Ανασκόπηση: Cafe Corazon στο Bay View

Η αναμονή για τα τοπικά φαγητά ήταν μεγάλη και ανήσυχη. Σχεδόν ένα χρόνο μετά το Café Corazon, ένα δημοφιλές φρέσκο ​​και τοπικό μεξικάνικο εστιατόριο στο Riverwest, ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει ένα δεύτερο φυλάκιο στην πολυσύχναστη λεωφόρο Kinnickinnic Avenue στο Bay View, η ημέρα έναρξης τελικά έφτασε στα μέσα Φεβρουαρίου.

Το Corazon σημαίνει "καρδιά", ή όρος έντονος, στα ισπανικά και αυτό είναι ακριβώς πώς αισθάνεται αυτό το ζεστό μικρό σημείο.

Ενώ η τοποθεσία Riverwest βρίσκεται σε ένα μικρό λόφο και διαθέτει ένα περιβάλλον στον κήπο, το εστιατόριο Bay View φημίζεται ένα αστικό περιβάλλον. Αυτοσχέδια κυκλοφορίας αυτοκινήτων κατά μήκος της λεωφόρου KK και του πεζοδρομίου μπροστά είναι ένα πλήθος joggers, περιπατητές σκυλιών και οι ντόπιοι κάνουν τα πράγματα με τα πόδια. Είναι μια αναζωογονητική εναλλακτική λύση για τις μισές δωδεκάδες μεξικάνικα εστιατόρια στην περιοχή όπου το φαγητό είναι αξιοπρεπές και φθηνό, αλλά η ατμόσφαιρα και η ποιότητα των συστατικών που λείπουν.

Το εστιατόριο χωρίζεται σε δύο τμήματα. Εισαγάγετε στην πλευρά του μπαρ, και πέρα ​​από αυτό είναι η τραπεζαρία, όπου οι κερασινο-κόκκινες μεταλλικές καρέκλες ταιριάζουν με μικρά ξύλινα τραπέζια και καμπίνες με μπλε μαξιλάρια. Μεγάλες κατακόρυφες σανίδες από ξύλο αποτελούν το ήμισυ του κάθε τοίχου. Η διακόσμηση των τειχών είναι θρησκευτικά αντικείμενα με λατινική κάμψη, όπως κεριά μεξικανικής προσευχής σε μικρά ξύλινα ράφια, πορτρέτα του Ιησού, σταυροί και θρησκευτικά μετάλλια και ταπισερί. Ακόμα κι αν δεν είστε θρησκευόμενοι ή έχετε μια προσωπική σχέση με τα αντικείμενα, μεταφράζουν ως μια αίσθηση τόπου και παρέχουν επίσης χρώμα και τέχνη.

Κάθε μέρα στο Café Corazon υπάρχει μια ειδική και την ημέρα της επίσκεψής μου-Πέμπτη-αυτό μεταφράζεται σε ένα buck από vegan εισόδους. (Στις άλλες προσφορές συμπεριλαμβάνονται 2 tacos και 5 margaritas $ 5 την Τρίτη). Ανεξάρτητα από το εάν στηρίζεται σε τοφου, σόγια chorizo ​​ή σοταρισμένα λαχανικά, ένα γεύμα στο Café Corazon δεν χρειάζεται να περιστρέφεται γύρω από τα εισιτήρια που δημιουργούνται από το κρέας ή τα ψάρια επιλέξτε από επτά επιλογές: asada , το οποίο είναι ψητό βόειο κρέας · carnitas , χοιρινό και τρυφερό χοιρινό · κοτόπουλο · chorizo ​​· βοδινό έδαφος · mechada , τεμαχισμένο βόειο κρέας · ή γαρίδα).

Η πίσω σελίδα του μενού είναι αφιερωμένη σε πέντε πιάτα vegan. Εμπνευσμένος, ξεκίνησα για το Vegan Taco Plate, έναν πραγματικό δειγματολήπτη τριών tacos αραβοσίτου που σας επιτρέπει να δοκιμάσετε τις επιλογές κρέατος, γεμάτες με βινεγκρέτ από ασβέστη.

