Χότανους Βοτανικοί Κήποι | Giardini Botanici Hanbury

Πώς άρχισαν να γίνονται οι κήποι του Hanbury

Ήταν το 1867 όταν ο Sir Thomas Hanbury περνούσε από το μικρό ακρωτήριο που ονομάζεται Mortola μεταξύ Menton , Γαλλίας και Ventimiglia , στην Ιταλία κοντά στην Ακτή της Ακτής και αμέσως αισθάνθηκε υποχρεωμένος να χτίσει ένα τεράστιο κήπο στις πλαγιές του από τον τυλιγμένο δρόμο κάτω στη θάλασσα.

Η Λιγουρία είναι αξιοσημείωτη για την ηλιοφάνεια και τα θερμοκήπια. Είναι ένα αγαπημένο μέρος για την καλλιέργεια λουλουδιών.

Έτσι, ένας από τους πιο αξιοσημείωτους βοτανικούς κήπους της Ιταλίας γεννήθηκε.

Μέχρι το 1912 εκπροσωπούνταν 5.800 είδη.

Οι κήποι καταστράφηκαν κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, αλλά αφού πέρασαν στα χέρια του ιταλικού κράτους και έπειτα στο Πανεπιστήμιο της Γένοβας, οι κήποι ξαναγεννήθηκαν.

Μια επίσκεψη στο περίπατο τα μονοπάτια του κήπου, ενώ είναι επίπονη, είναι αρκετά ανταμείβοντας σήμερα.

Πώς να φτάσετε στους κήπους του Hanbury

Οι κήποι Hanbury προσεγγίζονται με το SS1, που ονομάζεται Corso Montecarlo, μέχρι να φτάσετε στον αριθμό 42 στο Mortola Inferiore, όπου θα βρείτε μια μικρή πύλη εισόδου με καμάρα στην αριστερή πλευρά του δρόμου, αν έρχεστε από την Ventimiglia. Δεν υπάρχουν μεγάλα σημάδια που να σας λένε ότι έχετε φτάσει. Δεν υπάρχουν μεγάλοι χώροι στάθμευσης για να τοποθετήσετε το αυτοκίνητό σας. Ίσως χρειαστεί να γίνετε δημιουργικοί στο χώρο στάθμευσης. Αυτή είναι η Ιταλία. Ο καθένας πάρκα λίγο αστείο.

Εδώ είναι ένας σύνδεσμος προς ένα χάρτη Google των κήπων του Hanbury.

Τι να περιμένετε στην επίσκεψη στον κήπο σας

Μόλις βρείτε την είσοδο, θα πληρώσετε ένα τέλος για να το επισκεφθείτε.

Βεβαιωθείτε ότι σας δίνουν ένα χάρτη. Παρόλο που είναι απίθανο να χαθείτε, ίσως χρειαστεί να διαλέξετε αυτό που βλέπετε, επειδή υπάρχει ένας μεγάλος κήπος απλωμένος στην ευρεία πλαγιά. Προτεινόμενα δρομολόγια, κόκκινα προς τα πάνω και μπλε για κάτω, σημειώνονται στο χάρτη. Το μόνο που έχετε να κάνετε για να βρείτε την έξοδο είναι να ανεβείτε σε οποιοδήποτε μονοπάτι - θα δείτε την πύλη τελικά επειδή όλα τα μονοπάτια οδηγούν εκεί.

Πεζοπορικά μονοπάτια φίδι μέσα σε 45 στρέμματα φυτών, κτιρίων, βρύσες, αγάλματα και τελικά κάτω από τη Βίλα. Στο κάτω μέρος κοντά στη θάλασσα υπάρχει μια μικρή καφετέρια όπου μπορείτε να φάτε το μεσημεριανό γεύμα ή να ανανεώσετε τον εαυτό σας με ένα ποτό. Η διαφορά ύψους από πάνω προς τα κάτω είναι 100 μέτρα.

Δεν μπορείτε να επισκεφθείτε τη Βίλα Hanbury, αλλά μπορείτε να περιπλανηθείτε έξω και να δείτε το ιαπωνικό καμπάνα από το 1764 ή το μωσαϊκό του Marco Polo.

Λίγο ρωμαϊκό δρόμο που τρέχει κατά μήκος της ακτής είναι επίσης παρόντες στους λόγους. Παρόλο που ονομάζεται συνήθως η Via Aurelia, είναι στην πραγματικότητα η Via Julia Augusta, ένας δρόμος που ξεκίνησε το 13 π.Χ. από τον Αύγουστο που έτρεξε από την Αρλ με την Βεντεμιγκλιά.

Μην κάνετε κανένα λάθος, η ανάβαση δεν είναι για τους αμυδρά της καρδιάς. Ο επίσημος δικτυακός τόπος αναφέρει ότι τα άτομα με αναπηρία κινητικότητας μπορούν να κρατήσουν ένα ηλεκτρικό καλάθι ( veicolo elettrico idoneo al trasporto ).

Βοτανικοί Κήποι στην Ευρώπη

Ο κήπος του Hanbury δεν ήταν ο πρώτος βοτανικός κήπος στην Ευρώπη. Αυτή η τιμή ανήκει στους Βοτανικούς Κήπους της Πάντοβα που ξεκίνησε το 1545, ο παλαιότερος στην Ευρώπη και τώρα ένας χώρος παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Το Le Jardin exotique , ο εξωτικός κήπος του Eze της Γαλλίας, εκμεταλλεύεται ένα παρόμοιο περιβάλλον κατά μήκος της Κυανής Ακτής. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τα γαλλικά σύνορα, μετά από ένα περίπατο μέχρι το κατεστραμμένο κάστρο στην κορυφή της παλιάς πόλης Eze.

Hanbury Gardens, η κατώτατη γραμμή

Επιλέξτε μια όμορφη μέρα για βόλτα όπως και εμείς και θα έχετε έναν μεγάλο χρόνο εξερευνώντας τους κήπους. Πηγαίνετε νωρίς, πριν φτάσουν τα λεωφορεία και εάν έχετε την καλή τύχη να ταξιδέψετε στην εκτός εποχής, θα έχετε τους κήπους στην πραγματικότητα για τον εαυτό σας.

Μην ανησυχείτε για την περιήγησή σας που εκτείνεται πέρα ​​από την ώρα του γεύματος, η μικρή καφετέρια κάτω από το νερό σερβίρει μερικά καλά σάντουιτς.

Εάν ταξιδεύετε με περίεργα παιδιά που είναι ενεργά και δεν σας ενοχλούν λίγο από μια ανάβαση, τότε οι κήποι θα πρέπει να τους προσφέρουν μια αρκετά ενδιαφέρουσα εμπειρία.