Ημέρα των Προέδρων - Τι σημαίνει αυτό;

Για ορισμένους, η τήρηση της Ημέρας των Προέδρων στις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένει πολύ απαρατήρητη. Οι τοπικές εφημερίδες εκτοξεύουν τις διαφημίσεις των "πωλήσεων της ημέρας του προέδρου!" Και πολλοί απολαμβάνουν την ημέρα ελεύθερης εργασίας. Αλλά έχετε σταματήσει ποτέ να σκεφτείτε αυτή τη σημαντική ημέρα της αναγνώρισης;

Ιστορία

Η Ημέρα των Προέδρων προορίζεται (για μερικούς) να τιμήσει όλους τους αμερικανούς προέδρους, αλλά το σημαντικότερο είναι ο Γιώργος Ουάσιγκτον και ο Αβραάμ Λίνκολν.

Σύμφωνα με το ημερολόγιο του Γρηγοριανού ή του "Νέου Στυλ" που χρησιμοποιείται σήμερα πιο συχνά, ο Γιώργος Ουάσιγκτον γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 1732. Αλλά σύμφωνα με το ημερολόγιο Ιουλίας ή "Παλαιού Στυλ" που χρησιμοποιήθηκε στην Αγγλία μέχρι το 1752, 11 Φεβρουαρίου. Πίσω στη δεκαετία του 1790, οι Αμερικανοί χωρίστηκαν - κάποιοι γιόρταζαν τα γενέθλιά του στις 11 Φεβρουαρίου και μερικοί στις 22 Φεβρουαρίου.

Όταν ο Αβραάμ Λίνκολν έγινε πρόεδρος και βοήθησε να αναμορφώσει τη χώρα μας, πιστεύαμε ότι και αυτός θα έπρεπε να έχει μια ειδική ημέρα αναγνώρισης. Το δύσκολο πράγμα ήταν ότι τα γενέθλια του Λίνκολν έπεσαν στις 12 Φεβρουαρίου. Πριν από το 1968, η κατοχή δύο προεδρικών γενεθλίων τόσο κοντά μαζί δεν φαίνεται να ενοχλεί κανέναν. Η 22η Φεβρουαρίου παρατηρήθηκε ως ομοσπονδιακή αργία για να τιμήσει τα γενέθλια του Γιώργου Ουάσιγκτον και στις 12 Φεβρουαρίου παρατηρήθηκε ως αργία για να τιμήσει τα γενέθλια του Αβραάμ Λίνκολν.

Το 1968, τα πράγματα άλλαξαν όταν το 90ο Συνέδριο ήταν αποφασισμένο να δημιουργήσει ένα ομοιόμορφο σύστημα ομοσπονδιακών αργιών τη Δευτέρα.

Ψηφίστηκαν για την αλλαγή των τριών υφιστάμενων διακοπών (συμπεριλαμβανομένων των γενεθλίων της Ουάσιγκτον) στις Δευτέρες. Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ το 1971, και ως αποτέλεσμα, η γιορτή των γενεθλίων της Ουάσιγκτον άλλαξε στην τρίτη Δευτέρα του Φεβρουαρίου. Αλλά δεν ήταν όλοι οι Αμερικανοί ευχαριστημένοι με το νέο νόμο. Υπήρξε κάποια ανησυχία ότι η ταυτότητα της Ουάσιγκτον θα χαθεί από την τρίτη Δευτέρα του Φεβρουαρίου δεν θα πέσει ποτέ στα πραγματικά γενέθλιά της.

Υπήρξε επίσης μια προσπάθεια να μετονομάσουμε τις δημόσιες αργίες "Ημέρες των Προέδρων", αλλά η ιδέα δεν πήγε οπουδήποτε, αφού ορισμένοι πίστευαν ότι δεν όλοι οι πρόεδροι άξιζαν ειδική αναγνώριση.

