Ασία τον Φεβρουάριο

Πού να πάτε το Φεβρουάριο, Φεστιβάλ και Καιρός

Ταξιδεύοντας στην Ασία τον Φεβρουάριο είναι ιδανικό, υποθέτοντας ότι παραμένετε πιο κοντά στο επίπεδο της θάλασσας ή στις τροπικές περιοχές όπου οι θερμοκρασίες είναι ζεστές. Ο Φεβρουάριος είναι ένας φανταστικός μήνας για να επωφεληθείτε από τον τροπικό καιρό στη Νοτιοανατολική Ασία καθώς άλλοι προορισμοί γίνονται ψυχραίοι. Η Ταϊλάνδη και οι γειτονικές χώρες θα απολαμβάνουν την κορυφή της ξηράς .

Όταν ο χειμώνας συνεχίζει να κρατιέται στο βόρειο ημισφαίριο, ο καιρός στη Νοτιοανατολική Ασία είναι ιδανικός. η εποχή των μουσώνων θα έχει γίνει μνήμη από τον Οκτώβριο.

Οι μέρες είναι ζεστές, αλλά όχι τόσο καυτές μέχρι να φτάσει η υψηλή υγρασία το Μάρτιο και να κορυφωθεί τον Απρίλιο.

Αλλά δεν είναι όλη η Ασία βάλτο τον Φεβρουάριο . Μεγάλο μέρος της Ανατολικής Ασίας (Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα και γείτονες) είναι κρύο και γκρίζο μέχρι την άνοιξη φτάνει να ξεπαγώσει τα πράγματα .

Το Σεληνιακό Νέο Έτος (περιλαμβάνει το Κινεζικό Νέο Έτος και το Βιετναμέζικο Tet) συμβαίνει μερικές φορές το Φεβρουάριο - οι ημερομηνίες αλλάζουν ετησίως. Εάν η 15η ημέρα των εορτασμών χτυπήσει το Φεβρουάριο, πολλοί κορυφαίοι προορισμοί στην Ασία ξεπερνούν τους ανθρώπους που ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια του χρόνου μακριά από την εργασία.

Ασιατικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ τον Φεβρουάριο

Πολλά γεγονότα στην Ασία προγραμματίζονται σε σεληνιακά γεγονότα ή βασίζονται σε lunisolar ημερολόγια, με αποτέλεσμα οι ημερομηνίες να διαφέρουν από έτος σε έτος. Αυτά τα χειμερινά γεγονότα και τα φεστιβάλ θα μπορούσαν ενδεχομένως να πραγματοποιηθούν τον Φεβρουάριο:

Το σεληνιακό νέο έτος

Το πιο συχνά αναφέρεται ως "κινεζικό νέο έτος", το σεληνιακό νέο έτος είναι αναμφισβήτητα το πιο ευρέως γνωστό φεστιβάλ στον κόσμο.

Το σεληνιακό νέο έτος εμφανίζεται τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο κάθε έτους . Η δράση σίγουρα δεν περιορίζεται μόνο στην Κίνα ή την Ανατολική Ασία! Το κινεζικό νέο έτος επηρεάζει τους προορισμούς σε ολόκληρη την Ασία καθώς εκατομμύρια κατοίκων της Ανατολικής Ασίας ταξιδεύουν στην περιοχή.

Πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν - ή πλημμυρίσουν με ταξιδιώτες - κατά τη διάρκεια των 15 ημερών διακοπών. Η μεταφορά καθυστερεί από τους ανθρώπους που κινούνται. Οι τιμές διαμονής σε δημοφιλή μέρη μπορούν να τριπλασιαστούν κατά τη διάρκεια του κινεζικού νέου έτους, οπότε σχεδιάστε ανάλογα!

Συμβουλή: Εάν τα ταξίδια σας για το Φεβρουάριο είναι ευέλικτα, μπορείτε να περιμένετε στην Ασία τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο . Μπορεί να θέλετε να τροποποιήσετε το δρομολόγιό σας για να δείτε μια εορταστική εκδήλωση σε σεληνιακή περίοδο - ή να την αποφύγετε εντελώς!

