Το Dos και το Don'ts της Airbnb

Νέοι φίλοι, τοπικός πολιτισμός και δέντρα - Airbnb τα έχει όλα.

Η Airbnb είναι δημοφιλής ανάμεσα στους ταξιδιώτες που ψάχνουν για ένα διάλειμμα από τα ήσυχα ξενοδοχεία και έχουν ταξιδέψει με θύελλα με εκατομμύρια ανθρώπους που επιλέγουν να κάνουν κράτηση μέσω του καταστήματος ενοικίασης και καταχώρισης. Τα αεροσκάφη Airbnb διατίθενται σχεδόν οπουδήποτε μπορείτε να φανταστείτε, από τις μεγαλύτερες πόλεις έως τις παραθαλάσσιες αγροτικές περιοχές σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα "δωμάτια" κυμαίνονται από ένα σχολικό λεωφορείο που μετατράπηκε σε Salinas, Καλιφόρνια σε διαμερίσματα για μια τετραμελή οικογένεια στη Νέα Υόρκη σε σπίτια δέντρων στο Βερμόντ.

Οι επισκέπτες του Airbnb λαμβάνουν επίσης συχνά το πρόσθετο πλεονέκτημα της αλληλεπίδρασης με τον οικοδεσπότη τους, ο οποίος έχει συμβουλές εσωτερικού για την περιοχή και να πάρει μια γεύση από την τοπική κουλτούρα που μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί ως τουρίστας για μια σύντομη διαμονή.

Ωστόσο, η εμφάνιση του σπιτιού ενός ξένου μπορεί να είναι κάπως αμήχανη κατά περιόδους. Πρέπει τα παπούτσια να αφαιρεθούν στην πόρτα; Είναι απαραίτητο να αφήσετε μια συμβουλή για έναν ιδιαίτερα όμορφο οικοδεσπότη; Το Airbnb μπορεί να είναι πιο περίπλοκο από την κράτηση και την εμφάνιση σε ξενοδοχείο, έτσι ώστε να βοηθήσουμε τον διστακτικό ταξιδιώτη, έχουμε μιλήσει με τους ειδικούς του Airbnb και τους χρήστες για να σας δώσουμε κάποιες βασικές πληροφορίες για το σπίτι σας, σπίτι πιο άνετα.

ΜΗΝ Αναζήτηση χρησιμοποιώντας τις ημερομηνίες ταξιδιού σας

Παρόλο που μπορεί να φανεί άσκοπο να κοιτάξετε τα Airbnb που είναι αποκλεισμένα κατά τις ημέρες που χρειάζεστε, ορίζοντας τα φίλτρα του ιστότοπου με "check in" και "check out" οι χρόνοι μπορούν να περιορίσουν τα αποτελέσματα αναζήτησης και να αποκρύψουν καταχωρίσεις στην περιοχή. Πολλοί οικοδεσπότες, ιδιαίτερα εκείνοι που έχουν επιθυμητές θέσεις, αποκλείουν ημέρες που δεν έχουν κρατηθεί μόνο για να περιορίσουν τον αριθμό των αιτημάτων που πρέπει να αντιμετωπίσουν.

Εάν ερωτευτείτε μια κράτηση που είναι αποκλεισμένη όταν τη χρειάζεστε, αξίζει τον κόπο να στείλετε μήνυμα στον οικοδεσπότη και να σας ενημερώσουμε για το πόσο αγαπάτε το σπίτι, το διαμέρισμα, το σπίτι των δέντρων κλπ. Δώστε μερικές λεπτομέρειες για τον εαυτό σας, όπως γιατί ταξιδεύετε και τι ελπίζετε να βγείτε από το ταξίδι σας. Πολλοί φιλοξενούν Airbnb επειδή αγαπούν την αλληλεπίδραση με ανθρώπους από όλο και συχνά θα ανοίξουν τις πόρτες τους σε σας αν είστε φιλικοί και ενθουσιασμένοι που ταξιδεύετε.

