Μέριλαντ Teen οδήγησης νόμους

Πέντε κρατικοί νόμοι επέβαλαν περιορισμούς στους εφήβους οδηγούς στο Μέριλαντ το 2005. Αυτοί οι νόμοι οδήγησης στο Μέριλαντ ισχύουν για όλους τους οδηγούς ηλικίας κάτω των 18 ετών, ανεξάρτητα από το πότε έλαβαν την άδεια σπουδαστή τους ή την προσωρινή άδεια οδήγησης. Αυτοί οι νέοι περιορισμοί οδήγησης για εφήβους σχεδιάστηκαν σε απάντηση στην αύξηση των εφηβικών ατυχημάτων και αποσκοπούν να δώσουν στους εφήβους περισσότερη εμπειρία οδήγησης με λιγότερες περισπασμούς.

Maryland νόμους για τους οδηγούς κάτω των 18

• Ένας νέος οδηγός πρέπει να κατέχει άδεια μαθητευομένου για τουλάχιστον 6 μήνες πριν υποβάλει αίτηση προσωρινής άδειας. (Πρόκειται για αύξηση από 4 μήνες)

• Ένας νέος οδηγός πρέπει να ολοκληρώσει τουλάχιστον 60 ώρες οδήγησης με κάποιον ηλικίας τουλάχιστον 21 ετών, ο οποίος έχει λάβει άδεια οδήγησης για 3 ή περισσότερα χρόνια. (Πρόκειται για μια αύξηση από τουλάχιστον 40 ώρες)

• Τουλάχιστον 10 ώρες πρακτικής άσκησης πρέπει να πραγματοποιούνται τη νύχτα.

• Οι οδηγοί ηλικίας κάτω των 18 ετών απαγορεύεται να μιλούν σε κινητά τηλέφωνα κατά την οδήγηση.

• Για τους πρώτους 5 μήνες με προσωρινή άδεια, απαγορεύεται στους οδηγούς ηλικίας κάτω των 18 ετών να οδηγήσουν άλλους ανηλίκους, εκτός εάν είναι μέλη άμεσης οικογένειας ή συνοδεύονται από ενήλικα.

Η διοίκηση μηχανοκίνητων οχημάτων του Maryland ειδοποιεί τους γονείς ή κηδεμόνες ενός ανηλίκου ο οποίος λαμβάνει μια παραπομπή για οποιαδήποτε παραβίαση κίνησης. Επίσης, ένας ανήλικος θα πρέπει να λάβει άδεια κάποιου εκπαιδευόμενου προτού φτάσει στο τιμόνι, ακόμη και υπό την επίβλεψη εκπαιδευτή οδήγησης.

Η ημερομηνία επικύρωσης της άδειας θα παραταθεί και μπορεί να ισχύει έως και δύο έτη μετά την ημερομηνία έκδοσης.

Από το 2015, όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν άδεια οδήγησης στο Μέριλαντ δεν χρειάζεται πλέον να αποδείξουν ότι μπορούν παράλληλα να σταθμεύσουν. Ο μακρύς απαιτούμενος ελιγμός εξαλείφθηκε από την πορεία δοκιμής οδήγησης του κράτους, όταν οι αξιωματούχοι της Maryland Motor Vehicle Administration διαπίστωσαν ότι οι δεξιότητες που απαιτούνται για την εκτέλεση του δοκιμάζονται επαρκώς σε άλλο ελιγμό.



Δείτε τον επίσημο ιστότοπο της διοίκησης αυτοκινήτων του Maryland, για μια πιο λεπτομερή ματιά στους νόμους οδήγησης στο Maryland.