Δημοφιλέστερες αργίες και γιορτές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ

Από την ημέρα των ευχαριστιών μέχρι την μαύρη Παρασκευή, αυτές είναι οι αργίες των ΗΠΑ το Νοέμβριο

Ο Νοέμβριος είναι η ώρα για προβληματισμό και μνήμη, με μερικές παραθεριστικές αγορές να ρίχνονται στο μίγμα. Οι δύο μεγαλύτερες διακοπές κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα είναι η Ημέρα των Βετεράνων στις 11 Νοεμβρίου και η ημέρα των Ευχαριστιών, η οποία πέφτει την τέταρτη Πέμπτη του μήνα. Μάθετε περισσότερα για αυτές τις διακοπές και άλλα μεγάλα γεγονότα που συμβαίνουν κάθε Νοέμβριο στις Ηνωμένες Πολιτείες παρακάτω.

Ημέρα των Νεκρών Γιορτών

Εισαγόμενα από το Μεξικό, η γιορτή της Ημέρας των Νεκρών γιορτάζεται σε όλη την αμερικανική νοτιοδυτική και την Καλιφόρνια.

Συνδυάζει τις καθολικές αργίες της Ημέρας των Αγίων (1η Νοεμβρίου) και της Ημέρας όλων των ψυχών (2 Νοεμβρίου) για να τιμήσουν τους φίλους και την οικογένεια που έχουν πεθάνει. Αυτές οι γιορτές επικεντρώνονται στο θέμα της μνήμης και του σεβασμού προς όσους έχουν έρθει πριν. Φυσικά, η αλλόφθαλμη φύση της Ημέρας των Νεκρών (Dia de Los Muertos) την καθιστά την τέλεια συνέχεια στο Halloween .

Ημέρα εκλογών

Σε αντίθεση με άλλες χώρες, η Ημέρα των Εκλογών δεν είναι δημόσιες αργίες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ημέρα εκλογών είναι η πρώτη Τρίτη μετά την πρώτη Δευτέρα του μήνα. Κυβερνητικά γραφεία, τράπεζες και σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις θα είναι ανοικτές. Ωστόσο, πολλά σχολεία έκλεισαν την ημέρα των εκλογών, έτσι ώστε τα τοπικά δημοτικά, μεσαία και λύκεια να μπορούν να χρησιμεύσουν ως εκλογικά μέρη για εκλογές. Ενώ η Ημέρα των Εκλογών είναι ετήσια εκδήλωση, οι μεγάλες εκλογές, όπως αυτές για τα γραφεία του Κογκρέσου ή την Προεδρία, σχεδόν πάντοτε πέφτουν κατά τα αμέτρητα χρόνια.

Εάν είστε αλλοδαπός που επισκέπτεστε τις Ηνωμένες Πολιτείες την Ημέρα των Εκλογών, σίγουρα θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τη δημοκρατία σε δράση, καθώς όλα τα μέσα ενημέρωσης θα καλύπτουν έντονα τις δημοσκοπήσεις.

Ημέρα Βετεράνων

Είναι γνωστή ως Ημέρα της Ειρήνης ή Ημέρα Μνήμης στην Ευρώπη, επειδή η ημερομηνία αναγνωρίζεται ως το τέλος του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου όταν οι Συμμαχικές Δυνάμεις υπέγραψαν συμφωνία εποίκων με τη Γερμανία. Η 11η Νοεμβρίου είναι η ημέρα που οι Αμερικανοί εορτάζουν τους βετεράνους πολέμου.

Η Ημέρα των Βετεράνων είναι αργία, που σημαίνει ότι τα σχολεία, οι τράπεζες και τα κυβερνητικά γραφεία είναι κλειστά. Σηματοδοτείται με εορτασμούς και αναμνήσεις στις κοινότητες στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα του έθνους, την Ουάσινγκτον, το οποίο έχει υπηρεσίες σε όλα τα μνημεία του πολέμου και στη Νέα Υόρκη, η οποία παρουσιάζει μια ετήσια παρέλαση της Ημέρας των Βετεράνων . Αυτή η γιορτή, όπως η Γιορτή των Νεκρών, επικεντρώνεται στην ανάμνηση και την τιμή. Ωστόσο, η Ημέρα των Βετεράνων επικεντρώνεται σε ζωντανούς βετεράνους και η Ημέρα Μνήμης επικεντρώνεται σε βετεράνους που δεν είναι πλέον μαζί μας.

Ευχαριστία

Η ημέρα των ευχαριστιών είναι η πιο παραδοσιακή και κοσμική γιορτή της Αμερικής, όταν οι οικογένειες συγκεντρώνονται σε ένα μακρύ γεύμα για να ευχαριστήσουν για τις ευλογίες τους. Η ευχαριστία ξεκίνησε το 1623, όταν οι προσκυνητές, αυτοί οι Ευρωπαίοι έποικοι που είχαν προσγειωθεί στο Plymouth Rock στη Μασαχουσέτη, ευχαρίστησαν για μια άφθονη συγκομιδή. Η ευχαριστία είναι η τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου.

Σε πιο πρόσφατα χρόνια, πολλά άλλα γεγονότα έχουν γίνει συνώνυμο με την ημέρα των ευχαριστιών. Η Παρέλαση της Ημέρας των Ευχαριστιών του Macy στη Νέα Υόρκη είναι ένα τεράστιο γεγονός και βλέπει να γεμίζουν δεκάδες πλωτήρες, μπαλόνια και πομπές στις οδούς της Μεγάλης Μήλου. Μια άλλη ψυχαγωγία που συνδέεται με τις ευχαριστίες είναι το ποδόσφαιρο

Την ημέρα των ευχαριστιών το 2017, τα Λιοντάρια του Ντιτρόιτ και τους Ντάλας Cowboys, ομάδες από την Εθνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, κάθε παιχνίδι ποδοσφαίρου. Η ημέρα των ευχαριστιών είναι η μεγαλύτερη αμερικανική γιορτή ή εκδήλωση που συμβαίνει τον Νοέμβριο και ξεκινά την εποχή που πολλοί Αμερικανοί αναφέρονται ως "διακοπές". Κατά τη διάρκεια των διακοπών πραγματοποιούνται τόσο κοσμικές όσο και θρησκευτικές αργίες και οι περισσότεροι Αμερικανοί περνούν το χρόνο τους με τις οικογένειές τους.

Μαύρη Παρασκευή

Η μαύρη Παρασκευή είναι ένα πρόσφατο φαινόμενο και συμβαίνει την ημέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών όταν πολλοί άνθρωποι αποχωρούν από την εργασία και το σχολείο. Σηματοδοτεί την πρώτη ημέρα της εποχής ψώνια πριν από τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές και είναι όταν πολλά καταστήματα ανοίγουν τις πόρτες τους νωρίς με εκπτώσεις υπόγειου παζάρι. Ενώ η Μαύρη Παρασκευή είναι μια καλή μέρα για την προσέλκυση μιας δίκαιης τιμής για ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια, ρούχα και πολλά άλλα αντικείμενα, η μέρα μπορεί να είναι χαοτική, ειδικά για τους απλούς