Οι κόκκινες κάμερες της Φλόριντα

Πιάστηκε στην κάμερα έχει πάρει νέο νόημα στη Φλώριδα. Εκατοντάδες φωτογραφικές μηχανές με κόκκινο φως έχουν εγκατασταθεί σε επικίνδυνες διασταυρώσεις σε όλη τη Φλόριντα κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους και αλιεύουν χιλιάδες παραβιάσεις κόκκινου φωτός καθημερινά. Ως αποτέλεσμα, εκατοντάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ανοίγουν τα γραμματοκιβώτια τους για να ανακαλύψουν ένα "εισιτήριο" για μια παραβίαση της κυκλοφορίας που μπορεί ή δεν μπορεί να έχουν διαπράξει ή ακόμα και να θυμάται.

Η τοποθέτηση αυτών των φωτογραφικών μηχανών στη Φλόριντα έγινε νόμιμη τον Μάιο του 2010, όταν ο κυβερνήτης Τσάρλι Κριστ υπέγραψε στο νόμο τον νόμο για την ασφάλεια κυκλοφορίας Mark Wandall, ένα νομοσχέδιο «κόκκινου φωτός» που αποσκοπούσε στην αποτροπή των δρομέων κόκκινου φωτός και στην ασφαλέστερη τοποθέτηση επικίνδυνων διασταυρώσεων. Ενώ το πνεύμα του νομοσχεδίου, το οποίο κατονομάζεται μετά από έναν άνθρωπο που σκοτώθηκε από δρομέα κόκκινου φωτός το 2003, προοριζόταν για ασφάλεια, τα χρήματα που προέκυψαν από αυτά τα εισιτήρια έγιναν μόνο μία από τις αντιπαραθέσεις γύρω από τις κόκκινες κάμερες. Πολλοί θεωρούν τους ως έναν εύκολο τρόπο για τις πόλεις που δέχονται τα χρήματα να φορολογούν τους ανυποψίαστους αυτοκινητιστές.

Η συζήτηση εξαντλείται επίσης σχετικά με την "ασφάλεια" των φωτογραφικών μηχανών κόκκινου φωτός. Ενώ οι κάμερες πιστώνονται με τη μείωση του αριθμού των ατυχημάτων από πρόσκρουση από μπροστά στην πλάτη και από τους σοβαρούς τραυματισμούς που προκύπτουν συνήθως με αυτόν τον τύπο σύγκρουσης, οι κάμερες ενδέχεται επίσης να προκαλέσουν περισσότερες συγκρούσεις από πίσω. Οι υποστηρικτές των φωτογραφικών μηχανών κόκκινου φωτός υποστηρίζουν ότι οι συγκρούσεις στο πίσω μέρος είναι συνήθως λιγότερο σοβαρές και ότι οι κάμερες αποτρέπουν τις πιο σοβαρές συγκρούσεις.

Πώς λειτουργούν οι κάμερες κόκκινου φωτός

Πώς λειτουργούν οι φωτογραφικές μηχανές κόκκινου φωτός; Οι κάμερες που είναι εγκατεστημένες σε επικίνδυνες διασταυρώσεις παρακολουθούν συνεχώς την κυκλοφορία. Οι διασταυρώσεις επιλέγονται λόγω προηγούμενου ιστορικού ατυχημάτων που προκαλείται από δρομείς με κόκκινο φως που έχουν ως αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς. Οι αισθητήρες που βρίσκονται λίγο πριν τη διασταύρωση ή τη γραμμή στάσης της κυκλοφορίας συντονίζονται με τα φανάρια. και, ανάλογα με το εγκατεστημένο σύστημα, μια σειρά φωτογραφιών ή / και βίντεο συλλαμβάνει το παράνομο όχημα πριν εισέλθει στη διασταύρωση και ακολουθεί την εξέλιξη του μέσα από τη διασταύρωση.

Οι κάμερες καταγράφουν την ημερομηνία, την ώρα της ημέρας, την ταχύτητα του οχήματος και την πινακίδα κυκλοφορίας.

