Ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε τη Βενετία της Ιταλίας

Εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στη Βενετία, ορισμένες φορές το χρόνο είναι σίγουρα καλύτερες από άλλες. Ο καιρός, τα φεστιβάλ και, βεβαίως, το γνωστό άλμα για το οποίο η Βενετία είναι τόσο διάσημο πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όταν αποφασίζετε πότε να πάτε στη Βενετία.

Ο καιρός και το υψηλό νερό της Βενετίας

Η καθυστερημένη άνοιξη και το καλοκαίρι είναι οι καλύτεροι χρόνοι για να επισκεφθείτε τη Βενετία όσον αφορά τον καιρό. Αλλά η πόλη κατά τη διάρκεια αυτών των όμορφων ζεστών ημερών είναι γεμάτη με τουρίστες (οι διακοπές της 1ης Μαΐου είναι ιδιαίτερα γεμάτες), πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει μεγάλη αναμονή για να μπείτε σε μουσεία και αξιοθέατα.

Επίσης, κατά τη διάρκεια αυτού του αιχμής, η εξεύρεση καταλυμάτων - προϋπολογισμού ή άλλου - μπορεί να αποτελέσει πρόκληση.

Η Βενετία είναι ομοίως γεμάτη με τουρίστες στα τέλη του καλοκαιριού, αν και η πόλη μπορεί να είναι καταπιεστικά ζεστή, τα κανάλια ώριμα με οσμή, και τα αναπόφευκτα κουνούπια ενοχλητικά.

Η πτώση είναι μια υπέροχη εποχή για να επισκεφθείτε τη Βενετία, αλλά είναι επίσης πιο πιθανό να συμβεί η πλημμύρα (πλημμύρα, ή κυριολεκτικά "υψηλό νερό"). Ο Οκτώβριος μέχρι τον Ιανουάριο είναι η τυπική περίοδος υψηλού ύδατος, αν και πλημμύρες μπορεί να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του έτους. Ενώ το υψηλό νερό μπορεί να εμποδίσει σίγουρα τα αξιοθέατα σας, γνωρίζετε ότι υπήρξε ένας τρόπος ζωής για τους Βενετούς για εκατοντάδες χρόνια και είναι μια μοναδική εμπειρία που έχετε ως τουρίστας.

Η θέση της Βενετίας, στη βόρεια Ιταλία στην Αδριατική Θάλασσα, σημαίνει ότι η πόλη έχει ψυχρούς και μακρύτερους χειμώνες. Ενώ το χειμώνα μπορεί να είναι μια μεγάλη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε, ειδικά όσον αφορά την επίτευξη συμφωνίας και την αποφυγή πλήθους, μπορεί να είναι σκληρή.

Οι άνεμοι που σβήνουν από την Αδριατική και κάτω από τα σοκάκια ψύχονται στα οστά. Ευτυχώς, ο χειμώνας τελειώνει σε μια ζωντανή σημείωση με το Carnevale, το μεγαλύτερο φεστιβάλ της Βενετίας.

Φεστιβάλ Βενετίας

Η Βενετία έχει πολλά μεγάλα γεγονότα που αξίζει να κάνετε ένα ταξίδι γύρω. Το Carnevale ή το Καρναβάλι πραγματοποιείται τον Φεβρουάριο ή τις αρχές Μαρτίου (βλέπε ημερομηνίες του Carnevale ) και οι περισσότεροι τουρίστες κατεβαίνουν στη Βενετία για δύο εβδομάδες μασκοφόρου και κοσμοπολίτικου γλέντι.

Το Πάσχα είναι επίσης μια γιορτή και είναι η αρχή της υψηλής εποχής στη Βενετία.

Κάθε δεύτερη χρονιά, σε περίεργα χρόνια, η Βενετία φιλοξενεί την Μπιενάλε για Τέχνη . Αυτή η διεθνής βιτρίνα τέχνης είναι ένα παγκοσμίου φήμης γεγονός και λαμβάνει χώρα από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο. Η Μπιενάλε είναι ένα πολύ δημοφιλές γεγονός, οπότε να είστε προετοιμασμένοι να βρείτε τη Βενετία περισσότερο κρατημένη από το συνηθισμένο όταν είναι.

Ακόμα ένα φεστιβάλ το καλοκαίρι που θα δει στη Βενετία είναι το Festa del Redentore, το οποίο πραγματοποιείται το τρίτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου. Αυτό το θρησκευτικό φεστιβάλ λαμβάνει χώρα στην εκκλησία του Redentore, η οποία βρίσκεται στο νησί Giudecca απέναντι από την πλατεία του Αγίου Μάρκου . Το φεστιβάλ γιορτάζεται με την κατασκευή μιας γέφυρας πλωτήρα πάνω από το νερό, γλέντι, πυροτεχνήματα, και ένα regatta γόνδολα.

Για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε πότε θα επισκεφθείτε τη Βενετία, ελέγξτε τη Μήνα με μήνα της Βενετίας για περισσότερες εκδηλώσεις και φεστιβάλ της Βενετίας.