Καταδύσεις στην παραλία Jungle, Σρι Λάνκα

Πώς να φτάσετε στην παραλία Jungle, την καλύτερη ελεύθερη κολύμβηση με αναπνευστήρα κοντά στο Unawatuna

Η παραλία Jungle στη Σρι Λάνκα είναι η πιο προσιτή και ευκολότερη επιλογή για να απολαύσετε μια ημέρα κολύμβησης με αναπνευστήρα χωρίς να εγγραφείτε για να βγείτε σε μια βάρκα. Όποιος έχει εξοπλισμό ψαροντούφεκο μπορεί να αποδράσει και να απολαύσει τη ζωή στον ύφαλο.

Πολλοί ταξιδιώτες που δεν είναι σίγουροι πώς να φτάσουν στην παραλία Jungle καταλήγουν να απορροφούνται από τοπικούς "οδηγούς" ή οδηγούς που τους οδηγούν σε μια συγκεχυμένη διαδρομή για να απαιτήσουν μια μεγάλη συμβουλή.

Μην πιστεύετε αυτό που ακούτε: μπορείτε να φτάσετε στο Jungle Beach αρκετά εύκολα για να απολαύσετε μια υπέροχη μέρα στο νερό!

Τι είναι η παραλία της ζούγκλας στη Σρι Λάνκα;

Βρίσκεται μόλις βορειοδυτικά της παραλίας στην Unawatuna, Jungle Beach είναι ένα μικρό, ημι-κρυμμένο κόλπο που περιβάλλεται από τη ζούγκλα. Ένας κοραλλιογενής υφάλων βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα έξω από την παραλία.

Παρόλο που η παραλία είναι σχεδόν μυστικό, πολλοί τουρίστες πληρώνουν λανθασμένα επιπλέον για εκδρομές με αναπνευστήρα που περιλαμβάνουν βόλτα με βάρκα στην παραλία Jungle από την Unawatuna και άλλες δημοφιλείς παραλίες στο νότο .

Ο ύφαλος στην παραλία Jungle είναι βασικά νεκρός, όμως, θα συναντήσετε ακόμα πολλές μικρές θαλάσσιες ζωές. Μερικοί snorkelers έχουν αρκετή τύχη για να δουν μια από τις μεγάλες θαλάσσιες χελώνες που κάνουν τακτικές εμφανίσεις στην παραλία. Πολλά είδη θαλάσσιων χελωνών στην περιοχή απειλούνται.

Μια μικρή κουβέρτα στην παραλία σερβίρει κρύα ποτά και απλά σνακ όταν χρειάζεστε ένα διάλειμμα από το νερό.

Πώς να φτάσετε στην παραλία της ζούγκλας

Πρώτα απ 'όλα: Αγνοήστε οποιονδήποτε στο μονοπάτι που σας προσφέρει το δρόμο προς την παραλία της Jungle! Αυτοί οι ανεπίσημοι οδηγοί είναι οι απατεώνες και θα σας οδηγήσουν σε μια άσκοπα περίπλοκη διαδρομή μέσα στη ζούγκλα και στη συνέχεια να ζητήσετε χρήματα.

Απλά μεταφέροντας μια μάσκα ψεκασμού μέσω της Unawatuna θα προσελκύσει πολλή προσοχή από τους τοπικούς οπορτουνιστές . Θα πρέπει να απορρίψετε πολλές προσφορές από τους οδηγούς tuk-tuk που προσφέρουν μια βόλτα στην παραλία Jungle. Εκτός από την εξοικονόμηση χρημάτων, υπάρχει μια άλλη ανταμοιβή για τους ταξιδιώτες που κάνουν την βόλτα: μια ευκαιρία να εντοπίσουμε την άγρια ​​φύση.