DO Λάβετε ένα σήμα Verified ID από την Airbnb

Όταν μένετε σε Airbnb, ο οικοδεσπότης σας εμπιστεύεται με το σπίτι τους και σας δίνει πρόσβαση στην προσωπική τους ζωή. Για να καταστήσετε την κατάσταση πιο άνετη για όλους, είναι καλή ιδέα να αποκτήσετε ένα σήμα "επαληθευμένου αναγνωριστικού" μέσω του ιστότοπου. Η απόκτηση ενός σήματος μπορεί να σημαίνει τη μεταφόρτωση μιας φωτογραφίας της άδειας οδήγησης, ενός διαβατηρίου ή άλλου αναγνωριστικού που έχει εκδοθεί από την κυβέρνηση ή τη σύνδεση του προφίλ σας με το λογαριασμό σας στο Facebook και την παροχή ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ενός αριθμού τηλεφώνου. Ανάλογα με το πού βρίσκεστε στη χώρα, ορισμένοι οικοδεσπότες ίσως απαιτήσουν ακόμη και εσείς να έχετε ένα σήμα πριν κάνετε κράτηση μαζί τους. Αν το άτομο αισθάνεται λίγο πιο ασφαλές, είναι πολύ πιθανότερο να είναι πιο ανοιχτό μαζί σας κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ κατά λάθος κράτηση ενός παράνομου Airbnb

Λόγω της δημοτικότητάς του, πολλές πόλεις υποβαθμίζουν και περιορίζουν τον αριθμό των Airbnbs που επιτρέπεται να λειτουργούν σε μια περιοχή. Για παράδειγμα, η πόλη του Σαν Φρανσίσκο απαιτεί επί του παρόντος οικοδεσπότες να εγγραφούν στην πόλη ή να αντιμετωπίσουν ένα βαρύ πρόστιμο. Εάν ο οικοδεσπότης σας κλείσει μετά την πραγματοποίηση της κράτησης, κινδυνεύετε να καταλήξετε χωρίς να έχετε τη δυνατότητα να μείνετε και να ανακατευτείτε για καταλύματα τελευταίας στιγμής. Ελέγχετε πάντοτε το προφίλ ενός οικοδεσπότη στην ενότητα "κανόνες του σπιτιού" για να δείτε τα διαπιστευτήρια του.

Εάν δεν αναφέρονται, απευθυνθείτε και ρωτήστε σχετικά με τους κανονισμούς της πόλης για βραχυπρόθεσμα ενοίκια διακοπών. Μερικές φορές οι προορισμοί μπορεί να είναι πολύ καλοί για να είναι αληθινός, και ποτέ δεν βλάπτει να ελέγξει διπλά με τον οικοδεσπότη σας πριν τελειώσει η κράτηση.

ΝΑ βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι είδους κατάσταση εσείς ξαναρχίζετε

Πολλοί Airbnb είναι κοινόχρηστοι χώροι, που σημαίνει ότι ο οικοδεσπότης εξακολουθεί να ζει στο σπίτι τους ενώ επισκέπτεστε. Ίσως μοιραστείτε ένα μπάνιο με έναν οικοδεσπότη για παράδειγμα, ενώ άλλοι θα φύγουν κατά τη διάρκεια της διαμονής σας και θα σας αφήσουν να τρέξετε το μέρος. Εάν πληρώνετε για ένα υπνοδωμάτιο σε ένα σπίτι, μην υποθέτετε αυτόματα ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την κουζίνα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επικοινωνήσει προηγουμένως με τον οικοδεσπότη σας για να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τον κοινόχρηστο χώρο που μπορεί να έχετε. Το ίδιο συμβαίνει και με τους "κανόνες του σπιτιού". Η δυναμική μουσική και τα πάρτι δεν είναι γενικά ευπρόσδεκτα, οπότε μιλήστε στον οικοδεσπότη πριν φτάσετε για οποιεσδήποτε προσδοκίες μπορεί να έχουν για εσάς.

Επικοινωνείτε με τον υπολογιστή σας σχετικά με την άφιξή σας

Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά είναι εύκολο να παγιδευτείτε στον ενθουσιασμό του σχεδιασμού ενός ταξιδιού και να ξεχάσετε τις λεπτομέρειες. Επικοινωνήστε με τον οικοδεσπότη σας σχετικά με τα ταξιδιωτικά σας σχέδια και τι πρέπει να γνωρίζετε για να αποκτήσετε πρόσβαση στο κατάλυμά σας. Εάν χρειάζεστε κωδικούς πόρτας ή θέσεις κρυφών πλήκτρων, γράψτε τους κάπου που ξέρετε ότι δεν θα τους χάσετε. Ο οικοδεσπότης σας μπορεί επίσης να έχει συμβουλές για το πώς να περάσετε από την πόλη στο σπίτι από όπου κι αν ταξιδεύετε.