Παρόλο που το Κογκρέσο δημιούργησε έναν ενιαίο ομοσπονδιακό νόμο για τις διακοπές, δεν υπήρχε ενιαία συμφωνία τίτλου διακοπών μεταξύ των επιμέρους κρατών. Κάποια κράτη, όπως η Καλιφόρνια, το Αϊντάχο, το Τενεσί και το Τέξας, επέλεξαν να μην διατηρήσουν τον τίτλο των ομοσπονδιακών εορτών και να μετονομαστούν στις κρατικές τους διακοπές "Ημέρα του Προέδρου". Από εκεί και πέρα, ο όρος "Ημέρα των Προέδρων" έγινε ένα φαινόμενο μάρκετινγκ, καθώς οι διαφημιζόμενοι προσπάθησαν να επωφεληθούν από την ευκαιρία για πωλήσεις τριών ημερών ή εβδομάδων.

Το 1999, εισήχθησαν νομοσχέδια τόσο στο Σώμα των ΗΠΑ (HR-1363) όσο και στη Γερουσία (S-978) για να διευκρινιστεί ότι η νόμιμη αργία που αναφέρεται αργότερα ως γενέθλια της Ουάσινγκτον είναι "επίσημα" καλείται για άλλη μια φορά από το όνομα αυτό. Και οι δύο λογαριασμοί πέθαναν στις επιτροπές.

Σήμερα, η Ημέρα του Προέδρου είναι καλά αποδεκτή και γιορτάζεται. Ορισμένες κοινότητες εξακολουθούν να τηρούν τις αρχικές διακοπές της Ουάσινγκτον και του Λίνκολν, ενώ πολλά πάρκα στην πραγματικότητα εκδηλώνουν εκδηλώσεις και εκδηλώσεις προς τιμήν τους. Η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου διαθέτει επίσης έναν αριθμό ιστορικών χώρων και μνημείων για να τιμήσει τη ζωή αυτών των δύο προέδρων, καθώς και άλλους σημαντικούς ηγέτες.

Πού να επισκεφθείτε

Το Εθνικό Μνημείο της Γουινέας Ουάσινγκτον στο VA, διοργανώνει ετήσια γιορτή γενεθλίων την Ημέρα του Προέδρου και τα πραγματικά γενέθλιά του. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ειδικές αποικιακές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το Mount Vernon (τώρα τμήμα του Memorial Park George Washington) τιμά τον Γιώργο Ουάσινγκτον με ένα Σαββατοκύριακο εορτασμού των γενεθλίων και μια ετήσια ημέρα αδείας (την τρίτη Δευτέρα του Φεβρουαρίου).

Ετήσιες δραστηριότητες για τον εορτασμό των γενεθλίων του Αβραάμ Λίνκολν περιλαμβάνουν: τελετή τοποθέτησης στεφάνου στις 12 Φεβρουαρίου στο Εθνικό Ιστορικό Χώρο Abraham Lincoln στο KY, Ημέρα του Λίνκολν, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την Κυριακή που βρίσκεται πλησιέστερα στις 12 Φεβρουαρίου στο Εθνικό Μνημείο του Lincoln Boyhood στο IN. και ειδικά προγράμματα γενεθλίων στο Εθνικό Ιστορικό Ιστορικό Χώρο του Lincoln στο IL. Κάθε χρόνο προστίθενται και άλλα ειδικά γεγονότα, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τα ημερολόγια πάρκων προτού ταξιδέψετε.

Η υπηρεσία του Εθνικού Πάρκου διατηρεί επίσης αρκετούς χώρους που θυμούνται άλλους προεδρεύοντες του παρελθόντος, συμπεριλαμβανομένων των John Adams, Thomas Jefferson , John Quincy Adams, Martin Van Buren, Andrew Johnson, Ulysses Grant, James Garfield, Teddy Roosevelt, William Taft, Herbert Hoover, Franklin Ρούσβελτ, Χάρι Τρούμαν, Ντουίχ Αϊζενχάουερ, Τζον Φ. Κένεντι, Λίντον Τζόνσον, Τζίμι Κάρτερ και Μπιλ Κλίντον. Μπορεί επίσης να θέλετε να επισκεφθείτε μέρη που εμπνέουν, όπως Mount Rushmore ή στρατιωτικά πάρκα όπως Gettysburg για μια γεμάτη διασκέδαση επίσκεψη.