Παρόλο που οι θερμοκρασίες είναι συχνά ασφυκτικές αφού απομακρυνθούν πολύ από την παράκτια αύρα, το 30 λεπτά με τα πόδια από την παραλία Jungle προσφέρει πολλές ευκαιρίες για να δείτε εξωτικά πουλιά, λουλούδια, μεγάλες πεταλούδες, σαύρες παρακολούθησης, πιθήκους και άλλα άγρια ​​ζώα στην πορεία. Η Σρι Λάνκα έχει εκπληκτική ποσότητα χλωρίδας και πανίδας. Παρά το μέγεθος της, το νησί θεωρείται η πιο βιοποικιλότητα σε όλη την Ασία!

Εναλλακτικά, μπορείτε να νοικιάσετε ένα σκούτερ στο Unawatuna. Το καλύτερο μέρος για ενοικιάσεις είναι στη γωνία του παραλιακού δρόμου πρόσβασης και του κεντρικού δρόμου προς Galle. Τα σκούτερ κοστίζουν περίπου 6 δολάρια ΗΠΑ ανά ημέρα, χωρίς τα καύσιμα. Να είστε έτοιμοι για κάποια επιθετική οδήγηση .

Τα καταδυτικά καταστήματα προσφέρουν βόλτες από το Unawatuna στην παραλία Jungle Beach, ωστόσο, θα πληρώσετε ένα ασφάλιστρο και θα σας δοθεί ένα χρονικό διάστημα - συχνά όχι αρκετό - για να κάνετε αναπνευστήρα πριν γυρίσετε πίσω.

Περπάτημα στην παραλία της ζούγκλας

Περπατήστε βορειοδυτικά από Unawatuna (αντίθετη κατεύθυνση από τον κεντρικό δρόμο προς Galle) στην οδό Wella Dewalaya, τον δρόμο πρόσβασης στην παραλία. Στρίψτε δεξιά στην οδό Yaddehimulla Road , το μόνο άλλο ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Αν έρθετε στο δημοφιλές εστιατόριο Hot Rock, είστε ακόμα στον δρόμο πρόσβασης και χάσατε τη στροφή μόλις 100 μέτρα πριν.

Ο περίπατος θα συνεχίσει να περνάει από μια σειρά από μπουτίκ ξενώνες και στη συνέχεια να αλέθεται σε ανηφόρα μέσα από μια κατοικημένη περιοχή.

Να είστε προσεκτικοί για την αφθονία των μεγάλων jackfruit κρέμονται στα δέντρα, όμορφες ορχιδέες ανθίζουν, και πιθήκους όλων των τύπων. Τα μάγια είναι συνήθως αβλαβή, αλλά μην τα αφήνετε να αρπάξουν τα υπάρχοντά τους !

Σημάδια αναρτημένα κατά μήκος του τρόπου - τόσο χειρόγραφο όσο και επίσημο - θα σας καθοδηγήσουν σε όλη τη διαδρομή προς την παραλία Jungle. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε τυχόν πινακίδες προς την Ιαπωνική Παύλα της Ειρήνης - μια μεγάλη, λευκή δομή που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την παραλία που είναι εύκολο να εντοπιστεί.

Σε κάποιο σημείο, το πλακόστρωτο μονοπάτι θα εξαφανιστεί. Επιλέξτε το δρόμο σας κατά μήκος της μικρής αλλά εύκολης διαδρομής της ζούγκλας και διασχίστε το μικροσκοπικό κολπίσκο. Μην ανησυχείτε: το μονοπάτι δεν είναι ένα σοβαρό ταξίδι ζούγκλας και πιθανότατα θα συναντήσετε άλλους ανθρώπους κατά μήκος του δρόμου που θα έρχονται και θα πηγαίνετε στην παραλία Jungle.

Παρακολουθήστε για ένα σημάδι που δείχνει "Jungle Beach" στα δεξιά, στη συνέχεια συνεχίστε το χωματόδρομο προς το εστιατόριο και την παραλία.

Μπορεί να υπάρχουν tuk-tuks ή επιλογές μεταφοράς που βρίσκονται κοντά στο δρόμο.

Καταδύσεις στην παραλία Jungle στη Σρι Λάνκα

Ο ύφαλος και η κολύμβηση με αναπνευστήρα αρχίζουν μόλις 30 μέτρα μακριά από την παραλία, ακριβώς μπροστά. Μπορείτε επίσης να κολυμπήσετε γύρω από τα βράχια και στις δύο πλευρές του κόλπου, αλλά προσέξτε τα κύματα που σπρώχνουν πολύ κοντά στις αιχμηρές άκρες. Υπό κανονικές συνθήκες, το ρεύμα δεν αποτελεί πρόβλημα. Τα κύματα συνήθως δεν είναι αρκετά μεγάλα στην παραλία Jungle, αλλά πάντα να προσέχουν τους βασικούς κανόνες ασφαλείας για την ψαροντούφεκο.

Μην αφήνετε τα smartphones ή άλλα τιμαλφή στην παραλία. Αν πρέπει να τα πάρετε, ρωτήστε μερικούς συντρόφους ταξιδιώτες που κάνουν ένα διάλειμμα από την ψαροντούφεκο για να παρακολουθήσουν τα πράγματα ενώ βρίσκεστε στο νερό. Η κλοπή δεν αποτελεί μεγάλο πρόβλημα στη Σρι Λάνκα, αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί .

Μαζί με τα σχολεία των πολύχρωμων ψαριών και των κατοίκων των υφάλων, μπορεί επίσης να συναντήσετε καβούρια, moray χέλια, σκανδάλη ψαριών, παπαγάλος ψάρια, barracudas, και ίσως ακόμη και μια χελώνα. Κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών , η απορροή μπορεί να μειώσει την ορατότητα στην παραλία Jungle.

Ξεκινήστε πίσω πολύ πριν το σκοτάδι ή σχεδιάστε να πάρετε μια βόλτα μόλις επιστρέψετε στο δρόμο. θα υπάρχουν επιλογές μεταφοράς σε αναμονή. Αφήστε λίγα λεπτά στη διαδρομή για να κοιτάξετε γύρω από το μεγάλο Ιαπωνικό Παγόδα Ειρήνης που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την παραλία.

Το Sunset Point, που χαρακτηρίζεται από ένα σημάδι στο δρόμο προς την παραλία Jungle, προσφέρει πολύ καλύτερη θέα στο ηλιοβασίλεμα από ό, τι στην Unawatuna, αλλά θα χρειαστείτε ένα φακό για το περίπατο.

Ενοικίαση εξοπλισμού με αναπνευστήρα

Θα χρειαστεί να πάρετε το δικό σας εργαλείο ψαροντούφεκο μαζί σας στην παραλία Jungle. Μερικές φορές μπορείτε να βρείτε εργαλεία για να νοικιάσετε μια φορά εκεί, αλλά μην υπολογίζετε για τη διαθεσιμότητα ή την ποιότητα? φέρτε τη δική σας μαζί σας από την Unawatuna.

Το Snorkel gear μπορεί να ενοικιαστεί σε πολλά καταστήματα κατά μήκος του δρόμου ή να δανειστεί από κάποιους ξενώνες. Η καλύτερη επιλογή είναι να νοικιάσετε τα εργαλεία σας από ένα καταδυτικό κατάστημα στην Unawatuna. Θα πάρετε πολύ καλύτερα εξοπλισμό και μια μάσκα που δεν διαρρέει.

Sea Horse Divers - που βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της παραλίας (στα αριστερά όταν βλέπει το νερό) στο Unawatuna νοικιάζει επαγγελματικό εξοπλισμό ψαροντούφεκο για λίγα δολάρια την ημέρα.

Βάλτε τη μάσκα στο πρόσωπό σας (χωρίς το λουρί για το κεφάλι) και εισπνεύστε από τη μύτη σας. Στην ιδανική περίπτωση, μια μάσκα με το σωστό μέγεθος με μια καλή σφραγίδα θα κολλήσει στο πρόσωπό σας αρκετά ώστε να μπορείτε να αφαιρέσετε τα χέρια σας χωρίς να πέσει.