Διαζύγιο αυτοκινητοδρόμων στην Ατλάντα

Μάθετε σχετικά με τα διόδια για τις οδικές αρτηρίες στη Γεωργία 400 και I-85

Επί του παρόντος, όταν οδηγείτε στη Γεωργία, θα συναντήσετε μόνο έναν δρόμο διόδια σε ολόκληρη την πολιτεία. Η Γεωργία 400, η ​​οποία εκτείνεται από το Downtown Connector στη Βορειοδυτική Γεωργία, έχει ένα διόδια που θα σας κοστίσει 50 σεντ κάθε φορά. Τα διόδια είναι μεταξύ της εξόδου 1 και της εξόδου 2, ακριβώς βόρεια του Downtown Atlanta και νότια της οδού Buckhead / Lenox.

Η νέα I-85 Express Lane αναπτύσσεται επί του παρόντος στο βόρειο μετρό Ατλάντα κοντά στο Spaghetti Junction.

Αυτές οι ειδικές λωρίδες διοδίων θα έχουν μεταβλητή τιμή, ανάλογα με τη ζήτηση, και θα επιτρέπουν στους επιβάτες να παρακάμπτουν την κυκλοφορία καταβάλλοντας τέλος. Η έκταση 16 μιλίων θα εκτείνεται τόσο στο βορρά όσο και στο νότο. Το κόστος μπορεί να ποικίλει αρκετά, από 60 σεντς έως και 6 δολάρια. Εκτιμάται ότι τα περισσότερα ταξίδια θα κοστίζουν λιγότερο από $ 5. Η χρήση αυτής της λωρίδας είναι εντελώς προαιρετική. Όσοι χρησιμοποιούν τις κανονικές λωρίδες δεν θα πρέπει να πληρώνουν διόδια. Τα τέλη καταβάλλονται με τη χρήση κάρτας Cruise Pass (Cruise Card), οπότε δεν χρειάζεται να σταματήσετε σε περίπτερο διοδίων.

Αν ταξιδεύετε συχνά με αυτόν τον τρόπο και θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο, θα πρέπει να ρυθμίσετε ένα λογαριασμό Peach Pass (Κρουαζιέρα) έτσι ώστε να μην χρειαστεί να σταματήσετε στο περίπτερο διοδίων στη Γεωργία 400 και να χρησιμοποιήσετε το I-85 Express Lanes όταν ανοίγουν. Το Peach Pass είναι συνδεδεμένο με μια πιστωτική κάρτα και διατηρεί τον λογαριασμό σας με ελάχιστο ποσό $ 20 ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορείτε να περάσετε απευθείας μέσω των διοδίων.

Παρακολουθήστε ένα σύντομο βίντεο από το State Road και την αρχή Tollway για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις νέες λωρίδες έκφρασης I-85.