Επισκεφθείτε τις Περιφέρειες Οίνου της Γαλλίας

Δεν υπάρχει σχεδόν καμία περιοχή της Γαλλίας στην οποία δεν καλλιεργούνται αμπέλια. Γιατί να μην κάνετε μια ξενάγηση μερικών από τους πιο διάσημους αμπελώνες; Θα ξεκινήσουμε με μια συζήτηση για τις κύριες αμπελουργικές περιοχές, και στη συνέχεια να κατευθυνθείτε προς τα μεγάλα αμπέλια της Βουργουνδίας , τόσο καλό μέρος όσο και οποιοσδήποτε για να ξεκινήσετε.

Εάν έχετε γυρίσει ένα ποτήρι κρασί την τελευταία δεκαετία - ή τουλάχιστον έχετε δει μια παλιά ασπρόμαυρη ταινία με πλούσιους λαούς - είναι πιθανό να έχετε ακούσει τα ονόματα τουλάχιστον τριών από τις μεγάλες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας: Βουργουνδία, Σαμπάνια, και το Μπορντό.

Υπάρχουν και άλλες περιοχές που πρέπει να εξετάσετε όταν οδηγείτε και στη Γαλλία. Ακολουθούν μερικά σημεία:

Πότε θα Επισκεφθείτε

Απρίλιος ή Μάιος είναι καλός, όπως και ο χρόνος συγκομιδής από τα μέσα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου - υπάρχουν συνήθως φεστιβάλ συγκομιδής γύρω από αυτή τη φορά. Βρείτε το ιστορικό κλίμα και τον τρέχοντα καιρό από πολλές γαλλικές πόλεις, επιλέγοντας μία από αυτές τις χάρτες.

Γευσιγνωσία κρασιού

Ψάξτε για σημάδια που λένε " γευσιγνωσία " για δοκιμή. Το " en vente direct " σημαίνει ότι έχουν άμεσες πωλήσεις και ότι " vin a" emporter "σημαίνει ότι πωλούν κρασί για να το πάρετε μαζί σας.

Πολλά χωριά στη χώρα του κρασιού διαθέτουν αίθουσες γευσιγνωσίας μέσα στο χωριό, που μερικές φορές αντιπροσωπεύουν περισσότερα από ένα οινοποιείο. Μπορεί να υπάρχει ή να μην υπάρχει μικρή χρέωση για γευσιγνωσία σε αυτά τα μέρη, αλλά να θυμάστε ότι μια χρέωση μπορεί να ανακουφίσει τις δυσοίωνες σκληρές στρατηγικές πώλησης που χρησιμοποιούν ορισμένοι οργανισμοί και τα οινοποιεία.

Θα χρειαστείτε ένα αυτοκίνητο (ή τουλάχιστον ένα ποδήλατο) για να φτάσετε στα περισσότερα από τα οινοποιεία. Οι περιηγήσεις στην εγκατάσταση ή οι συναντήσεις με τον οινοποιό είναι περισσότερο πρόβλημα - μπορεί να χρειαστεί να επικοινωνήσετε με το οινοποιείο με τα διαπιστευτήρια για να μιλήσετε με τον οινοποιό ή να πάρετε μια περιοδεία.

Ξεναγήσεις: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Αν και οι περισσότερες εκδρομές κρασιού είναι αρκετά δαπανηρές, προσφέρουν αρκετά πλεονεκτήματα: θα έχετε πρόσβαση στα οινοποιεία και τους οινοποιούς που μπορεί να μην έχετε πιστοποιήσεις, θα έχετε μεταφράσεις συνομιλιών και σημειώσεις γευσιγνωσίας, δεν θα πρέπει να οδηγείτε γύρω από ψάχνει για πινακίδες γευσιγνωσίας (ή να οδηγείτε καθόλου). Από την άλλη πλευρά, εάν προσπαθείτε απλώς να ενσωματώσετε μια μικρή γευσιγνωσία κρασιού στις συνολικές σας διακοπές, μια παράκαμψη σε μια περιοχή κρασιού μπορεί να είναι μια μεγάλη ευχαρίστηση και θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητές σας να δείτε εκπληκτική θέα μαζί με τα αρχοντικά χωριά όπου οι άνθρωποι έχουν Απολαύσατε το κρασί και το φαγητό εδώ και αιώνες.

Υπάρχει ένα πλεονέκτημα να ασχολείσαι με ένα εμπόρευμα που είναι πάντα σε μεγάλη ζήτηση!

Εάν βρεθείτε στο Παρίσι αλλά επιθυμείτε να δοκιμάσετε κρασιά από τις γαλλικές αμπελουργικές περιοχές, το Viator προσφέρει γαλλική γευσιγνωσία κρασιού στο Παρίσι.