Μεγάλες Πόλεις Σπα: Θερμές Πηγές, Αρκάνσας

Hot Springs, το Αρκάνσας είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στη χώρα για να μάθετε για την ιστορία του spa-going στην Αμερική, το οποίο φυσικά μεγάλωσε γύρω από τις θερμές πηγές. Φυσικά, οι ντόπιοι Αμερικανοί ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν τις θερμές πηγές σε αυτόν τον τομέα. Η αμερικανική κυβέρνηση ανακάλυψε τον πλούτο των θερμών πηγών στην περιοχή αυτή το 1803, όταν εξερευνούσε τα νέα εδάφη που αποτελούν μέρος της αγοράς της Λουιζιάνας.

Το δυτικό ιατρικό δεν είχε πολλά να προσφέρει εκείνη την εποχή, έτσι οι θερμές πηγές ήταν η θεραπεία επιλογής για ασθένειες όπως ο ρευματισμός και η αρθρίτιδα. Οι κάτοικοι έφτασαν το 1807, και μια ρουστίκ πόλη κολυμπώντας γρήγορα, με ξύλινες κοιλότητες που μεταφέρουν το ιαματικό νερό κάτω από την βουνοπλαγιά σε εγκαταστάσεις κάτω.

Για να προστατεύσουν τις πηγές από τους επιχειρηματίες που τις διεκδίκησαν ως δικές τους, η αμερικανική κυβέρνηση το ονόμασε μια Ομοσπονδιακή Κράτηση το 1832. Πρόκειται για πρόδρομο του Εθνικού Πάρκου, το οποίο καθιστά τα Hot Springs το παλαιότερο πάρκο στο Εθνικό Πάρκο - - ηλικίας άνω των 40 ετών από την Yellowstone!

Δυστυχώς, δεν υπήρξε καμία επιβολή για να πάει με την ονομασία, έτσι πενήντα χρόνια αργότερα πολλές αγωγές έπρεπε να απομακρύνουν ιδιωτικούς πολίτες που δήλωσαν ότι "ανήκουν" στις πηγές. Μέχρι το 1878 οι πηγές και τα βουνά γύρω τους ήταν μονίμως εγκαταλελειμμένα ως Reservation Hot Springs.

Αυτό, και μια μεγάλη φωτιά που κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της πόλης, έφερε μεγάλες αλλαγές στα Hot Springs.

Πήγε από μια τραχιά συνοριακή πόλη σε μια κομψή πόλη spa στη δεκαετία του 1880, με πολυτελή βικτοριανά λουτρά και πιο όμορφους δρόμους και εξωραϊσμό. Αυτή ήταν η ακμή της λουτρού του 19ου αιώνα, η οποία ήταν δημοφιλής τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη και συνέχισε να πηγαίνει στον 20ο αιώνα

Μεταξύ 1912 και 1923 τα ξύλινα βικτοριανά λουτρά σταδιακά αντικαταστάθηκαν με υπέροχα μπανιέρες από τούβλα και γυψομάρμαρο, πολλά από τα οποία περιείχαν μαρμάρινους τοίχους, αίθουσες μπιλιάρδου, γυμναστήρια και βιτρό παράθυρα.

Οκτώ μεγάλα λουτρά που κατασκευάστηκαν μεταξύ των ετών 1892 και 1923 παραμένουν στο Grand Promenade γνωστό ως Historic Bathhouse Row, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως Εθνική Περιοχή Ιστορικών Ορόσημων το 1987.

Βρίσκονται ... αλλά τα περισσότερα από αυτά δεν είναι πλέον ανοιχτά. Καθώς η δυτική ιατρική έγινε πιο αποτελεσματική στη δεκαετία του 1940 και του 1950, τα λουτρά έπεσαν στην πτώση. Μόνο ένα, το Buckstaff Bathhouse, κατάφερε να παραμείνει σε συνεχή λειτουργία από το 1912!

Κλασικό σχεδιασμό, με επιβλητικούς δωρικούς κίονες και φιάλες που μοιράζονται το μπροστινό μέρος του κτιρίου, το κτίριο αποτελεί την ομορφιά του Edwardian και είναι το καλύτερο συντηρημένο από όλα τα λουτρά. Παρέχει ακόμα το παραδοσιακό ρουχισμό κολύμβησης που ήταν αρχικά μια θεραπεία 21 εβδομάδων, η οποία ξεκινάει με μια υδρομασάζ 20 λεπτών και προχωράει μέσα από ζεστά πακέτα, κάθεται μπανιέρες, ατμοκαθαριστές και ντους με βελόνες. Είναι καλύτερο όταν ακολουθείται από ένα σουηδικό μασάζ . Οποιοσδήποτε εραστής spa πρέπει να το δοκιμάσει.

Το λουτρό Fordyce, το οποίο λειτούργησε από το 1915 έως το 1962, τώρα λειτουργεί ως Εθνικό Πάρκο Επισκεπτών Πάρκων Hot Springs. Μπορείτε να δείτε ιστορικά εκθέματα και να πάρετε μια αίσθηση της πολυτέλειας και να παρακολουθήσετε μια ταινία εννέα λεπτών που δείχνει την παραδοσιακή ρουτίνα μπάνιου.

Οι άνθρωποι που θέλουν να δοκιμάσουν τη σύγχρονη εμπειρία του σπα σε ένα ιστορικό περιβάλλον θα πρέπει να δοκιμάσουν το Quapaw Baths and Spa, ένα ισπανικό λουτρό αναγέννησης με ένα δραματικό θόλο.

Έκλεισε το 1984, αλλά άνοιξε εκ νέου το 2007, προσφέροντας σύγχρονες υπηρεσίες σπα μαζί με ιδιωτικά ιαματικά λουτρά και κοινόχρηστη κολύμβηση σε τέσσερις μεγάλες θερμικές πισίνες.

Το Hot Springs National Park προσφέρει επίσης 26 μίλια μονοπατιών πεζοπορίας που οδηγούν στο Hot Springs Mountain, όπου οι πόλεις 47 θερμές πηγές προέρχονται από μια μέση θερμοκρασία 143 βαθμών. Μην ανησυχείτε! Είναι κρύο πριν πάτε σε αυτό.