Εθνικό Πάρκο Badlands, Νότια Ντακότα

Είναι γνωστό ως "το τείχος" - ένα φυσικό φράγμα μέσα από τις ξηρές πεδιάδες της Νότιας Ντακότα που εκτείνεται για εκατοντάδες χιλιόμετρα. Δημιουργημένος από τις δυνάμεις του νερού, σκάλισμα καταπληκτικές κορυφές και ρεματιά, το τείχος και οι βράχοι του έχουν μετατραπεί για τα τελευταία μισό εκατομμύριο χρόνια. Το Badlands Wall ίσως να μην είναι το τυπικό αξιοθέατο για μερικούς τουρίστες, αλλά το τοπίο των Badlands είναι ένα θέαμα που βλέπεις.

Το Τείχος είναι μόνο ένα από τα σημαντικότερα σημεία του Εθνικού Πάρκου της Νότιας Ντακότα.

Στην πραγματικότητα φαίνεται σαν ένα σκηνικό για bison, pronghorn, και bighorn πρόβατα. Οι επισκέπτες αισθάνονται μια πραγματικά Δυτική εμπειρία, από τον ξηρό, ζεστό αέρα μέχρι τα απολιθώματα που είναι διάσπαρτα στο έδαφος. Το Badlands είναι ένα εκπληκτικό πάρκο που επιτρέπει σε όλους όσους επισκέπτονται να ξεφύγουν και να χαλαρώσουν σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο.

Ιστορία

Το Εθνικό Πάρκο Badlands αποτελείται από περίπου 244.000 στρέμματα διαβρωμένων βουτύρων, κορυφογραμμών και πυργίσκων μαζί με το μεγαλύτερο, προστατευόμενο μικτό λιβάδι λιβαδιών στις ΗΠΑ Από αυτό, 64.000 στρέμματα έχουν χαρακτηριστεί ως επίσημη άγρια ​​φύση και περιλαμβάνουν μερικές πολύ σημαντικές περιοχές. Το Sage Creek Wilderness είναι ο τόπος της επανεισαγωγής του μαύρου-footed κουνάβι - το πιο απειλούμενα χερσαίο θηλαστικό στη Βόρεια Αμερική. Επίσης, η Μονάδα Στερεοφωνίας διοικείται από κοινού με τη φυλή Oglala Sioux και περιλαμβάνει τις τοποθεσίες των Ghost Dances του 1890.

Ιδρύθηκε ως Εθνικό Μνημείο Badlands το 1939, η περιοχή αναδιαμορφώθηκε ως Εθνικό Πάρκο το 1978.

Η περιοχή περιλαμβάνει τα πλουσιότερα ορυκτά κρεβάτια ολιγοκένιου εποχής, ηλικίας 23 έως 35 εκατομμυρίων ετών.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Το πάρκο είναι ανοιχτό και μια χαρά να επισκεφθείτε όλο το χρόνο. Αν και οι θερμοκρασίες μπορεί να φτάσουν τους 100 ° F, το καλοκαίρι παραμένει η πιο δημοφιλής εποχή για να επισκεφτείτε. Ακόμη ακόμα, το Badlands παραμένει ένα από τα μικρότερα ταξινομημένα πάρκα στις ΗΠΑ. Αν θέλετε πραγματικά να αποφύγετε οποιοδήποτε πλήθος, προγραμματίστε ένα ταξίδι κατά την άνοιξη ή το φθινόπωρο.

Ο χειμώνας μπορεί να είναι πικρό κρύο, αλλά η συσσώρευση χιονιού είναι σπάνια.

Να πάρει εκεί

Το πιο βολικό αεροδρόμιο βρίσκεται στο Rapid City. (Εύρεση πτήσεων) Το πάρκο βρίσκεται περίπου 75 μίλια ανατολικά της πόλης Rapid City. Από τον Ι-90 στο S. Dak. 240, το πάρκο είναι μόνο 3 μίλια νότια. Εάν ταξιδεύετε από την Kadoka, ταξιδεύετε δυτικά για 27 μίλια.

Τέλη / Άδειες

Υπάρχει ένα τέλος εισόδου για το Badlands National Park. Οι τιμές διαδρομής 7 ημερών κυμαίνονται ανάλογα με τον τρόπο μεταφοράς σας: Ιδιωτικά, μη επαγγελματικά οχήματα - $ 15; Ατομική (πεζοπορία, ποδήλατο) - 7 δολάρια; Μοτοσικλέτα - $ 10.

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να αγοράσουν το Badlands ετήσιο δελτίο για $ 30 που επιτρέπει την είσοδο δωρεάν για ένα έτος. Όλα τα άλλα περάσματα εθνικού πάρκου μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν.

