Παραδοσιακά τρόφιμα στην Ουγγαρία

Goulash, Paprika και Περισσότερα στο μενού

Όταν σκέφτεστε την ουγγρική κουζίνα, είναι πιθανό να έρχονται στο μυαλό οι γκούλας και η πάπρικα κοτόπουλου. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά περισσότερα στην παραδοσιακή ουγγρική κουζίνα από αυτά τα δύο νόστιμα και εικονικά πιάτα. Τα τρόφιμα της Ουγγαρίας έχουν μακρά ιστορία με πολλές επιρροές - συμπεριλαμβανομένων εκείνων από γειτονικές Σλαβικές χώρες, μαζί με τη Γερμανία, την Αυστρία και τη Γαλλία. Η πάπρικα, το αγαπημένο καρύκευμα των Ουγγαρών, χρησιμοποιείται γενναιόδωρα, αν και η ήπια πάπρικα χρησιμοποιείται συχνότερα από την πικάντικη πάπρικα.

Ανεξάρτητα από το πιάτο, που είναι συχνά πικάντικο και πλούσιο, αντικατοπτρίζει το ουγγρικό παλάτι της Ουγγαρίας και τις πολιτισμικές επιρροές της.

Ουγγρικά πιάτα κρέατος

Όπως και πολλές ανατολικοευρωπαϊκές κουζίνες, η Ουγγαρία δεν έχει έλλειψη συνταγών κρέατος. Το γκουλάς, το τσανάνι και το χοιρινό κρέας περιέχουν κρέας και ένα πλούσιο μείγμα λαχανικών σε σούπες ή σάλτσες. Η πιο παραδοσιακή γούλας γίνεται σε ένα βραστήρα και περιέχει βόειο κρέας, πατάτες, καρότα μπαχαρικά και, φυσικά, σημαντικές ποσότητες πάπρικας. Το Porkolt σημαίνει ψητό, και είναι ένα ντομάτα από βόειο κρέας, χοιρινό, αρνί ή κοτόπουλο που μαγειρεύεται με κρεμμύδια, μπαχαρικά και πάπρικα. Συχνά σερβίρεται με το nokedli ή με ένα ζυμαρικό ντομάτας αυγών, μια άλλη παραδοσιακή ουγγρική συνταγή. Και οι δύο είναι συχνά στο μενού για δείπνο της Κυριακής. Η ουγγρική κουζίνα είναι επίσης μεγάλη στο λουκάνικο και είναι πανταχού παρούσα χωρίς πολύ προετοιμασία. Οι Ούγγροι τρώνε επίσης χοιρινό λουκάνικο σαν σνακ ή με πρωινό.

Ουγγρικά πιάτα ψαριών

Αν θέλετε κάτι λίγο ελαφρύτερο, τα ουγγρικά ψάρια θα ήταν προτιμότερα από πλούσια γεύματα με πρωινό ή χοιρινό.

Τα παραδοσιακά ουγγρικά μενού περιλαμβάνουν ψάρια και θαλασσινά σερβίρονται με διάφορες σάλτσες, λαχανικά ή μανιτάρια. Οι Ούγγροι κάνουν επίσης μια φημισμένη ψαροσαλάτα, που ονομάζεται σούπα ψαράδων. Είναι ένα από τα αγαπημένα τα Χριστούγεννα και είναι φτιαγμένο από ποτάμι ψάρια, κρεμμύδια, πράσινες πιπεριές και πολλές κόκκινες πάπρικες. Υπάρχουν πολλές εκδοχές της σούπας του ψαρά, αλλά περιέχει πάντα αυτά τα τέσσερα συστατικά.

Σερβίρεται με λευκό ψωμί και ακολουθείται συχνά από μια δεύτερη σειρά ζυμαρικών που αναμιγνύονται με ξινή κρέμα και τυρί cottage, και μερικές φορές και μπέικον. αυτό ονομάζεται turos csusza.

Χορτοφαγικές επιλογές στην ουγγρική κουζίνα

Εάν είστε χορτοφάγοι και ταξιδεύετε στην Ουγγαρία, οι επιλογές σας είναι περιορισμένες. Είναι δυνατόν να βρείτε γκούλας χωρίς κρέας και πράσινες πιπεριές γεμιστές με λαχανικά και ρόλους λάχανου. Αν σας αρέσει το πρωινό για δείπνο, μπορείτε να γεμίσετε τηγανίτες. Υπάρχει ένα καταπληκτικό παραδοσιακό ουγγρικό φαγητό που είναι συνήθως κρέας χωρίς κρέας: Λάνγκος. Οι Langos είναι ψητά τηγανητά, γεμάτα με μια ποικιλία από γευστικές απολαύσεις - οι σάλτσες σκόρδου, το τυρί και η ξινή κρέμα - μερικές φορές θυμίζουν πίτσα. Αυτές συχνά χρησιμεύουν ως υποκατάστατο ψωμιού. Οι Λάγκοι είναι συχνά γεμάτοι με λουκάνικα, αλλά μπορείτε εύκολα να τις βρούμε εξ ολοκλήρου χορτοφάγους.

Επιδόρπια στην Ουγγαρία

Οι Ούγγροι έχουν παραδώσει συνταγές επιδόρπιο και άλλα γλυκά παρασκευάσματα από όλη την Ευρώπη. Η πιο παρακμιακή της ειδικότητα είναι η σάλιο γαλούσκα, μια κέικ σφουγγαριού που περιέχει πυρήνες καρυδιών, σάλτσα ρούμι, κρέμα γάλακτος και σιρόπι σοκολάτας. Το Dobos torta είναι ένα άλλο απίστευτα πλούσιο κέικ σφουγγαριών που έχει καλυφθεί με σοκολάτα και έχει καραμέλα. Εάν έχετε ένα γλυκό δόντι, θα νομίζετε ότι είστε σε παράδεισο ζάχαρης? θα βρείτε επίσης μια αφθονία των ντόνατς, του τεύτλου και άλλων γλυκών αρτοσκευάσματα και κέικ που καθορίζουν την κουζίνα της Ουγγαρίας επιδόρπιο.