2016 Ινδία Surf Festival Essential Guide

Περιπέτεια, Εργαστήρια, Μουσική, Χορός, Τέχνη, Φωτογραφία, Γιόγκα

Το ετήσιο Φεστιβάλ Surf της Ινδίας βρίσκεται στο πέμπτο έτος του 2016 και θα είναι μεγαλύτερο και καλύτερο από ποτέ! Ανακαλύψτε τι θα συμβεί και πώς θα το δείτε σε αυτό το άρθρο.

Ποιο είναι το θέμα του Φεστιβάλ;

Εάν μαντέψατε σερφ, θα είχες δίκιο! Ωστόσο, το όνομα "Φεστιβάλ Surf Ινδίας" είναι λίγο παραπλανητικό δεδομένου ότι το φεστιβάλ διαθέτει κάτι περισσότερο από απλά surfing. Οργανωμένη από τους Γιόγκι Surfing (μια ομάδα ομοειδών ανθρώπων που συνδυάζουν το σέρφινγκ, τη γιόγκα και τη φύση), είναι ένας φιλικός προς το περιβάλλον εορτασμός της ενότητας που παρέχει μια δημιουργική πλατφόρμα για την ελευθερία της έκφρασης που περιλαμβάνει περιπέτεια, μουσική, χορό, τέχνη και φωτογραφία.

Υπάρχει επίσης νωρίς το πρωί γιόγκα παραλία. Εάν είστε καλοί σε κάτι, είστε καλεσμένοι να έρθετε και να απεικονίσετε το ταλέντο σας!

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το φεστιβάλ έχει ξεπεράσει κάθε χρόνο. Από τις ταπεινές αρχές που παρακολούθησαν μόνο 100 άτομα, έχει αναπτυχθεί σε περισσότερους από 5.000 συμμετέχοντες και έχει επιτύχει διεθνή αναγνώριση του surfing στην Ινδία.

Διαγωνισμοί

Τα κυριότερα γεγονότα στο φεστιβάλ είναι το πρωτάθλημα Surf Expressions Championship, όπου οι surfers δείχνουν τις κινήσεις του freestyle και το SUP Cup της Ινδίας. Ειδικότερα, το SUP Cup είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός Stand Up Paddle (SUP) της Ινδίας. Οι δρομείς από περισσότερες από 10 χώρες θα δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους σε μια δύσκολη πορεία του ποταμού. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι το Kitesurfing Trophy. Περιμένετε να δείτε θεαματικές, υψηλής ταχύτητας εναέρια ακροβατικά!

Εργαστήρια

Θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια με τα πόδια στο νερό για όσους επιθυμούν να πάνε σε ένα σκάφος SUP. Είναι μια υπέροχη οικογενειακή διασκέδαση, καθώς μπορούν να συμμετέχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών και δεν είναι απαραίτητη η εμπειρία.

Οι έμπειροι SUP surfers μπορούν επίσης να δοκιμάσουν την ικανότητά τους στα εργαστήρια Yoga on Water. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις και εργαστήρια longboarding (προχωρημένη μορφή skateboarding), εργαστήρια προσανατολισμού σερφ, καθώς και σεμινάρια skateboarding και para motoring.

Πεινασμένος φακός

Μια πλατφόρμα για τους φωτογράφους που θα παρουσιάσουν τον τρόπο με τον οποίο έχουν καταγράψει το πνεύμα του φεστιβάλ, στο τέλος κάθε ημέρας, οι διοργανωτές του φεστιβάλ θα συλλέξουν εικόνες, θα τους καθαρίσουν και θα τους εμφανίσουν για να δουν όλοι.

Τέχνη και μουσική

Η ελευθερία της έκφρασης συνεχίζεται τη νύχτα με λαϊκούς χορευτές, πυροσβέστες, ζογκλέρ, DJs, ζωντανές μπάντες, ινδική κλασσική μουσική και ανοιχτές μουσικές μαρμελάδες γύρω από φωτιά. Θα υπάρξουν καλλιτεχνικές παραστάσεις και κενές καμβάδες για καλλιτέχνες που ζωγραφίζουν επίσης!