Μην ενεργείτε σαν να μένετε σε ένα ξενοδοχείο

Μέρος της διασκέδασης της διαμονής σε ένα Airbnb γνωρίζει τον οικοδεσπότη και τη γειτονιά του. Θα αρέσει να μοιράζονται τις συμβουλές τους για μέρη που τρώνε, βλέπουν και αποφεύγουν, οπότε αν είναι ανοιχτά και κουβεντούλα μαζί σας, αξίζει τον κόπο να ανταλλάξετε και να ξεκουραστείτε για λίγο. Ορισμένοι οικοδεσπότες προσφέρουν ακόμη ένα ποτό ή ένα γεύμα ευπρόσδεκτο - απλώς ένα άλλο πλεονέκτημα να πάρει από την πεπατημένη διαδρομή σε μεγάλα ξενοδοχεία!

Από την άλλη πλευρά, ενώ η πλειοψηφία των οικοδεσποτών θέλουν να σας γνωρίσουν, κάποιοι μπορεί να μην είναι έτσι σίγουροι για να συνειδητοποιήσουν τα σήματα που ο οικοδεσπότης σας δίνει. Μπορεί να έχουν κατακλυσθεί στην εργασία ή να έχουν ένα πολυάσχολο Σαββατοκύριακο οι ίδιοι και να μην έχουν το χρόνο να μιλήσουν μαζί σας. Είναι σπάνιο να βρεθεί ένας εχθρικός οικοδεσπότης, αλλά εάν βρεθείτε με ένα, μην το κατακλύσετε με την παρουσία σας.

Δοκιμάστε προσεκτικά τον οικοδεσπότη σας

Οι χρήστες Airbnb έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν έναν κεντρικό υπολογιστή μετά την παραμονή τους. Αυτές οι αναθεωρήσεις μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για την τοποθεσία και είναι πάντα καλή ιδέα να πάρετε μια λεπτομερή ματιά πριν από τη λήψη της απόφασής σας. Η Airbnb προσφέρει δωρεάν επαγγελματική φωτορεαλιστική υπηρεσία για τους οικοδεσπότες, οπότε μην κρίνετε την λίστα ακριβώς από τις φωτογραφίες. Οι ανασκοπήσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αποκτήσετε μια αίσθηση του βαθμού στον οποίο οι φιλοξενούμενοι ταιριάζουν με αυτό που πραγματικά παίρνετε. Ένας καλός δείκτης μιας μεγάλης ιδιοκτησίας που αξίζει τον χρόνο και το χρήμα σας πόσα σχόλια έχει. Εάν υπάρχουν τουλάχιστον 10 κριτικές, αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι του άρεσαν το σημείο και ο οικοδεσπότης αρκετά για να αφιερώσουν χρόνο για να γράψουν μια θετική ανασκόπηση.

Μην ξεχάσετε να σας πω ευχαριστώ

Εάν κάποιος οικοδεσπότης βγει από το δρόμο για να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια μεγάλη επίσκεψη ή απλά έχετε έναν πραγματικά καλό χρόνο μαζί του, δεν είναι ξεπερασμένο να παίρνετε κάτι μικρό (σκεφτείτε το μέγεθος του ζαχαροπλαστικής) ενώ βρίσκεστε εκεί να τους ευχαριστήσω. Οι συμβουλές δεν συνιστώνται ή προτείνονται και μπορούν να κάνουν για μια αμήχανη αλληλεπίδραση, οπότε μην μείνετε μακριά από τα μετρητά πίσω. Το Airbnb είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε συνδέσεις με ανθρώπους από όλο τον κόσμο και δεν μπορεί να βλάψει για να βεβαιωθείτε ότι είχαν μια τόσο καλή εμπειρία μαζί σας όπως κάνατε μαζί τους.