Πώς να οδηγήσετε το Nilgiri Mountain Train Train Train στο Ότι

Το Nilgiri Mountain Railway είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τρένα παιχνιδιών της Ινδίας

Το σιδηροδρομικό παιχνίδι τρένου Nilgiri Mountain είναι το επίκεντρο μιας επίσκεψης στον δημοφιλή σταθμό λόφων του Ooty , στο κράτος Tamil Nadu της Νότιας Ινδίας. Ιδρύθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα από τους Βρετανούς ως το καλοκαίρι της έδρας της κυβέρνησης της Chennai, Ooty τώρα προσελκύει τουρίστες που θέλουν να ξεφύγουν από την ατέλειωτη καλοκαιρινή ζέστη.

Ο σιδηρόδρομος άνοιξε το 1899 και ολοκληρώθηκε το 1908. Το 2005 ανακηρύχθηκε χώρος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Το γραφικό τρένο παιχνιδιών τραβάει μπλε και κρέμα ξύλινα καροτσάκια με μεγάλα παράθυρα.

Εξοπλισμός σιδηροδρόμων

Ο ορεινός σιδηρόδρομος Nilgiri τρέχει από το Mettupalayam στο Udagamandalam (Ooty), μέσω του Coonoor, στους λόφους Nilgiri του Ταμίλ Ναντού. Είναι το μόνο μετρητή μετρητών, σιδηροδρομικό ράφι στην Ινδία. Επίσης γνωστός ως οδοντωτός σιδηρόδρομος, έχει μια μεσαία ράγα που είναι εφοδιασμένη με ράφι που εμπλέκεται με ένα γρανάζι στην ατμομηχανή. Αυτό παρέχει πρόσφυση για την άνοδο της αμαξοστοιχίας με απότομες κλίσεις. (Προφανώς, είναι το πιο απότομο κομμάτι στην Ασία, αυξάνοντας από 1.069 πόδια στα 7.228 πόδια πάνω από τη στάθμη της θάλασσας).

Ο σιδηρόδρομος χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο ένα στόλο από μηχανές ραφής X Class. Τα τελευταία χρόνια, οι vintage ατμοκίνητες ατμομηχανές της έχουν αντικατασταθεί από νέους ατμομηχανές πετρελαίου. Αυτό ήταν απαραίτητο λόγω των επαναλαμβανόμενων τεχνικών συμπτωμάτων, των προβλημάτων που αφορούν την ποιότητα του άνθρακα και του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών στα δάση. Οι απομακρυσμένοι ατμομηχανές θα εκτίθενται στους σιδηροδρομικούς σταθμούς Coimbatore και Ooty και το Μουσείο Σιδηροδρόμων Mountain Nilgiri στο Mettupalayam.

Ωστόσο, σύμφωνα με αυτήν την ειδησεογραφική έκθεση, οι αξιωματούχοι θέλουν να διατηρήσουν την αξία κληρονομιάς της σιδηροδρομικής γραμμής και σχεδιάζουν να επανεισαγάγουν μια από τις ατμομηχανές με καύση άνθρακα. Δυστυχώς, απέτυχε δοκιμαστική λειτουργία τον Φεβρουάριο του 2018, λόγω έλλειψης πίεσης ατμού.

Ο ατμομηχανή της αμαξοστοιχίας μεταβαίνει σε ντίζελ στο τμήμα μεταξύ του Coonoor και του Ooty.

Χαρακτηριστικά διαδρομής

Ο σιδηροδρομικός σιδηρόδρομος Nilgiri είναι 46 χιλιόμετρα μακριά. Περνά μέσα από πολλές σήραγγες και πάνω από εκατοντάδες γέφυρες (περίπου 30 από αυτές είναι μεγάλες). Ο σιδηρόδρομος είναι ιδιαίτερα γραφικός λόγω του γύρω πετρώδους εδάφους, των χαράδρων, των φυτειών τσαγιού και των πυκνά δασωμένων λόφων. Η Coonoor, με τα παγκοσμίου φήμης τσάγια της, αποτελεί τουριστικό προορισμό από μόνη της.

Το πιο εντυπωσιακό τοπίο και οι καλύτερες απόψεις βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής από το Mettupalayam έως το Coonoor. Ως εκ τούτου, ορισμένοι προτιμούν να ταξιδεύουν μόνο σε αυτό το μέρος.

Πώς να φτάσετε στο Mettupalayam

Coimbatore είναι η πλησιέστερη πόλη προς Mettupalayam. Βρίσκεται περίπου μια ώρα νότια, και έχει ένα αεροδρόμιο που λαμβάνει πτήσεις από όλη την Ινδία.