Πού να πάτε τον Φεβρουάριο

Ο Φεβρουάριος είναι ένας από τους τελευταίους μήνες ευχάριστων θερμοκρασιών πριν η θερμότητα και η υγρασία φτάσουν σε αφόρητα επίπεδα σε όλη την Νοτιοανατολική Ασία.

Η θερμότητα παραμένει μέχρι την εποχή των μουσώνων να κινηθεί για να δροσίσει τα πράγματα κάτω τον Απρίλιο .

Οι περιοχές παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, όπως το Angkor Wat στην Καμπότζη και άλλοι, είναι πολύ απασχολημένοι κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου.

Αν και ο καιρός είναι εξαιρετικός σε μέρη όπως η Ταϊλάνδη, το Λάος και η Καμπότζη, ο Φεβρουάριος σηματοδοτεί την κορυφή της πολυάσχολης περιόδου. Μπορείτε να περιμένετε λίγο να πληρώσετε την πλήρη τιμή για διαμονή εκτός αν διαπραγματευτείτε σκληρά για δωμάτια .

Μέρη με τον καλύτερο καιρό

Μέρη με τον χειρότερο καιρό

Φυσικά, μπορείτε πάντα να βρείτε ευχάριστα μέρη για να πάτε σε όλους τους προορισμούς, ανεξάρτητα από την εποχή. Οι νότιοι προορισμοί στο βόρειο ημισφαίριο σε χαμηλότερα υψόμετρα θα είναι θερμότεροι τον Φεβρουάριο. Ακόμη και χώρες όπως η Ινδονησία, που θα βιώνουν την εποχή των μουσώνων τον Φεβρουάριο, θα έχουν ηλιόλουστες μέρες για να απολαύσουν.

Την Ινδία τον Φεβρουάριο

Ο Φεβρουάριος είναι ο τέλειος μήνας για να επισκεφθείτε το Ρατζαστάν - την έρημο της Ινδίας - πριν οι θερμοκρασίες ανεβούν στα καυτά επίπεδα. Οι τουρίστες, ινδικοί και ξένοι, συρρέουν στις παραλίες στο νότο, όπως η Γκόα. Με λιγότερη ασφυκτική υγρασία το Φεβρουάριο, οι προορισμοί στο νοτιότερο άκρο της Ινδίας είναι επίσης ιδανικοί για επίσκεψη.

Οι προορισμοί στη Βόρεια Ινδία, όπως το Manali , ο Mcleod Ganj και άλλοι κοντά στα Ιμαλάια, θα καλύπτονται ως επί το πλείστον με χιόνι.

Αν και το χιόνι στα βουνά είναι γραφικό, πολλοί δρόμοι γίνονται αδιάβατοι. Τα μεγάλα περάσματα συχνά πλησιάζουν λόγω χιονιού και βράχων. Η μεταφορά μπορεί να καθυστερήσει για εβδομάδες.

Σιγκαπούρη τον Φεβρουάριο

Λόγω της νότιας θέσης και της εγγύτητάς της στη Σουμάτρα, η Σιγκαπούρη αντιμετωπίζει ως επί το πλείστον συνεχή καιρό όλη τη διάρκεια του έτους : ζεστή με περιστασιακά ντους για να διατηρηθεί το πράσινο. Ναι, η Σιγκαπούρη έχει πολύ πράσινο χώρο για να εξισορροπήσει το σκυρόδεμα!

Ο Φεβρουάριος συνήθως φέρνει πολύ λιγότερες βροχοπτώσεις από τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, αν και οι κανονικές ντουζιέρες εμφανίζονται. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά να απολαύσουν εσωτερικούς χώρους στη Σιγκαπούρη, ενώ περιμένουν τη βροχή. Και με μια ομπρέλα, βροχή ή λάμψη, είναι το πράγμα που κάνει στη Σιγκαπούρη!