Εισαγωγή στις Τσέχικες Παραδόσεις Χριστουγέννων

Η Τσέχικη Παραμονή και τα Χριστούγεννα γιορτάζονται στις 24 και 25 Δεκεμβρίου, αντίστοιχα. Ενώ οι ειδικές διακοπές γιορτάζονται με την οικογένεια, οι επισκέπτες της Τσεχικής Δημοκρατίας μπορούν επίσης να απολαύσουν δημόσιες γιορτές των Χριστουγέννων, όπως το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Παλιά Πόλη της Πράγας και τη διάσημη Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Πράγας .

Οι επισκέπτες της Πράγας μπορούν να απολαύσουν ζωντανές σκηνές γέννησης, πατινάζ στον πάγο και άλλες παραδόσεις τσεχικών Χριστουγέννων, εάν επισκέπτονται πριν ή κατά τη διάρκεια αυτών των διακοπών.

Πριν από τα Χριστούγεννα, οι live κυπρίνοι είναι διαθέσιμοι για αγορά. Αυτή η τσεχική παράδοση των Χριστουγέννων είναι αυτή που ο επισκέπτης θα παρατηρήσει σίγουρα, ακόμα κι αν δεν μπορεί να πάρει ένα από τα σπιτικά ψάρια και να το μαγειρέψει!

Τσεχικά Χριστούγεννα

Η παραμονή των Χριστουγέννων στην Τσεχική Δημοκρατία γιορτάζεται με μια γιορτή. Ο κυπρίνος, ο οποίος αγοράστηκε πριν από αυτή την ημέρα και που μπορεί να διατηρείται ζωντανός στην μπανιέρα μέχρι να είναι έτοιμος για το μαγείρεμα, είναι το πιάτο που παρουσιάζεται.

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι διακοσμημένο την παραμονή των Χριστουγέννων Παραδοσιακά, το δέντρο ήταν διακοσμημένο με μήλα και γλυκά, καθώς και παραδοσιακά στολίδια. Σήμερα, εμπορικά αγορασμένα Χριστουγεννιάτικα στολίδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διακοσμήσουν το τσεχικό δέντρο Χριστουγέννων

Είναι ο Μωυσής Ιησούς (Ježíšek) και όχι ο Άγιος Βασίλης ο οποίος φέρνει παιδιά δώρα την παραμονή των Χριστουγέννων. Το μωρό Ιησούς λέγεται ότι κατοικεί ψηλά στα βουνά, στην πόλη Boží Dar, όπου ένα ταχυδρομείο αποδέχεται και σφραγίζει επιστολές που του απευθύνονται.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, τα παιδιά εγκαταλείπουν το δωμάτιο όπου έχει τοποθετηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο, μέχρι να ακούσουν την κουδούνι ενός κουδουνιού που δείχνει ότι ο Μωυσής Ιησούς έρχεται με δώρα.

Ο Άγιος Μικώλας , ή ο Άγιος Νικόλαος, φέρνει επίσης δώρα, αλλά στις αρχές Δεκεμβρίου, την Ημέρα του Αγίου Μικάλου. Ο Άγιος Μικώλας είναι ντυμένος σαν επίσκοπος με λευκά ρούχα και όχι με το κόκκινο κοστούμι Santa που γνωρίζουμε.

Η Παραμονή των Χριστουγέννων μπορεί να κορυφωθεί με τη μεσάνυχτα μάζα, ή η οικογένεια μπορεί να πάει στη μάζα την Ημέρα των Χριστουγέννων, στη συνέχεια να απολαύσετε το μεσημεριανό γεύμα μαζί.