Σημαντικά αξιοθέατα

Το τείχος: Δοκιμάστε τις μεγάλες πεδιάδες Παραβλέψτε για μια καταπληκτική θέα από ψηλά.

Cliff Shelf Nature Trail: Σύντομη - μισό μίλι - και απότομη, αυτή η διαδρομή μεταφέρει τους επισκέπτες μέσα από ένα καταπληκτικό μικροπεριβάλλον στις badlands.

Πρόγραμμα ορυκτών εκθεμάτων: Αυτό το πλακόστρωτο μονοπάτι παρουσιάζει μια περιοχή πυκνή με απολιθώματα. κάποιες εμφανίσεις εμφανίζονται στο μονοπάτι.

Pinnacles Overlooks: Απίστευτη θέα στην περιοχή Badlands Wilderness και πρόβατα bighorn.

Sheep Mountain Table: Ένα τραπέζι γεμάτο γρασίδι διάσπαρτα με yucas. Αν πάτε στο λειμώνες στο τέλος του δρόμου, θα περπατήσετε μέσα από μια εκπληκτική συλλογή από σκάλες και πεσκέτες.

Stronghold Table: Να φτάσετε σε αυτό το αξιοθέατο συνεπάγεται μια καλή οδήγηση και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χαθεί. Αλλά η ανταμοιβή είναι μια ευκαιρία να σταθεί στο χώρο όπου μια ομάδα, αν Sioux χόρευε το Ghost Dance για τελευταία φορά.

Διαμονή

Δύο campgrounds βρίσκονται μέσα στο πάρκο, και οι δύο με 14-ημερών όρια. Το Cedar Pass και το Sage Creek είναι ανοιχτά όλο το χρόνο και είναι γεμάτα με βάση την πρώτη προτεραιότητα. Το βαρύ χιόνι μπορεί να τα κλείσει το χειμώνα, αλλά αυτά τα κατασκήνωση σπάνια γεμίζουν στο μέγιστο. Το Cedar Pass είναι $ 10 ανά διανυκτέρευση, ενώ ο Sage Creek - ένας πιο πρωτόγονος χώρος - είναι δωρεάν.

Μέσα στο πάρκο, το Cedar Pass Lodge είναι ανοιχτό από τα μέσα Απριλίου μέχρι τον Οκτώβριο. Το Badlands Inn είναι μια άλλη επιλογή που προσφέρει 18 δωμάτια σε προσιτές τιμές.

Έξω από το πάρκο υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, μοτέλ και πανδοχεία διαθέσιμα. Το American Bison Inn, που βρίσκεται στο Wall, προσφέρει 47 μονάδες.

Το πανδοχείο είναι εξοπλισμένο με κλιματισμό και πισίνα. Υπάρχει επίσης ένα Best Western και Econo Lodge.

Τομείς ενδιαφέροντος έξω από το πάρκο

Custer State Park: Αυτό το κρατικό πάρκο βρίσκεται νότια του Mount Rushmore και απέχει περίπου 58 μίλια από το Εθνικό Πάρκο Badlands. Δραστηριότητες περιλαμβάνουν πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, ιππασία, αναρρίχηση σε βράχους, ψάρεμα, βραδινά τσουρέκια και βόλτες με τζιπ για να δείτε το βίσον. Επικοινωνήστε με το 605-773-3391 για περισσότερες πληροφορίες.

Mount Rushmore National Memorial: Το Keystone, SD φιλοξενεί ένα από τα πιο διάσημα εθνικά μνημεία στις ΗΠΑ Κολοσσιαία όψη της Ουάσινγκτον, Jefferson, Theodore Roosevelt και Lincoln ματιά πάνω από τους Black Hills. Απέχει μόλις 25 μίλια από το εθνικό πάρκο Wind Cave και 96 μίλια από το Εθνικό Πάρκο Badlands.

Αιολικό σπήλαιο Εθνικό Πάρκο: Λίγο πιο μακριά - 144 μίλια μακριά από το Εθνικό Πάρκο Badlands - Αιολικό Σπήλαιο είναι ένα γοητευτικό εθνικό πάρκο με πολλά να προσφέρει κάτω από την επιφάνεια. Δραστηριότητες περιλαμβάνουν πεζοπορία, κάμπινγκ backcountry, ιππασία, ξεναγήσεις με σπηλιές και περιήγηση στην άγρια ​​φύση. Επικοινωνήστε με το 605-745-4600 για περισσότερες πληροφορίες.

Πληροφορίες επαφής

25216 Ben Reifel Road, Εσωτερικό, SD 57750
Τηλέφωνο: 605-433-5361