Επισκεφθείτε το Orkney - έναν Οδηγό γρήγορου προγραμματισμού

Η Αίγυπτος της Βόρειας Σκωτίας, όπου ακόμη και οι Βίκινγκ ήταν Johnny-Come-Latelies

Επισκεφθείτε την Orkney για την εκπληκτική και συναρπαστική εμπειρία του τι λένε ορισμένοι αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο του Βορρά.

Το Orkney είναι ένα αρχιπέλαγος νησιών που είναι διάσπαρτο, όπως μια χούφτα βότσαλα που ρίχτηκε από έναν γίγαντα από τη βορειότερη άκρη της Σκωτίας. Είναι ανεμοδαρμένοι και σχεδόν αειφόροι, αλλά έντονα πράσινοι με άγρια ​​και μοναχική ομορφιά.

Οι γενιές των ναυτικών, των εποίκων και των επισκεπτών προσελκύονται εδώ στην άκρη του κόσμου.

Οι Βίκινγκς άφησαν τα ονόματά τους, κομμάτια της λαογραφίας τους και γκράφιτι γραμμένα σε ρουάκια. Αλλά ήταν καθυστερημένοι. Η περιοχή της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, η οποία παίρνει το μεγαλύτερο μέρος του κύριου νησιού (ονομάζεται "η ηπειρωτική χώρα" από τους Ορκαδείς), προστατεύει τους οικισμούς και τα μνημεία της εποχής του Stone Age που ξεπέρασαν τα Βίκινγκ από περισσότερα από 4.000 χρόνια.

Ευτυχώς για τον σημερινό επισκέπτη - σε αναζήτηση της άγριας ζωής, της αρχαίας και πρόσφατης ιστορίας, των υπαίθριων δραστηριοτήτων και ενός μοναδικού, νορβηγικού πολιτισμού που επηρεάζει τον Orkney, μπορεί να επιτευχθεί όλο το χρόνο. Μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερη προσπάθεια από το άλμα σε ένα τρένο, αλλά αξίζει τον κόπο. Και από τη στιγμή που θα βρείτε, θα βρείτε πολλά άνετα μέρη για να μείνετε, υπέροχη, φρέσκια από τη θάλασσα κουζίνα και πολλούς φιλόξενους Orcadians. Χρησιμοποιήστε αυτούς τους πόρους για να εξετάσετε και να σχεδιάσετε ένα ταξίδι.

Θα σας αρέσει;

Είναι ένας άγριος, άνεμος τόπος όπου τα ανθρώπινα όντα έχουν έρθει και πηγαίνουν για χιλιετίες αφήνοντας λίγα ίχνη, αλλά πολλά μυστηριώδη παζλ, θα το λατρέψετε.

Τα χωριά της φαίνονται σκανδιναβικά περισσότερο από τα βρετανικά και είναι λίγα και πολύ κοντά. Η αλμυρή ατμόσφαιρα των βόρειων ωκεανών είναι γύρω σου. Βλέποντας πιστεύεται. Ελέγξτε αυτές τις εικόνες του Orkney για μια ιδέα για το τι να περιμένετε.

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να πάτε;

Υπάρχει κάτι που πρέπει να ειπωθεί για κάθε εποχή στην Orkney:

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τον καιρό στο Orkney και κάντε το μυαλό σας.

Πώς να πάτε εκεί

Από τον αέρα

Η British Air και η πτήση flybe κατευθύνονται κατευθείαν στο αεροδρόμιο Kirkwall στην ορεινή περιοχή Orkney από το Aberdeen, το Εδιμβούργο, τη Γλασκόβη, την Ινβερνές και το Shetland. Οι πτήσεις από το Λονδίνο έχουν μία ή περισσότερες συνδέσεις. Πτήσεις από τις ΗΠΑ ή την Ιρλανδία συνδέουν τη Γλασκώβη, το Εδιμβούργο ή το Λονδίνο. Η πτήση από το Λονδίνο δεν είναι άμεση αλλά έχει μία ή περισσότερες συνδέσεις. Οι περισσότερες πτήσεις είναι μια ώρα ή λιγότερο, ενώ οι πτήσεις του Λονδίνου μπορεί να διαρκέσουν τρεις ή τέσσερις ώρες λόγω συνδέσεων.

Αναζητήστε τις καλύτερες προσφορές πτήσεων με το TripAdvisor

Δια θαλάσσης

Πού να μείνετε στο Orkney

Διαμονή στο ξενοδοχείο Orkney κυμαίνεται από παλιά και βασικά σε μικρά και πολύ άνετα. Δεν θα βρείτε πολυτελή ξενοδοχεία μπουτίκ αλλά υπάρχουν υπέροχοι ξενώνες με θέα, εστιατόρια με δωμάτια και άφθονο αυτόνομο catering και B & B καταλύματα.

Έχω απολαύσει διαμονή σε:

Διαβάστε τις κριτικές των επισκεπτών και βρείτε άνετα, αξιόλογα καταλύματα Orkney στο TripAdvisor

Τρωγοντας εξω

Στρείδια , γαρίδες, αστακός, σολομός, όλα τα είδη φρέσκων θαλασσινών - τι δεν αρέσει; Και το βόειο κρέας του νησιού, το αρνί που τρέφονται με φύκια, τα φρέσκα μούρα, τα λαχανικά και το τοπικό τυρί είναι επίσης πολύ ξεχωριστά. Δοκιμάστε αυτά τα υπέροχα εστιατόρια με τα δωμάτια για αρχή.

Πέντε μεγάλα πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Orkney

Λιανική Θεραπεία

Δεν μπορείτε να πάτε πολύ μακριά από τα ψώνια οπουδήποτε αυτές τις μέρες. Στο Orkney τα καλύτερα καλούδια που παίρνουν στο σπίτι είναι χειροποίητα από τοπικούς τεχνίτες και σχεδιαστές. Τα νησιά προσελκύουν τεχνίτες και καλλιτέχνες από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, που εμπνέονται στο μοναδικό τοπίο και ιστορία του αρχιπελάγους. Αναμείνετε να βρείτε τοπικά φτιαγμένα και όμορφα όμορφα κεραμικά, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, κοσμήματα και προϊόντα ξύλου, πολλά από τα οποία πωλούνται στα καταστήματα των Kirkwall, Stromness, Dounby και της ελπίδας της Αγίας Μαργαρίτας.

Οι Ομοσπονδίες Craft Orkney έχουν συγκεντρώσει το Trail Craft Orkney, που αποτελείται από 21 θέσεις όπου μπορείτε να επισκεφθείτε τους τεχνίτες στα στούντιο και τα εργαστήρια τους, να τους παρακολουθήσετε να δουλέψουν και να αγοράσουν τα χειροποίητα αντικείμενα τους.

Μερικοί που μου άρεσαν ήταν:

Ετήσια γεγονότα που αξίζει να γνωρίζετε