Ο σύντροφός μου επέλεξε το carnitas enchiladas, το οποίο αναδιπλώνεται με χοιρινό κρέας. Και για τα δύο πιάτα, η παρουσίαση ήταν πολύχρωμη και ταξιδεύει πολλά βήματα πέρα ​​από αυτό που θα περίμενε κανείς σε μια taqueria . Και υπάρχουν κάποιες εκπληκτικές εγκλείσεις, όπως τα μύδια στο πικάντικο λευκό κρασί με μια επιλογή γαρίδας, chorizo ​​ή chorizo ​​σόγιας και jalapenos, επίσης? και τρεις ζωντανές σαλάτες χωρίς κρέας με την επιλογή να προσθέσετε στη γαρίδα σε μία από αυτές, την υπογραφή Corazon Ensalada, μια μείγμα μικτών χόρτων, ρύζι, φασόλια, ντομάτα, κρέμα και αβοκάντο, καθώς και μαύρα ή pinto φασόλια και φέτα με chipotle -εξαιωμένο ράντσο.

Υπάρχει επίσης ένα νεύμα σε όλο το μενού για τους τοπικούς παραγωγούς, όπως το tofu του Simple Soyman και -στην horchata μου, που είναι ένα λατινικό ποτό ρύζι, γάλα, κανέλα και βανίλια, Sassy Cow Creamery στο Columbus. Στην πραγματικότητα, οι ιδιοκτήτες Wendy και Jorge Mireles συλλέγουν πολλά από τα συστατικά του μενού από το αγρόκτημα της οικογένειάς τους.

Σε μια σπάνια κίνηση, το Café Corazon είναι ανοιχτό για το βράδυ του Σαββάτου και της Κυριακής, ενώ τα περισσότερα εστιατόρια επιλέγουν μόνο για το Κυριακάτικο brunch.

Υπάρχουν πέντε διαφορετικές tacos πρωινού, δύο burritos πρωινό και μια επιλογή από empanadas που αναδιπλώνεται σε συστατικά όπως τα μανιτάρια crimini Wisconsin και το τεμαχισμένο χοιρινό κρέας Wilson Farm, από το Elkhorn. Ακόμα και ο μπιφτέκι με τα jalapenos, το μπέικον, το τσένταρ και τα ασημένια ρίζες του κόλιανθρου. είναι από το οικογενειακό αγρόκτημα των ιδιοκτητών στο Waupun που ονομάζεται Richway Acres. Σερβίρεται επίσης με μια πλευρά από φρούτα, ρύζι και φασόλια, ή papas a lo pobre (πατάτες λεπτές φέτες μαγειρεμένες με κρεμμύδια και πράσινες πιπεριές). Παραδοσιακές παραγγελίες πρωινού όπως τηγανίτες και γαλλική τοστ είναι διαθέσιμες, αλλά με μια συστροφή, όπως το γαλλικό τοστ που μουσκεύεται σε ρομχάτα ή Jolly Cakes, που είναι μεθυσμένες κρέπες αμαρέτο.

Τα ποτά στο Café Corazon τρέχουν το γκάμα, από πρωτοποριακά κοκτέιλ (όπως "Adam & Steve", με Korbel, χυμός φρούτων πάθους και Bombay Sapphire) για να πιείτε συρραπτικά (όπως το sangria που έγινε στο σπίτι στο Mezcal Margarita σύντροφό μου στους βράχους, από την Del Maguey Vida mezcal, χυμό ασβέστου, τριπλά δευτερόλεπτα και απλό σιρόπι, με αποτέλεσμα μια ωραία καπνιστή γεύση).

Τα μη αλκοολούχα ποτά με αποστολές στο Μεξικό περιλαμβάνουν ορχάτα καθώς και μπουκάλια μεξικάνικης Coca-Cola.