Πώς να παραπονεθείτε σε ένα ξενοδοχείο

Αποκτήστε ικανοποίηση όταν έχετε έγκυρη καταγγελία κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο ξενοδοχείο

Ακόμη και στα καλύτερα ξενοδοχεία, τα πράγματα πάνε στραβά περιστασιακά. Η υπομονή, η επιμονή και το χαμόγελο κάνουν πολύ δρόμο προς την επίτευξη αποτελεσμάτων όταν έχετε έγκυρη καταγγελία σε ξενοδοχείο.

Προσδιορίστε το πρόβλημα

Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να εξηγήσετε το πρόβλημα με σαφήνεια και συνοπτικό τρόπο. Μην υπερβάλλετε. να είμαι ειλικρινής και να το πω σαν να είναι. Αποκτήστε αποδεικτικά στοιχεία αν μπορείτε. Μια φωτογραφία που έσπασε με το κινητό σας τηλέφωνο μπορεί να είναι μια ισχυρή εικόνα.

Αν είναι μόνο μια μικρή ενόχληση, σκεφτείτε το αφήστε να γλιστρήσει.

Η ζωή είναι σύντομη, και αυτό διπλασιάζεται όταν βρίσκεστε σε διακοπές. Αποθηκεύστε τον εαυτό σας με κάποιο άγχος, επιλέγοντας τις μάχες σας, διατηρώντας την αίσθηση του χιούμορ σας και έχοντας ευελιξία όταν αντιμετωπίζετε ένα μικρό θέμα με το οποίο μπορείτε να ζήσετε.

Προσδιορίστε τη λύση

Πριν διαμαρτυρηθείτε, υπολογίστε ποιες είναι οι προσδοκίες σας για μια λύση. Χρειάζεται κάτι σταθερό στο δωμάτιό σας; Χρειάζεστε ένα νέο δωμάτιο; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμά σας;

Να είστε ρεαλιστές όσον αφορά την αποζημίωση για τα προβλήματα. Δεν πρέπει να πληρώνετε για υπηρεσίες που δεν έχετε λάβει. Όμως, είναι απίθανο να έχεις ολόκληρη την παραμονή σου, επειδή ένα πράγμα δε δούλευε στο δωμάτιό σου.

Μια χρήσιμη προσέγγιση είναι να πείτε στον διευθυντή ότι δεν αναζητάτε αποζημίωση, απλώς ήθελε να τον / την ενημερώσει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα ώστε να μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Ώρα καταγγελίας σας

Να παραπονεθείτε μόλις ξέρετε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα . Μην περιμένετε μέχρι την επόμενη μέρα ή όταν κάνετε check out. Παρόλα αυτά, εάν υπάρχει μια μεγάλη γραμμή στη ρεσεψιόν και όλα τα τηλέφωνα κουδουνίζουν, ίσως να θέλετε να καθυστερήσετε μέχρι έναν πιο ήσυχο χρόνο, ώστε να δοθεί προσοχή στο πρόβλημά σας.

Καταγγέλλονται στο Πρόσωπο

Μην καλέσετε τη ρεσεψιόν με το πρόβλημά σας. Πηγαίνετε αυτοπροσώπως και μιλάτε πρόσωπο με πρόσωπο. Εξηγήστε την κατάσταση και ενημερώστε τις προσδοκίες σας. Κρατήστε την ιστορία σας σύντομη και μέχρι το σημείο.

Μείνε ψύχραιμος

Να είστε ευγενικοί και ήρεμοι. Ακόμα κι αν αισθάνεστε απογοητευμένοι ή θυμωμένοι, μην αυξάνετε ποτέ τη φωνή σας ή χάνετε τη δροσιά σας.

Ένα χαμόγελο πηγαίνει πολύ μακριά προς την κατεύθυνση βοηθώντας τους ανθρώπους να θέλουν να σας βοηθήσουν. Χάνοντας την ψυχραιμία σας θα καταστήσει την κατάσταση χειρότερη και μπορεί ακόμη και να σας συνοδεύσει έξω από το ξενοδοχείο. Πείτε τη ιστορία σας μία φορά, χωρίς υπερβολή ή δράμα ("Το όλο ταξίδι μου καταστρέφεται!") Και τι θα θέλατε να κάνετε γι 'αυτό και περιμένετε μια απάντηση.

