Αποκρυπτογράφηση του Παρισιού: Όλοι για το "Rive Gauche" (Αριστερά)

Για όσους από εσάς με κάποια βασική γνώση του Παρισιού, είτε επειδή επισκεφθήκατε τη γαλλική πρωτεύουσα είτε έχετε διαβάσει πολλά για αυτό, μπορεί να είστε εξοικειωμένοι με τον όρο "rive gauche". Αλλά για πολλούς, αυτή η γαλλική φράση προκαλεί σύγχυση και όχι ιδιαίτερα διαφανή. Τι ακριβώς αναφέρεται;

Το "Rive Gauche" σημαίνει κυριολεκτικά "αριστερή όχθη" και αναφέρεται στα νότια διαμερίσματα του Παρισιού , των οποίων τα φυσικά σύνορα είναι ο ποταμός Σηκουάνα.

Το Σηκουάνα φυσικά διχάζει την πόλη του Παρισιού σε βόρειες και νότιες ζώνες.

Το Ile de la Cité , που βρίσκεται ανάμεσα στις αριστερές και τις δεξιές όχθες του Σηκουάνα, φιλοξενούσε τον αρχικό οικισμό από τη φυλή γνωστή ως Παρίσι τον 3ο αιώνα π.Χ. Το Παρίσι απλώθηκε νότια και βόρεια του Σηκουάνα αρχίζοντας από τον Μεσαίωνα. Δείτε περισσότερα στην ιστορία του Παρισιού για να μάθετε περισσότερα για την εξέλιξη της πόλης.

Προφορά: [riv goʃ] (Reehv-goash)

Ένα παράδειγμα του όρου στο πλαίσιο: "Το rive gauche χρησίμευσε ως χώρος για πολλούς καλλιτέχνες και πνευματικούς, αλλά η περιοχή τώρα είναι κυρίως κατοικία με μεσαία τάξη και καλά-to-do οικογένειες, μπουτίκ μόδας και εστιατόρια που τροφοδοτούν τους τουρίστες. "

Τα γνωστά μνημεία και ιστορικές τοποθεσίες του Rive Gauche:

Αυτό το τμήμα της πρωτεύουσας φιλοξενεί πολυάριθμα δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα και χώρους σημαντικής σημασίας για τη μακρά ιστορία της πόλης. Αυτά περιλαμβάνουν τον Πύργο του Άιφελ , το Μουσείο Ορσέ , το Μουσείο Ροντέ , το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και τη Λατινική συνοικία , τους κήπους του Λουξεμβούργου και την παλαιά περιοχή του Άρεως, γνωστή ως Saint-Germain-des-Pres .

Το Rive Gauche περιλαμβάνει το 5ο διαμέρισμα , το 6ο διαμέρισμα , το 7ο διαμέρισμα , το 13ο διαμέρισμα , το 14ο διαμέρισμα και το 15ο διαμέρισμα.

Φήμη της περιοχής:

Η γενικά εύπορη Rive Gauche, η οποία εδώ και αιώνες φιλοξενούσε καλλιτέχνες, φοιτητές και διανοούμενους, έχει δει τεράστια εξευγενισμό μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και θεωρείται τώρα μια μάλλον ήπια και ήσυχη περιοχή.

Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι στερείται την αυθεντικότητα και τη ζωντάνια του Rive Droite (Right Bank), καθώς πολλά από τα πιο φημισμένα τουριστικά αξιοθέατα και γειτονιές του Παρισιού βρίσκονται στην αριστερή όχθη και διατηρούνται προσεκτικά για τους επισκέπτες. Παρ 'όλα αυτά, πολλές "αυθεντικές" κοινότητες ευδοκιμούν εδώ, με τους ανθρώπους να απολαμβάνουν την καθημερινή τους ζωή σε ζωντανές γειτονιές, γι' αυτό το είδος υπερβολικά γενικευμένης δήλωσης δεν είναι καθόλου χρήσιμο. Επιπλέον, μακριά από το να είναι υπνηλία και αποστειρωμένο, η περιοχή εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό πνευματικό κέντρο χάρη στα πολυάριθμα πανεπιστήμια και ερευνητικούς κόμβους της και είναι επίσης μια εξαιρετική τοποθεσία για είδη πολυτελείας και μόδας.

Εξερευνήστε την περιοχή σε μεγαλύτερο βάθος:

Εκτός από τη διαβούλευση με τους πόρους και τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται παραπάνω, υπάρχουν μερικοί άλλοι τρόποι για να εξερευνήσετε την αριστερή όχθη σε μεγαλύτερο βάθος και να φτάσετε πέρα ​​από τη γυαλιστερή επιφάνεια: αλήθεια, οι περισσότεροι τουρίστες δεν καταφέρνουν να το σπάσουν γιατί απλά δεν ξέρουν πού να κοιτάξουμε.

Για τους λάτρεις της ιστορίας , συνιστώ δυο ξεναγήσεις πεζοπορίας που έχουμε συγκεντρώσει. Ακολουθήστε τα βήματα των διάσημων συγγραφέων εξερευνώντας 10 διάσημες λογοτεχνικές σκηνές στο Παρίσι , οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται νότια του Σηκουάνα στην αριστερή όχθη. Ενδιαφέρεστε για μεσαιωνική ιστορία; Πάρτε αυτή την αυτο-ξεναγούμενη περιοδεία σε βασικές μεσαιωνικές τοποθεσίες στο Παρίσι για να φτάσετε πέρα ​​από την ορατή επιφάνεια του σημερινού Παρισιού και να καταλάβετε τη συναρπαστική ιστορία της πόλης ως κέντρο υποτροφίας και θρησκευτικής εξουσίας στον Μεσαίωνα.

Επίσης, δεν πρέπει να χάσετε μια περιήγηση στις παλιές κατακόμβες του Παρισιού , στέγαζαν τα ερείπια εκατομμυρίων Παριζανών εκταφιασμένων κατά τη μεσαιωνική περίοδο.

Ενδιαφέρεστε για αρχιτεκτονική και αγορές; Πάρτε ένα στροβιλισμό στο πολυκατάστημα Le Bon Marché . Ο πανέμορφος σχεδιασμός Belle-Epoque / art deco και η μαζική αγορά γκουρμέ φαγητού είναι δύο λόγοι (παράλληλα με την τεράστια επιλογή της μόδας και του σχεδιασμού για τους άνδρες και τις γυναίκες) για ένα απόγευμα γοητείας και κοσμοπολιτισμού παλαιού κόσμου.

Τέλος, εάν οι ήσυχοι περίπατοι και η διαφυγή από το αστικό λεωφορείο είναι μεγαλύτερη από την ταχύτητά σας, συνιστούμε να κάνετε μια βόλτα στην περιοχή Mouffetard / Jussieu στις νότιες περιοχές της Λατινικής συνοικίας, προσελκύοντας τους επισκέπτες με τους παλιούς λιθόστρωτους δρόμους και τις γοητευτικές υπαίθριες αγορές . Εν τω μεταξύ, η μικρή γνωστή γειτονιά Butte aux Cailles διαθέτει πανέμορφη αρχιτεκτονική τέχνης-διακόσμησης, ήσυχα σοκάκια, αστραφτερή τέχνη δρόμου και μια ατμόσφαιρα που μοιάζει με χωριό.