Τα κεραμικά Talavera Poblana

Εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στην Puebla , φροντίστε να αφήσετε κάποιο δωμάτιο στη μεταφορά σας για κάποια κεραμική Talavera. Σίγουρα θα θέλεις να φέρεσαι μαζί σου! Το Talavera Poblana είναι μια παγκοσμίου φήμης ζωγραφισμένη στο χέρι αγγειοπλαστική που διατίθεται σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων λειτουργικών και διακοσμητικών αντικειμένων όπως πιάτα, πιάτα που σερβίρουν, αγγεία. και τα κεραμίδια. Η Puebla ονομάζεται μερικές φορές "Η Πόλη των Πλακιδίων" λόγω των κεραμιδιών Talavera που χρησιμοποιούνται στα κτίρια.

Αυτό το μεξικάνικο σκάφος είναι ένα κασσίτερο-εμαγιέ πήλινο (Majolica) που κατασκευάζεται στην πολιτεία της Puebla. Και εκτός από την αγορά του, μπορείτε επίσης να έχετε την ευκαιρία να δείτε πώς γίνεται. Αυτό είναι ένα από τα κορυφαία πράγματα που πρέπει να κάνετε για μια επίσκεψη στην Puebla .

Κεραμική στην Πουέμπλα:

Οι ντόπιοι του Μεξικού είχαν μακρά παράδοση στην κατασκευή κεραμικής. Με την άφιξη των Ισπανών η επαφή μεταξύ αυτών των δύο παραδόσεων οδήγησε σε εξαιρετικά νέα στυλ, οι Ισπανοί που εισήγαγαν το γυαλί με βάση το τιμόνι και το κασσίτερο και οι αυτόχθονες Μεξικανοί προσφέροντας ειδικευμένη εργασία και επινοητικότητα. Πιστεύεται ότι οι συγκεκριμένες τεχνικές για την κατασκευή αυτού του τύπου κεραμικής Majolica εισήχθησαν στην Puebla από μετανάστες από την Talavera de la Reina της Ισπανίας.

Το 1653 σχηματίστηκε μια συντεχνία του αγγειοπλάστη και καθορίστηκαν διατάξεις για τη ρύθμιση της παραγωγής του Talavera. Μεταξύ 1650 και 1750 η παραγωγή του Talavera ήταν στο ύψος του. Αρχικά, ο Talavera ήταν λευκός και μπλε.

Τον 18ο αιώνα εισήχθησαν νέα χρώματα και άρχισαν να χρησιμοποιούνται πράσινα, πορτοκαλί και κίτρινα.

Πώς κατασκευάζεται το Talavera:

Η βασική διαδικασία για την κατασκευή του Talavera παρέμεινε η ίδια από τον 16ο αιώνα, αν και υπήρξαν αλλαγές στα σχήματα της κεραμικής και του στυλ διακόσμησης. Η κεραμική Talavera είναι κατασκευασμένη με δύο είδη πηλού, μια σκοτεινή πηλό και ένα ελαφρύ, ελαφρώς ροζέ χρώμα.

Και οι δύο αυτές άργιλοι προέρχονται από την πολιτεία της Puebla.

Αυτοί οι δύο άργιλοι αναμειγνύονται μαζί, τεντωμένοι και ζυμωμένοι. Κάθε αντικείμενο μοντελοποιείται με το χέρι, ενεργοποιείται στον τροχό ή πιέζεται σε ένα καλούπι. Τα κομμάτια στη συνέχεια αφήνονται να στεγνώσουν μεταξύ 50 και 90 ημερών, ανάλογα με το μέγεθος του κομματιού. Μόλις στεγνώσει, τα κομμάτια περνούν από ένα πρώτο ψήσιμο και στη συνέχεια χύνεται με το χέρι σε ένα λούστρο που θα σχηματίσει το λευκό φόντο του σχεδίου. Στη συνέχεια, τα σχέδια μεμβράνης στίζονται πάνω στα κομμάτια με σκόνη άνθρακα. Κάθε κομμάτι είναι ζωγραφισμένο στο χέρι και έπειτα βυθίζεται για δεύτερη φορά σε υψηλότερη θερμοκρασία.

Αυθεντικότητα του Talavera:

Τα αυθεντικά talavera μπορούν να διακριθούν από τις απομιμήσεις από το ανυψωμένο σχέδιο και τη μεγάλη γυαλάδα του φινιρίσματος της επιφάνειας. Το 1998, η μεξικανική κυβέρνηση ίδρυσε το ρυθμιστικό συμβούλιο του Μεξικού Talavera (Consejo Regulador de Talavera) το οποίο ρυθμίζει την παραγωγή του σκάφους και περιορίζει τη χρήση του όρου σε τεμάχια που δημιουργήθηκαν εντός της καθορισμένης περιοχής της Puebla που περιλαμβάνει τις περιοχές Puebla, Cholula, Tecali και Atlixco. Υπάρχουν λιγότερα από 20 εργαστήρια που παράγουν αυθεντικά Talavera. Προκειμένου να πιστοποιηθεί, αυτά τα εργαστήρια πρέπει να υποβάλλονται σε διαδικασία επιθεώρησης και εξακρίβωσης κάθε έξι μήνες.

Δείτε το Talavera που γίνεται:

Μπορείτε να αγοράσετε talavera σε πολλά μέρη σε ολόκληρο το Μεξικό και διεθνώς, αλλά ένα από τα λίγα μέρη που μπορείτε να δείτε ότι γίνεται είναι στην Puebla.

Υπάρχουν μερικά διαφορετικά εργαστήρια που προσφέρουν περιηγήσεις, συμπεριλαμβανομένου του Uriarte Internacional, που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Puebla στο 4 Poniente 911, (222) 232-1598. Περιηγήσεις σε εργαστήρια από Δευτέρα έως Παρασκευή 9 π.μ. έως 5 μ.μ. Ή στο Talavera de la Reina, το οποίο βρίσκεται στο San Andrés Cholula, στο δρόμο μεταξύ Puebla και Cholula.

Αγορά Talavera:

Συμβουλές αγοράς:

Το αυθεντικό Talavera μπορεί να είναι ακριβό, καθώς κάθε κομμάτι είναι μοναδικό και εξαιρετικής ποιότητας.

Υπάρχουν απομιμήσεις: μόνο μερικά εργαστήρια που έχουν εξουσιοδοτηθεί να κάνουν το επίσημο Talavera και να το κάνουν με τρόπο που έχει παραμείνει ο ίδιος σε ολόκληρες γενιές, αλλά όταν ταξιδεύετε μέσω Puebla και των γύρω κρατών στο κεντρικό Μεξικό, μπορείτε να βρείτε φθηνότερες εκδόσεις του ιδίου είδος εργασίας. Το πρωτότυπο Talavera θα έχει το όνομα του εργαστηρίου που υπογράφεται στη βάση του κομματιού και θα έρθει με έναν αριθμό πιστοποίησης DO4.