Ποια είναι η μέση ετήσια χιονόπτωση στο Κλίβελαντ;

Cleveland, Ohio, είναι γνωστή για τους χιονισμένους χειμώνες, ειδικά νωρίς και αργά την εποχή που η λίμνη Erie δημιουργεί κάδους χιονιού με χιόνι αποτέλεσμα . Κατατάσσεται στα 41 ως η πιο χιονισμένη πόλη στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία δεν έρχεται κοντά στην πόλη με το πιο χιόνι, Syracuse, Νέα Υόρκη, η οποία παίρνει κατά μέσο όρο 115,6 ίντσες το χρόνο. Από το 1950, η μέση ετήσια χιονόπτωση στο Κλίβελαντ, όπως μετριέται στο αεροδρόμιο Cleveland Hopkins, είναι 60 ίντσες, συμπεριλαμβανομένης της καθυστερημένης πτώσης και των νωρίς το φθινόπωρο του χειμώνα.

Lake-Effect Snow

Το φαινόμενο του καιρού που είναι γνωστό ως χιονόπτωση, συμβαίνει όταν ο ψυχρός ξηρός αέρας απορροφά υγρασία και θερμότητα όταν περνάει από ένα θερμότερο νερό, όπως η λίμνη Erie. Αυτό συμβαίνει από τα τέλη του φθινοπώρου έως τις αρχές του χειμώνα, όταν η θερμοκρασία της λίμνης είναι θερμότερη από τον κρύο αέρα. Μόλις η λίμνη παγώσει στη μέση του χειμώνα, το χιονισμένο φαινόμενο της λίμνης σπάνια μπορεί να αναπτυχθεί επειδή υπάρχει λίγη ζεστή υγρασία από την κατεψυγμένη λίμνη.

Ετήσιες χιονοπτώσεις

Η χιονόπτωση στο Κλίβελαντ μπορεί να διαφέρει ευρέως από έτος σε έτος. Για παράδειγμα, από το φθινόπωρο του 2016 μέχρι την άνοιξη του 2017, η πόλη έλαβε μόλις 30,4 ίντσες χιόνι. Αυτή είναι μια από τις χαμηλότερες ποσότητες χιόνι στο Κλίβελαντ σε αρχείο. Το ρεκόρ για τις περισσότερες χιονοπτώσεις στο Κλίβελαντ που καταγράφηκε στο αεροδρόμιο ήταν 117,9 ίντσες κατά τη διάρκεια της εποχής 2004-2005, και το ρεκόρ του ελάχιστου χιονιού είχε οριστεί το 1918-1919 στις 8,8 ίντσες που καταγράφηκε στο κέντρο της πόλης.

Πρόσφατα ποσά χιονιού σε ίντσες

Μέσοι χιονοστιβάδες για άλλες πόλεις του Οχάιου

Παρακάτω παρατίθενται οι στατιστικές μέσης χιονοπτώσεως της Εθνικής Ωκεανίας και της Ατμοσφαιρικής Διοίκησης που μετρήθηκαν στο αεροδρόμιο Cleveland Hopkins και σε άλλα αεροδρόμια της περιοχής από το 1950 έως το 2002.