Βρείτε το άτομο με τη δύναμη

Θα πρέπει να είστε σε θέση να προσδιορίσετε αρκετά γρήγορα εάν το άτομο στο οποίο μιλάτε είναι πρόθυμο και ικανό να διορθώσει το πρόβλημα. Αν όχι, ζητήστε τον υπεύθυνο διευθυντή ή τον γενικό διευθυντή της GM. Ήρεμη και ειλικρινής εξήγηση της κατάστασης στον διευθυντή και τι θα θέλατε να κάνετε. Αφήστε τους να γνωρίζουν σε ποιον άλλο έχετε μιλήσει και πότε.

Κάνε υπομονή

Σε πολλές περιπτώσεις, η κατάσταση μπορεί να επιλυθεί αμέσως. Το προσωπικό του ξενοδοχείου είναι στην επιχείρηση εξυπηρέτησης πελατών, και ως επί το πλείστον, θέλουν να είστε ικανοποιημένοι. Λάβετε υπόψη σας ότι ορισμένα προβλήματα είναι πέρα ​​από τον έλεγχό τους, και κάποιοι χρειάζονται χρόνο για να διορθώσουν. Αν έχετε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο (π.χ., έχετε μια συνάντηση δείπνου και πρέπει να χρησιμοποιήσετε το σπασμένο ντους). να τους ζητήσετε ένα εφεδρικό σχέδιο (χρήση ντους σε άλλο δωμάτιο ή στο σπα).

Να είστε επίμονος

Εάν μιλάτε στο σωστό άτομο (εκείνο που έχει την εξουσία να διορθώσει το πρόβλημα), και φαίνεται απρόθυμοι να το κάνουν, ρωτήστε ξανά και στη συνέχεια για τρίτη φορά.

Παραμείνετε ευγενικοί και κρατήστε το δροσερό σας και επιμείνετε στο να δηλώσετε την ανάγκη σας για μια λύση.

Να είσαι ευέλικτος

Εάν δεν μπορούν να προσφέρουν την επιδιόρθωση που ζητήσατε, εξετάστε τυχόν εναλλακτικές διορθώσεις που προσφέρονται με ανοιχτό μυαλό. Είναι πραγματικά να καταστρέψει όλες τις διακοπές σας, αν δεν έχετε θέα στην πισίνα όπως φανταστήκατε; Κρατήστε την αίσθηση του χιούμορ και επικεντρωθείτε στα θετικά

Πάρτο σπίτι

Είναι καλύτερα να επιλύσετε το πρόβλημα όταν βρίσκεστε στο ξενοδοχείο. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα στην ικανοποίησή σας ενώ βρίσκεστε στο ξενοδοχείο, κρατήστε σημειώσεις για το τι συνέβη, με ποιον μιλήσατε, πότε και τι είπε. Μόλις είστε στο σπίτι, μπορείτε να αμφισβητήσετε τις χρεώσεις με την εταιρεία πιστωτικών καρτών (πληρώνετε πάντα με ένα) και να γράψετε μια επιστολή στον Γενικό Διευθυντή του ξενοδοχείου. Θα πρέπει να περιμένετε μια απάντηση εντός δύο εβδομάδων με απολογία, μερική επιστροφή ή πρόσκληση για επιστροφή στο ξενοδοχείο με μειωμένο συντελεστή στο μέλλον.

Αν το ξενοδοχείο είναι μέρος μιας αλυσίδας, μην κλιμακώσετε την επιστολή σας προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, εκτός αν δεν μπορείτε να πάρετε μια ικανοποιητική απάντηση από το προσωπικό του ξενοδοχείου.

Ακόμη και αν έχετε κάποιο παράπονο, θυμηθείτε: τα ξενοδοχεία (και τα άτομα που εργάζονται σε αυτά) δεν είναι τέλεια και τα πράγματα πάνε στραβά πιο συχνά από ό, τι θα θέλαμε οποιοσδήποτε από εμάς. Εάν βρείτε ένα ξενοδοχείο που επιλύει αποτελεσματικά τα προβλήματά σας, δείξτε την εκτίμησή σας, καθιστώντας τον πελάτη σας επαναλαμβανόμενο .