Ημερομηνίες χιονοπτώσεων για το Salt Lake City

Γνωρίστε τις χιονοδρομικές ημερομηνίες πριν πάτε για σκι

Το Salt Lake City είναι ένα χιονισμένο μέρος: παίρνει κατά μέσο όρο 62,7 ίντσες της χιονόπτωσης ανά εποχή χιόνι. Η μεγαλύτερη χιονόπτωση που καταγράφηκε σε μια εποχή ήταν 117,3 ίντσες το 1951-52, και το λιγότερο ήταν 16,6 ίντσες το 1933-34. Κατά μέσο όρο, το χιόνι αρχίζει να πέφτει στο Salt Lake City στις 6 Νοεμβρίου και η μέση ημερομηνία της τελευταίας χιονόπτωσης είναι η 18η Απριλίου.

Πρώιμες και τελευταίες εκκινήσεις και τελευταίες λήξεις

Η νωρίτερη ημερομηνία χιονιού έπεσε στο Salt Lake City ήταν Sept.

17 (1965). η τελευταία πρόωρη έναρξη ήταν στις 22 Οκτωβρίου (1995), διαφορά μεγαλύτερη του ενός μηνός.

Υπάρχει ένα ελαφρώς μικρότερο εύρος περίπου τριών εβδομάδων για την τελευταία αρχή της χιονοδρομικής περιόδου, το τελευταίο ξεκίνημα ξεκινά την Ημέρα των Χριστουγέννων (1943), με την τελευταία έκτη αρχή στις 4 Δεκεμβρίου (1976).

Η σειρά των απολήξεων για την περίοδο του χιονιού (δηλαδή την τελευταία ημέρα του έτους κατά την οποία το χιόνι έπεσε) ήταν από τις 8 Μαΐου (1930) έως τις 24 Μαΐου (2010), μια σειρά λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες.

Πρόβλεψη μελλοντικών συμβάντων καιρού

Η γνώση των σειρών των χιονοπτώσεων που ξεκινούν και τελειώνουν για το Salt Lake City - ή οποιαδήποτε άλλη περιοχή σκι - είναι χρήσιμη για τον προγραμματισμό του ταξιδιού. Τα στοιχεία δείχνουν, για παράδειγμα, ότι ο σχεδιασμός μιας περιοχής διακοπών σκι στο Salt Lake City τον Δεκέμβριο, πριν το χιόνι έχει αρχίσει να πέφτει, είναι κάπως επικίνδυνο.

Ακόμα κι έτσι, υπάρχουν υπερβολικές αποδόσεις και ακόμη και μέσα στο χρονικό διάστημα κυμαίνεται ουσιαστικές διαφορές στο πόσο χιόνι είναι πραγματικά διαθέσιμο για το σκι. Οι δύο τελευταίες εκκινήσεις για την εποχή του χιονιού πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή Χριστουγέννων, μία το 1943, η άλλη το 1939.

Αλλά η εποχή του 1939 άρχισε με μόλις μισή ίντσα χιόνι. Ως εκ τούτου, η ημερομηνία έναρξης το 1939 είναι σχετικά χωρίς νόημα για τους σκιέρ. Το 1943, από την άλλη πλευρά, η Ημέρα των Χριστουγέννων έφτασε στο Salt Lake με σχεδόν 6 ίντσες χιόνι.

Μια μακροχρόνια οντότητα-πρόβλεψη οντότητα, το Farmer Almanac, έχει παραδώσει μακροπρόθεσμες προβλέψεις για σχεδόν δύο αιώνες και τώρα ισχυρίζεται ακρίβεια 80 τοις εκατό.

Αυτό αμφισβητείται από αρμόδιους μετεωρολόγους, όπως ο Jan Null, ο οποίος διερεύνησε την αξίωση και συμπέρανε ότι ο πραγματικός αριθμός ήταν μεταξύ 25 και 30% ακριβής. Κάνοντας το άλλο τρόπο, σύμφωνα με το Null αυτή η συγκεκριμένη υπηρεσία πρόβλεψης μεγάλης εμβέλειας είναι λάθος περισσότερο από τα δύο τρίτα του χρόνου. Δεν είναι πραγματικά μια μεγάλη βάση για τον σχεδιασμό διακοπών.

Ενώ η άρνηση του Farmer's Almanac να αποκαλύψει πώς φτάνει στις προβλέψεις του έχει εμβαθύνει το σκεπτικισμό των επαγγελματιών του καιρού, δεν είναι πρόβλημα που περιορίζεται στο Αλμανάκ του Αγρότη. Η άποψη του Null είναι ότι η αξιοπιστία των προβλέψεων κάθε μετεωρολογικής υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένων των προβλέψεων των κυβερνητικών πρακτορείων των ΗΠΑ, πέφτει πέρα ​​από περίπου επτά ημέρες.

Η διαδρομή εδώ είναι ότι είναι καλή ιδέα να δούμε ποια ήταν η προηγούμενη κατάσταση χιονόπτωσης σε οποιαδήποτε περιοχή σκι και στη συνέχεια να προσθέσετε τουλάχιστον δύο εβδομάδες στα τελευταία στοιχεία εκκίνησης και να αφαιρέσετε το ίδιο ποσό ή περισσότερο από την τελευταία σεζόν- τελειώνοντας στοιχεία χιονιού.

Παγκόσμια υπερθέρμανση

Μια άλλη μεταβλητή στην κατάσταση πρόβλεψης καιρού που κάνει τον προγραμματισμό του ταξιδιού ιδιαιτέρως ελκυστική είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη. Αρκεί να πούμε ότι οι αναλύσεις της NASA και της Εθνικής Ωκεανικής και Ατμοσφαιρικής Διοίκησης καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το 2016 ήταν το πιο καυτό έτος από τότε που άρχισε η καταγραφή το 1880.

Ο τρόπος με τον οποίο θα επηρεαστούν οι τοποθεσίες σκι δεν είναι γνωστός, αλλά οδήγησε τόσο τη Salt Lake Tribune όσο και την θυγατρική της τηλεόρασης Salt Lake Fox να υποθέσουν ότι η βιομηχανία σκι στη Γιούτα θα μπορούσε να τελειώσει μέχρι το τέλος του αιώνα. Αυτό μπορεί ή όχι να συμβεί, αλλά δείχνει ότι η συντηρητική και προσεκτική εκδρομή στις περιοχές σκι της Αμερικής θα μειώσει τις πιθανότητές σας για απογοητευτικές διακοπές σκι.