Αλλαγή ώρας: Πότε; Γιατί;

Πότε αλλάζει η επόμενη ώρα;

Πότε αλλάζει η επόμενη ώρα;

Μετακινηθείτε προς τα κάτω στη σελίδα για να μάθετε πότε πρέπει να προχωρήσετε προς τα εμπρός ή να επιστρέψετε, μια αλλαγή του χρόνου που συμβαίνει δύο φορές το χρόνο στο Μόντρεαλ, καθώς και στην πλειοψηφία της επαρχίας του Κεμπέκ * και σε πολλά μέρη του κόσμου.

Γιατί η αλλαγή της ώρας;

Ο χρόνος θερινής ώρας υποτίθεται ότι συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, εξ ου και του επίσημου λόγου ύπαρξής του.

Αλλαγή ανοιχτής ώρας: Έναρξη του χρόνου θερινής ώρας

Η δεύτερη Κυριακή του Μαρτίου είναι όταν οι κάτοικοι πρέπει να φεύγουν προς τα εμπρός , θέτοντας ρολόγια μίας ώρας μπροστά, συνήθως πριν από το βραδινό ύπνο το Σάββατο που προηγείται της Κυριακής.

Η ώρα αλλάζει σε Θερινή ώρα ακριβώς στις 2 π.μ. το πρωί της Κυριακής, δηλαδή 2 π.μ. στις 3 π.μ. στις παρακάτω ημερομηνίες:

Αλλαγή χρόνου πτώσης: Τέλος του χρόνου θερινής ώρας

Η πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου είναι όταν οι κάτοικοι πρέπει να πέσουν πίσω στην Standard Time, ορίζοντας ρολόγια μία ώρα πίσω, πάλι, πριν από τον ύπνο το Σάββατο που προηγείται της Κυριακής. Ο χρόνος μετατοπίζεται στην κανονική ώρα ακριβώς στις 2 π.μ. της Κυριακής το πρωί, που σημαίνει ότι 2 π.μ. γίνεται 1 π.μ. στις ημερομηνίες αυτές:

* Άπω Ανατολή Οι περιφέρειες του Κεμπέκ Basse-Côte-Nord και Îles de la Madeleine δεν μετατοπίζονται στο Daylight Saving Time, παραμένοντας στο Atlantic Standard Time όλο το χρόνο.

Σημειώστε ότι το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας του Κεμπέκ βρίσκεται στη ζώνη Ανατολικού Προτύπου (UTC - 5 ώρες) και όταν βρίσκεται σε Ανατολική Θερινή ώρα (UTC - 4 ώρες). Για λεπτομερή περιγραφή των ωριαίων ζωνών στο Κεμπέκ, συμβουλευτείτε το νόμο για την νόμιμη ώρα.

Αισθάνομαι τρομακτικό μετά την αλλαγή του χρόνου; Γιατί;

Η μετατόπιση του χρόνου κατά μία ώρα μπορεί να ανατρέψει τον φυσικό ρυθμό του σώματος.

Είναι η επικίνδυνη αλλαγή χρόνου;

Εξαρτάται από το πότε αλλάζει η ώρα που μιλάτε. Προφανώς, κερδίζοντας μια επιπλέον ώρα ύπνου με πτώση στην Standard Time το φθινόπωρο είναι καλό για την καρδιά.

Αλλά χάνοντας μια ώρα την άνοιξη είναι μια άλλη ιστορία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών που διεκδίκησαν το 2016 ότι περισσότερα από το ένα τρίτο των Αμερικανών παίρνουν λιγότερο από 7 ώρες ύπνου μια νύχτα, σε συνεννόηση με το εύρημα του 2014 του Foundation National Sleep Foundation ότι το 45% των Αμερικανών λέει ότι «ο κακός ή ο ανεπαρκής ύπνος τις καθημερινές δραστηριότητές τους τουλάχιστον μία φορά τις τελευταίες επτά ημέρες ", θα μπορούσε να γίνει υπόθεση ότι ο χρόνος φωτισμού είναι" επικίνδυνος; "

Μεταξύ άλλων ανησυχιών, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης του Canadian Center for Occupational Health and Safety, ότι οι συγκρούσεις στη Βρετανική Κολομβία "την πρώτη Δευτέρα μετά την αλλαγή της άνοιξης αυξήθηκαν κατά 23% από το 2005-2009", ανέφερε η Business Insider μια μελέτη του 2008 όπου το ποσοστό αυτοκτονίας στους Αυστραλούς άνδρες εμφανίστηκε να αυξάνεται τις εβδομάδες που ακολουθούν την έναρξη του Daylight Saving Time, όταν οι ρολόγια καθορίζονται μία ώρα. Αλλά μια προειδοποίηση. Επειδή πρόκειται για συσχετιστική έρευνα, είναι δύσκολο να καταλήξουμε. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η αλλαγή του χρόνου είναι ο λόγος σύγκρουσης ή ποσοστών αυτοκτονίας ανέβηκε.

Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι συνέβησαν περίπου την ίδια ώρα. Με άλλα λόγια, μόνο επειδή το Β συνέβη αφού συνέβη το Α δεν σημαίνει ότι το Α προκάλεσε το Β, το έμφυτο πρόβλημα με ένα σημαντικό κομμάτι της έρευνας που αναφέρθηκε σε σχέση με την αλλαγή του χρόνου.

Επικίνδυνο ή όχι, είμαι δυσάρεστος για τις εβδομάδες μετά την αλλαγή του χρόνου. Γιατί;

Η αλλαγή του χρόνου θεωρείται ότι διαταράσσει τους κιρκαδικούς ρυθμούς, τον φυσικό κύκλο του ύπνου-αφύπνισης του σώματος. Έχει επίσης προταθεί ότι είναι πιο ενοχλητικό από ό, τι η συγκριτική jet lag.

Τι μπορώ να κάνω για να ρυθμίσω την αλλαγή της ώρας πιο εύκολα;

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τις επιπτώσεις της αλλαγής του χρόνου στον φυσικό ρυθμό του σώματός σας: