Πόσιμο τοστ από όλο τον κόσμο

Ανυψώστε τα γυαλιά σας και μάθετε αυτά τα ξένα ποτά

Κατά την ανύψωση μιας κούπας ζυθοποιίας στο Oktoberfest στη Γερμανία , η λέξη που θα ψάχνετε είναι "prost"!

Μία από τις λέξεις που συνιστούμε πάντα οι ταξιδιώτες να μάθουν πριν φτάσουν σε μια νέα χώρα είναι πώς να πούμε ευθυμία. Είναι μια μικρή χειρονομία που οι ντόπιοι θα εκτιμήσουν και δείχνει ευγένεια και προθυμία να κατανοήσουν τον πολιτισμό. Επιπλέον, το ποτό με τους ντόπιους είναι μια από τις καλύτερες πτυχές του ταξιδιού, γι 'αυτό θα θελήσετε να μάθετε τι να πείτε σε περίπτωση που είστε αρκετά τυχεροί για να προσκληθείτε να συμμετάσχετε με μερικές συνεδρίες πόσης.

Εάν βρίσκεστε σε μια χώρα με ιδιαίτερα δύσκολη τοστ που προφέρει και πρέπει να καταφύγετε λέγοντας, "χαρούμενα!" μην ανησυχείτε για την προσβολή. Είναι ένας παγκόσμιος όρος που γίνεται κατανοητός σε όλο τον κόσμο, οπότε αν υπάρχει αμφιβολία, πηγαίνετε γι 'αυτό. Αφού ακούσετε τους ντόπιους τοστ πολλές φορές σε μια χώρα, θα πρέπει να είστε σε θέση να το παραλάβετε και να το προφέρετε σωστά για όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας!

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε ακριβώς τι να πείτε όταν πίνετε σε μια νέα χώρα, ελέγξτε αυτά τα toast σε άλλες γλώσσες:

(Ακούστε πώς προφέρονται οι λέξεις με το Forvo -περισσότερα σε αυτό παρακάτω.)

Περισσότερες πηγές γλωσσικής μάθησης

Η εκμάθηση λέξεων-κλειδιών είναι μια σημαντική συνιστώσα του ταξιδιού χωρίς προβλήματα στο εξωτερικό, αλλά πάντα ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια: παρά τους φαινομενικά ατελείωτους πόρους για τους ταξιδιώτες, είναι εξαιρετικά δύσκολο να κυριαρχήσει μια νέα γλώσσα και είναι ακόμα πιο δύσκολο αν πρόκειται να γίνετε επισκέπτονται αρκετές χώρες και προσπαθούν να επικοινωνήσουν σε όλα αυτά.

Υπάρχουν δύο πόροι που μπορούν να βελτιώσουν τεράστια τις γλωσσικές δεξιότητές σας ενώ ταξιδεύετε.

Η πρώτη από αυτές είναι η εφαρμογή Μετάφραση Google για τηλέφωνα. Διαθέτει λειτουργία μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας την κάμερα του τηλεφώνου σας, η οποία είναι φανταστική για την κατανόηση μενού και σημείων καθώς ταξιδεύετε. Απλώς ανοίξτε την εφαρμογή, πατήστε στο εικονίδιο της κάμερας και, στη συνέχεια, κρατήστε το τηλέφωνο έτσι ώστε το κείμενο να εμφανίζεται στην οθόνη. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, η Μετάφραση Google θα αλλάξει τη γλώσσα στην επιλεγμένη και θα σας πει τι σημαίνει κάθε λέξη.

Η δεύτερη εφαρμογή είναι Forvo, η οποία είναι μια ιστοσελίδα που προφέρει σχεδόν κάθε ξένη λέξη που θα αντιμετωπίσετε. Πριν φτάσω σε μια χώρα, θα κοιτάξω τις πιο σημαντικές λέξεις που θα χρειαστώ (γεια σου, ευχαριστώ, παρακαλώ, αντίο, συγγνώμη και, φυσικά, ευθυμία) στην περιοχή και ασκήστε την προφορά μου.

Είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους να διασφαλίσω ότι θα γίνω κατανοητός από τους ντόπιους.

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.