο προσέξτε τους ανθρώπους στο Caffe Roma ή σε οποιοδήποτε άλλο καφέ κατά μήκος του δρόμου.
  2. Ακολουθήστε Stockton πάνω από το λόφο στην Pier 39 .

Ένας αναπληρωτής της παραπάνω διαδρομής: Αντί για το τελεφερίκ, πάρτε το καρότσι Market Street από την Union Square στην προκυμαία κοντά στο Ferry Building και στη συνέχεια περπατήστε κατά μήκος του νερού μέχρι την προβλήτα 39.

Ανεξάρτητα από το πώς φτάσατε στην προβλήτα 39, ακολουθήστε την προκυμαία δυτικά προς το ψαράδικο φράγμα και την πλατεία Ghirardelli. Πιάσε μια γρήγορη τσίμπημα για φαγητό στο Boudin Bakery για το διάσημο sourdough τους, ή από έναν από τους πωλητές πεζοδρομίων στο Fisherman's Wharf.

Πάρτε το τελεφερίκ πίσω στην Union Square από τη στροφή του Hyde Street. Εάν έχετε χρόνο και δεν βλέπετε την οδό Lombard Street το πρωί, κατεβείτε στην κορυφή του και πηγαίνετε κάτω. Από κάτω, συνεχίστε με το Lombard στο Columbus, όπου μπορείτε να πιάσετε ξανά το τελεφερίκ.

Περιήγηση ημέρας με τρόλεϊ

Πιο ευέλικτη από μια ξενάγηση με λεωφορείο με οδηγό είναι ένα μηχανοκίνητο καροτσάκι με απεριόριστα προνόμια hop / off. Για να ξεκινήσετε την περιήγησή σας, μπορείτε να σταθμεύσετε κοντά σε οποιαδήποτε από τις στάσεις της. Το καρότσι τρέχει με κυκλική διαδρομή και τελικά θα σας επιστρέψει εκεί που ξεκινήσατε.

Το San Francisco Trolley Hop χρησιμοποιεί μηχανοκίνητα οχήματα που μοιάζουν με τα τελεφερίκ του Σαν Φρανσίσκο.

Ταξιδεύουν πέρα ​​από τα περισσότερα δημοφιλή σημεία, με συχνές αναχωρήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, εξοικονομώντας χρόνο ταξιδιού. Μπορείτε να φτάσετε ή να ξεκινήσετε στο Pier 41 1/2 κοντά στο Fisherman's Wharf, την Union Square, το Embarcadero Center κοντά στο Ferry Building ή στο North Beach / Chinatown.

Εταιρείες ταξιδίων

Πολλές εταιρείες προσφέρουν ημερήσιες εκδρομές στο Σαν Φρανσίσκο, υπόσχονται να σας μεταφέρουν σε περισσότερες από δώδεκα θέσεις μέσα σε λίγες ώρες. Αυτό λειτουργεί μόνο σε περίπου 15 λεπτά σε οποιοδήποτε μέρος, χωρίς καμία ελπίδα να παραμείνει σε ένα ιδιαίτερα ελκυστικό σημείο και δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγετε εκείνους που δεν σας ενδιαφέρει. Αν θέλετε να κάνετε μια περιοδεία για να δείτε την πόλη, εγώ προτείνουμε μια εταιρεία που χρησιμοποιεί ένα φορτηγό ή ένα μικρό λεωφορείο, έτσι ώστε να έχετε περισσότερες πιθανότητες να δείτε τα πράγματα έξω από τα παράθυρα.

Εάν έχετε μόνο μία ημέρα για να δείτε το Σαν Φρανσίσκο, θα θελήσετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό.

Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό σε μια ξενάγηση είναι να προσλάβει μια εταιρεία που προσφέρει προσαρμοσμένες εκδρομές. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τι σας ενδιαφέρει πραγματικά και να έχετε περισσότερη ατομική προσοχή. Οι φίλοι μας Rick στο Blue Heron Tours ή ο Jesse σε έναν φίλο στην πόλη κάνουν τόσο καλή δουλειά.