Το Λονδίνο, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Παρίσι στο Cherbourg με τρένο, αυτοκίνητο και πορθμείο

Πώς θα φτάσετε από το Παρίσι και από το Ηνωμένο Βασίλειο στο Cherbourg με τρένο, αυτοκίνητο και πορθμείο

Διαβάστε περισσότερα για το Cherbourg.

Το Cherbourg βρίσκεται στο βόρειο άκρο της χερσονήσου Cotentin στη Νορμανδία. Ένας από τους σημαντικότερους διατλαντικούς λιμένες επιβατών, η δόξα του έχει μειωθεί, καθώς οι μεγάλες τακτικές γραμμές βρίσκουν άλλες αποβάθρες. Αλλά εξακολουθεί να είναι μια ζωντανή πόλη, και διάσημη για τις ομπρέλες της. Περπατήστε στα παλιά δρομάκια γεμάτα καταστήματα και εστιατόρια και προσπαθήστε να πιάσετε την εβδομαδιαία αγορά της Πέμπτης, η οποία πραγματοποιείται γύρω και γύρω από τη rue des Halles.

Το κύριο τουριστικό αξιοθέατο είναι η Cité de la Mer, η οποία έχει μια ειδική έκθεση Titanic. Το πλοίο κάλεσε εδώ πριν από το θανατηφόρο ταξίδι του στις 10 Απριλίου 1912. Το μουσείο έκανε μια σπουδαία δουλειά ανακατασκευάζοντας διάφορα μέρη του πλοίου: το ασύρματο δωμάτιο, την αίθουσα ταχυδρομείου και μια καμπίνα πρώτης κατηγορίας.

Τουριστικό Γραφείο Cherbourg
Quai Alexandre III
Τηλ .: 00 33 (0) 2 33 93 52 02
Δικτυακός τόπος

Παρίσι στο Χερβούργο με τρένο

Το TGV εκπαιδεύεται στην έξοδο του Cherbourg από το Παρίσι Gare Saint Lazare (13 rue Amsterdam, Paris 8) όλη την ημέρα.

Γραμμές μετρό προς και από το Gare Saint Lazare

Για λεωφορεία, ανατρέξτε στον χάρτη λεωφορείων του Παρισιού

Intercity express τρένα για να Cherbourg σταθμό

Απευθείας τρένα αφήνουν το Παρίσι για Cherbourg τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το ταξίδι διαρκεί από 3 ώρες 12 λεπτά.
Μπορείτε επίσης να πάρετε το τρένο από το Παρίσι στο Caen, παίρνοντας από 2 ώρες 17 λεπτά, στη συνέχεια να μεταβείτε σε ένα τρένο TER από Caen προς Cherbourg, λαμβάνοντας από 1 ώρα 11 λεπτά. Ο συνολικός χρόνος ταξιδιού με την αλλαγή είναι από 3 ώρες 33 λεπτά.

Ο σταθμός Cherbourg βρίσκεται στην περιοχή Ave JF Millet, σε μικρή απόσταση με τα πόδια νότια του κέντρου.

Κλείστε το τρένο σας

Μετάβαση στο Cherbourg με το Ferry

Τα Brittany Ferries εκμεταλλεύονται τα πιο πολυτελή πλοία για κάθε υπηρεσία που προσφέρουν. Το γρήγορο πέρασμα από το Portsmouth στο Cherbourg διαρκεί 3 ώρες. Υπάρχει επίσης ένα πορθμείο από το Poole για 4 ώρες, 30 λεπτά. Τα εποχικά δρομολόγια λειτουργούν.

Πληροφορίες για πλοία από το Ηνωμένο Βασίλειο

Cherbourg Ferry Terminal
Quai de Normandie
Τηλ: 00 33 (0) 2 33 88 44 88

Να φτάσετε στο Cherbourg με αυτοκίνητο

Το Παρίσι στο Cherbourg είναι 357 χιλιόμετρα (περίπου 221 μίλια) περίπου 3 ώρες και 45 λεπτά ανάλογα με την ταχύτητά σας. Υπάρχουν διόδια στους χρήστες.

Ενοικίαση αυτοκινήτων

Για πληροφορίες σχετικά με την ενοικίαση αυτοκινήτου στο πλαίσιο του καθεστώτος μίσθωσης, το οποίο είναι ο οικονομικότερος τρόπος ενοικίασης αυτοκινήτου, εάν βρίσκεστε στη Γαλλία για περισσότερες από 17 ημέρες, δοκιμάστε την υπηρεσία Renault Eurodrive Buy Back Lease.

Να φτάσετε από το Λονδίνο στο Παρίσι