Πότε συμβαίνει το Φεστιβάλ;

12-14 Νοεμβρίου, 2016. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στις μέρες της πανσέληνος για να προσθέσει στη μαγεία!

Πού συμβαίνει το φεστιβάλ;

Lotus Eco Village Resort, παραλία Ramchandi, κοντά στο Puri στην Odisha. Η παραλία Ramchandi είναι ένα παρθένο και γαλήνιο τμήμα της παραλίας που πήρε το όνομά της από την προεδρική θεότητα, τη θεά Ramchandi.

Πώς να πάτε εκεί

Η παραλία Ramchandi είναι προσβάσιμη οδικώς και βρίσκεται στο Marine Drive μεταξύ Konark και Puri. Είναι περίπου 28 χιλιόμετρα από το Puri και 7 χιλιόμετρα από το Konark (σπίτι του διάσημου ναού Konark ). Το πλησιέστερο αεροδρόμιο βρίσκεται στο Bhubaneshwar, 70 χιλιόμετρα μακριά, και ο κοντινότερος σταθμός του τρένου βρίσκεται στο Puri. Από το Puri, μπορείτε να πάρετε ένα ταξί ή ένα αυτοκινούμενο ποδήλατο στο χώρο του φεστιβάλ ή το λεωφορείο από το σημείο συνάντησης του φεστιβάλ στην οδό CT Puri.

Που να μείνω

Υπάρχουν διάφορα καταλύματα, ανάλογα με τον προϋπολογισμό. Οι σκηνές κατασκήνωσης τοποθετούνται στην δασική περιοχή γύρω από το χώρο του φεστιβάλ, με στρώματα, μαξιλάρια και κουβέρτες.

Μπορείτε επίσης να φέρετε τη δική σας σκηνή και να μείνετε εκεί, που είναι η φθηνότερη επιλογή. Να είστε προετοιμασμένοι να το τραβάτε λίγο, καθώς ο χώρος κατασκήνωσης δεν διαθέτει τροφοδοτικό και αν και υπάρχουν διαθέσιμες τουαλέτες, βρίσκονται σε διαφορετική περιοχή. Η εύρεση καλής κυτταρικής κάλυψης είναι επίσης μια πρόκληση. Εναλλακτικά, αν προτιμάτε τις ανέσεις του δημιουργού σας, το Indian Surf Festival συνεργάζεται με τα OYO Rooms για να προσφέρει καταλύματα στο Puri.

Σημειώστε ότι τα παραπάνω καταλύματα είναι διαθέσιμα μόνο για τους επισκέπτες που εγγράφονται για τις τρεις μέρες του φεστιβάλ. Εάν επιθυμείτε να παρευρεθείτε μόνο σε επιλεγμένες ημέρες, θα πρέπει να κανονίσετε τα καταλύματα σας ανεξάρτητα. Το Z Hotel στο Puri είναι μια συνιστώμενη επιλογή με δωμάτια ποιότητας dorm όταν ψάχνετε για κάπου ατμοσφαιρική και ακόμα φθηνή.

Εγγραφή και έξοδα

Μπορείτε να αγοράσετε τρία ημερήσια περάσματα, συμπεριλαμβανομένων των καταλυμάτων, από την ιστοσελίδα του OYO Rooms.

Το κόστος για κατασκήνωση είναι 7.500 ρουπίες ανά άτομο. Εάν φέρετε τη δική σας σκηνή, είναι 5.000 ρουπίες ανά άτομο. Για ξενοδοχεία στο Puri, είναι 10.000 ρουπίες ανά άτομο. Εκτός από τα καταλύματα, το κόστος των περασμάτων περιλαμβάνει πρωινό, εργαστήρια, μουσικές παραστάσεις (και μεταφορά με λεωφορείο αν διαμένουν Puri).

Η μέρα μιας μέρας κοστίζει 2.000 ρουπίες. Το κόστος των εργαστηρίων είναι επιπλέον και κυμαίνεται από 500 ρουπίες γιόγκα στην παραλία έως 2.000 ρουπίες την ημέρα για την Para Motoring.