Τι είναι η Ζώνη Φυτών του Charlotte;

USDA φυτική σκληρότητα και ηλιοβασίλεμα κλιματικές ζώνες για τη Σαρλόττα

Δεν έχει σημασία αν είναι δέντρα, λουλούδια ή θάμνοι, οι άνθρωποι που φυτεύουν στην περιοχή Charlotte πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην κλίμακα σκληρότητας του φυτού τους για να βεβαιωθείτε ότι μπορεί να ευδοκιμήσει εδώ. Είναι ακόμα πιο σημαντικό να το λάβετε αυτό υπόψη αν προσπαθείτε να αναπτύξετε έναν κήπο.

Οι χάρτες για τις Ζώνες Κλιματικής Ζώνης του USDA και της Sunset Climate Zones βασίζονται αυστηρά στις θερμοκρασίες και τις καιρικές συνθήκες και δεν λαμβάνουν πραγματικά υπόψη τυχόν παράσιτα, τα οποία, δυστυχώς, αποτελούν κοινό πρόβλημα στη νότια μερίδα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο Charlotte, θα θέλατε να διατηρήσετε τα φυτά σε αυτό που είναι γνωστό ως "Ζώνη 8α" στην Κλίμακα Σκληρότητας του USDA και στη "Ζώνη 32" στη κλίμακα Sunset Climate Zone, αλλά κάθε χρόνο είναι διαφορετική. Είναι σίγουρα πιθανό γύρω από αυτή την περιοχή ότι θα βρεθούμε σε έναν ασυνήθιστα ήπιο ή ψυχρό χειμώνα, ή ότι η άνοιξη και η πτώση θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο, έτσι χρησιμοποιώντας αυτά τα διαγράμματα είναι ακόμα απλώς μια εκπαιδευμένη εικασία.

Εάν επισκέπτεστε την περιοχή Charlotte ή κάποια από τα καλύτερα φυτώρια του Charlotte , ίσως να θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη φυσική και την εισαγόμενη χλωρίδα της. ο ακόλουθος οδηγός θα σας καθοδηγήσει μέσα από την Ζώνη Σκληρότητας του USDA και τις Κλιματικές Ζώνες Sunset Climate Zone, έτσι ώστε να μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα τον τρόπο ταυτοποίησης της ζωής των φυτών στην περιοχή.

USDA Ζώνη ανθεκτικότητας των φυτών

Ο χάρτης ζώνης σκληρότητας USDA είναι το πιο συνηθισμένο εργαλείο που χρησιμοποιείται από τους κηπουρούς και τους ενθουσιώδες των φυτών, για να πει ποια είναι η πληγή των φυτών που αναπτύσσονται εκεί. Αυτός ο χάρτης χρησιμοποιείται από περισσότερους εθνικούς καταλόγους κήπων, βιβλία, περιοδικά, άλλες εκδόσεις και τα περισσότερα φυτώρια από τον χάρτη Sunset Climate Zone, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ένας τρόπος σιδήρου για να προβλέψουμε πόσο καλά θα αναπτυχθεί ένα φυτό.

Σε κάθε περίπτωση, αυτός ο χάρτης διαιρεί τη Βόρεια Αμερική σε 11 ξεχωριστές ζώνες, όπου κάθε ζώνη είναι 10 μοίρες διαφορετική σε μέσο χειμώνα από ό, τι η γειτονική ζώνη. Το Charlotte υπάρχει στη Ζώνη 8a ή στη Ζώνη 7b, η οποία είναι 10 έως 15 (F).

Αυτό σημαίνει ότι, ως επί το πλείστον, η απόλυτη ψυχρότερη θερμοκρασία που θα δείτε εδώ το χειμώνα είναι 10 με 15 μοίρες, αλλά μια φορά κάθε λίγα χρόνια, η πόλη μπορεί να βυθιστεί στα ενιαία ψηφία, αν και αυτό είναι ένα αρκετά σπάνιο περιστατικό.

Η κλιμακωτή ζώνη ηλιοβασιλέματος

Η κλιμακωτή κλίμακα Sunset βασίζεται σε ένα συνδυασμό πολλών διαφορετικών παραγόντων: τόσο τα άκρα όσο και οι μέσοι όροι θερμοκρασίας (συμπεριλαμβανομένου του ελάχιστου, μέγιστου και μέσου όρου), η συνολική μέση βροχόπτωση, το πιο κοινό επίπεδο υγρασίας και το συνολικό μήκος της πιθανή καλλιεργητική περίοδο.

Αυτό το σύστημα θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμο εάν προσπαθείτε να υπολογίσετε πόσο καλά θα κάνει ένα φυτό στην περιοχή του Charlotte καθώς παρέχει περισσότερες μετρήσεις για να μετρήσει το βιοτικό επίπεδο των φυτών από τη Ζώνη Ζώνης Σκληρότητας του USDA.

Εδώ είναι πώς ψάχνει για Charlotte: η καλλιεργητική περίοδος είναι από τα τέλη Μαρτίου έως τις αρχές Νοεμβρίου? η βροχή πέφτει όλο το χρόνο σε περίπου 40 έως 50 ίντσες ετησίως. τα χειμερινά χαμηλά είναι 30 με 20 βαθμούς Φαρενάιτ. και η υγρασία είναι λιγότερο καταπιεστική εδώ από ό, τι στη Ζώνη 31 (η οποία καλύπτει μια περιοχή που είναι λίγο πιο νότια).