Τελωνεία και λεξιλόγιο γενεθλίων στα ολλανδικά

Εάν επισκέπτεστε το Άμστερνταμ ή την Ολλανδία και σχεδιάζετε να γιορτάσετε τα γενέθλιά σας εκεί, ίσως να θέλετε να διαβάσετε τα ολλανδικά έθιμα των γενεθλίων μπροστά από το χρόνο. Οι Ολλανδοί έχουν μερικές φράσεις που είναι λειτουργικά ισοδύναμες με τα "ευτυχισμένα μας γενέθλια".

Γενέθλια Τελωνείων

Τα γενέθλια είναι σημαντικά στην ολλανδική κουλτούρα. Είτε σας αρέσει είτε όχι, αν είναι τα γενέθλιά σας, οι φίλοι και η οικογένειά σας θα προσπαθήσουν να έρθουν μαζί σας για να το γιορτάσουν.

Το κέικ είναι μια αναγκαιότητα. Η συστροφή, ωστόσο, είναι ότι πρέπει να δώσετε το δικό σας κέικ για το δικό σας πάρτι - κανείς δεν θα σας φέρει τούρτα για τα γενέθλιά σας. Τα δώρα δεν είναι εγγυημένα, αλλά αν πάρετε ένα δώρο, πρέπει να ανοίξετε το δώρο μπροστά σε όλους ως ένδειξη σεβασμού προς τον δωρητή-δωρητή.

Τα γενέθλια στις Κάτω Χώρες γιορτάζονται σχεδόν πάντα στο χώρο εργασίας και στο σχολείο (αν έχετε παιδί σχολικής ηλικίας) - και πρέπει να πάρετε και το δικό σας κέικ σε αυτή την περίπτωση. Εάν έχετε ένα μεγάλο γραφείο ή το παιδί σας έχει μια μεγάλη τάξη, τότε προγραμματίζετε μπροστά. Ίσως χρειαστεί να φέρετε πολλά κέικ - για όλους.

Γενέθλιες ευχές

Ο πιο συνηθισμένος χαιρετισμός γενεθλίων, Gefeliciteerd !, είναι στην πραγματικότητα η λέξη για "συγχαρητήρια". Αυτή η φράση απευθύνεται όχι μόνο στο πρόσωπο του οποίου τα γενέθλια είναι, αλλά θα πρέπει να το ευχηθείτε και στον τιμώμενο επισκέπτη και την οικογένειά του και τους στενούς φίλους του. Δεν είναι ασυνήθιστο ένα ολλανδικό πάρτι γενεθλίων να ξεκινήσει με έναν περίπλοκο γύρο ευχαριστιών.

Ο χαιρετισμός συνήθως συνοδεύεται από τρία εναλλακτικά φιλιά σε κάθε μάγουλο.

Ορισμένες παραλλαγές της φράσης περιλαμβάνουν το Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! που σημαίνει "(Heartfelt) συγχαρητήρια για τα γενέθλιά σας!"

Μια λιγότερο κοινή φράση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι " Gelukkige verjaardag !, που κυριολεκτικά σημαίνει," Happy Birthday . "

Κοινές φράσεις και λέξεις γενεθλίων

Μια άλλη φράση που λέτε στα αγγλικά, "Πολλές χαρούμενες επιστροφές σε καλή υγεία", λέγεται επίσης στα ολλανδικά, Nog vele jaren in goede gezondheid.

Αγγλική φράση / Word Ολλανδική μετάφραση
Σας εύχομαι μια ευχάριστη μέρα Een prettige dag gewenst
Πολλές ευχαριστίες για τις καλές ευχές Hartelijk dank voor de goede wensen
Πότε είναι τα γενέθλιά σου? Ο Wanneer ben je jarig ;
Γενέθλια ( de) verjaardag
Παιδικό πάρτι ( het ) partijtje
Εορταστικό δείπνο ( het ) etentje
παρουσιάζει ( de) kadootjes
Κέικ ( de) taart
Μία μερίδα κέικ ( de) gebakjes
Ποια είναι η ηλικία σου τώρα; (πέλμα προσεκτικά) Ο χάρτης είναι ο λόγος;
Έχετε πάρει πολλά δώρα; Είστε εδώ;
Έχετε μια λίστα επιθυμιών; Ποιο είναι το αποτέλεσμα ;
Τι (δώρα) θα θέλατε να έχετε για τα γενέθλιά σας; Hartelijk gefeliciteerd συνάντησε Uw vijfentachtigste
να βγαίνει κανείς;

Τραγούδι γενεθλίων

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, υπάρχει και ένα ολλανδικό τραγούδι γενεθλίων, το οποίο χρησιμοποιείται στις ίδιες συνθήκες με το αμερικανικό "Happy Birthday to You". Οι στίχοι του είναι αρκετά απλοί. Υπάρχουν συνολικά μόνο επτά λέξεις. Και, οι λέξεις δεν είναι πολύ δύσκολο να διατυπωθούν - κάτι το οποίο είναι ιδανικό για ολλανδούς μαθητές δημοτικού επιπέδου:

Lang zal hi / ze leven,
Lang zal hi / ze leven,
Lang zal hi / ze leven,
Σε de gloria,
Σε de gloria,
Σε de gloria,
Hiep, hiep, hiep, hoera!
Hiep, hiep, hiep, hoera!
Hiep, hiep, hiep, hoera!

Αγγλική μετάφραση

Μπορεί να ζήσει πολύ
Μπορεί να ζήσει πολύ
Μπορεί να ζήσει πολύ
Σε δόξα
Σε δόξα
Σε δόξα
Hip, ισχίο, χύστε!
Hip, ισχίο, χύστε!
Hip, ισχίο, χύστε!