Είναι συνήθης πρακτική για τις αρχές επιβολής του νόμου να έχουν έναν ή περισσότερους αξιωματικούς να αναθεωρήσουν τις φωτογραφίες ή / και το βίντεο πριν εκδοθεί μια παραπομπή. Μόνο όσοι παραβιάζουν σαφώς το σήμα κυκλοφορίας εκδίδουν αναφορές, οι οποίες αποστέλλονται στον ιδιοκτήτη του οχήματος.

Παραβιάσεις κόκκινου φωτός

Παραβίαση κόκκινου φωτός εμφανίζεται όταν ένα όχημα εισέλθει στη διασταύρωση μετά το κόκκινο σήμα. Μπορεί να υπάρξουν παραβιάσεις εάν οι οδηγοί αποτύχουν να σταματήσουν τελείως πριν γυρίσουν σε διασταυρώσεις επιτρέποντας την ενεργοποίηση του κόκκινου. Οι αυτοκινητιστές που είναι ακούσια σε μια διασταύρωση όταν το φανάρι γίνεται κόκκινο δεν θεωρούνται δρομείς κόκκινου φωτός.

Φυσικά, ο ευκολότερος τρόπος για να αποφύγετε μια παραπομπή είναι να μην τρέξετε ένα κόκκινο φως και σιγουρευτείτε ότι σταματάτε πριν από τη διασταύρωση ή τη γραμμή διακοπής της κυκλοφορίας. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι έχετε έρθει σε μια πλήρη στάση, πριν στρίψετε δεξιά στο κόκκινο σε ένα σήμα.

Γνωρίστε τις τοποθεσίες των φωτογραφικών μηχανών κόκκινου φωτός της Φλόριντα και αποφύγετε είτε τις διασταυρώσεις είτε προσέξτε ιδιαίτερα για να αποφύγετε τη λειτουργία του φωτός όταν ανάψει κόκκινο.

Τι να κάνετε αν λάβετε ένα εισιτήριο

¶Έτσι, έχετε μόλις πάρει ένα εισιτήριο στο ταχυδρομείο. Τι κάνετε στη συνέχεια; Βασικά, έχετε δύο επιλογές - να πληρώσετε το εισιτήριο ή να πολεμήσετε το εισιτήριο στο δικαστήριο.

Ο νόμος της φωτογραφικής μηχανής με κόκκινο φως της Φλώριδας επιτρέπει στους παραβάτες να ταχυδρομούν $ 158. Δεν θα σημειωθεί καμία ένδειξη στην άδεια οδήγησης.

Ωστόσο, εάν αισθάνεστε ότι η παραπομπή εκδόθηκε κατά λάθος, δεν οδηγούσατε το όχημά σας τη δεδομένη στιγμή ή απλά αισθάνεστε ότι το εισιτήριο είναι άδικο, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε στο δικαστήριο. Ο πολλαπλασιασμός των φωτογραφικών μηχανών με κόκκινο φως έχει συναντηθεί εξίσου με τον πολλαπλασιασμό των δικηγόρων που θα πάρουν την «υπόθεσή σας» ενώπιον του δικαστή έναντι αμοιβής. Απλά αναζητήστε στο Διαδίκτυο "δικηγόρο κόκκινου φωτός" στην περιοχή σας. Ένας πληρεξούσιος στη Νότια Φλόριντα χρεώνει μόνο $ 75 και θα επιστρέψει το τέλος εάν δεν είναι επιτυχής στην απόρριψη της υπόθεσής σας. Το ιστορικό του είναι αρκετά καλό - από 550 περιπτώσεις σε τέσσερις επαρχίες, δεν έχει χάσει. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό μπορεί να μην συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της Φλόριντα. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από τη στάση του δικαστή σχετικά με τις κάμερες και αν αισθάνεται ότι ο νόμος έχει διοριστεί δίκαια.

Η κατώτατη γραμμή

Οι διασταυρώσεις θα πρέπει να επισημαίνονται με ένα σύμβολο που υποδεικνύει ότι επιβάλλονται κάμερες. Οδηγείτε προσεκτικά και γνωρίζετε ότι πολλές μεγάλες διασταυρώσεις επιβάλλονται τώρα με κάμερες κόκκινου φωτός.