Το καθημερινό τρένο 12671 Nilagiri (Blue Mountain) Express από την Chennai φθάνει στο Mettupalayam στις 6.15 π.μ. και συνδέεται με την πρωινή αναχώρηση του τρένου του παιχνιδιού. (Συνδέεται επίσης με την άφιξη της βραδινής αμαξοστοιχίας στο Mettupalayam στο ταξίδι επιστροφής). Το Nilagiri Express σταματά στο Coimbatore στις 5 το πρωί, οπότε είναι δυνατόν να πάρετε αυτό το τρένο από εκεί στο Mettupalayam. Εναλλακτικά, ένα ταξί θα κοστίσει περίπου 1.200 ρουπίες.

Συχνά λεωφορεία τρέχουν από Coimbatore να Mettupalayam, από τις 5 π.μ. Υπάρχουν επίσης τακτικά επιβατικά τρένα μεταξύ των δύο θέσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Θα βρείτε μερικά αξιολάτρευτη οικονομικά ξενοδοχεία στο Mettupalayam αν θέλετε να μείνετε εκεί εν μία νυκτί για να πάρετε το τρένο παιχνίδι το επόμενο πρωί. Ωστόσο, υπάρχουν καλύτερα καταλύματα στο Coimbatore.

Κανονικές υπηρεσίες τρένων και ναύλων

Μια υπηρεσία τρένων παιχνιδιών λειτουργεί στο Nilgiri Mountain Railway από το Mettupalayam έως το Ooty ανά ημέρα. Υπάρχουν επτά σταθμοί κατά μήκος της διαδρομής. Το χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής:

Τα καθίσματα πρώτης και δεύτερης κατηγορίας προσφέρονται στο τρένο παιχνιδιών. Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι η πρώτη τάξη έχει μαξιλάρια και λιγότερα καθίσματα.

Εάν ανησυχείτε για την άνεση, αξίζει να αγοράσετε ένα εισιτήριο πρώτης θέσης για να έχετε πιο ήσυχο και λιγότερο στενό ταξίδι μακριά από τα πλήθη. Ένας μικρός αριθμός ανεπιφύλακτων εισιτηρίων διατίθεται επίσης για αγορά στο μετρητή εισιτηρίων πριν από την αναχώρηση. Ωστόσο, συνήθως πωλούν έξω μέσα σε λίγα λεπτά. Μια τέταρτη μεταφορά προστέθηκε στην αμαξοστοιχία το 2016, λόγω της ταχέως αυξανόμενης ζήτησης. Ωστόσο, το τρένο συνεχίζει να εκδίδει γρήγορα, ειδικά το καλοκαίρι.

Ο ναύλος των ενηλίκων είναι 30 ρουπίες στη δεύτερη θέση και 205 ρουπίες στην πρώτη θέση, με έναν τρόπο. Ο ανεπιφύλακτος γενικός ναύλος είναι 15 ρουπίες μονόδρομος.

Σημειώνουμε ότι η περιοχή δέχεται βροχή τόσο από τα νοτιοδυτικά όσο και από τα βορειοανατολικά μουσόνια , γεγονός που συνήθως διαταράσσει τις υπηρεσίες.

Επαναφορά των υπηρεσιών καλοκαιρινών αμαξοστοιχιών

Μετά από μια παρέλευση πέντε ετών, οι ειδικές υπηρεσίες καλοκαιρινών τρένων θα ξαναρχίσουν το 2018.

Ένα "Steam Voyage Πολιτιστικής Κληρονομιάς" θα λειτουργήσει μεταξύ Mettupalayam και Coonoor, τα Σάββατα και τις Κυριακές, από τις 31 Μαρτίου έως τις 24 Ιουνίου. Το τρένο ονομάζεται επισήμως 06171 / Mettupalayam-Coonoor Nilagiri καλοκαιρινή ειδική . Είναι προγραμματισμένη να αναχωρήσει από το Mettupalayam στις 9.10 π.μ. και να φτάσει στο Coonoor στις 12.30 μ.μ., με στάσεις στα Kallar και Hillgrove. Στην κατεύθυνση επιστροφής, θα αφήσει το Coonoor στις 1.30 μ.μ. και θα φτάσει στο Mettupalayam στις 4.20 μ.μ.

Το τρένο θα έχει δύο βαγόνια πρώτης κατηγορίας και ένα μεταφορικό μέσο δεύτερης κατηγορίας. Να είστε έτοιμοι να πληρώσετε πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο τρένο παιχνιδιών! Τα εισιτήρια στην πρώτη θέση κοστίζουν 1.100 ρουπίες για ενήλικες και 650 ρουπίες για παιδιά. Η δεύτερη κατηγορία κοστίζει 800 ρουπίες για ενήλικες και 500 ρουπίες για παιδιά. Στο πλοίο παρέχεται ένα σετ καλωσορίσματος, αναμνηστικά και αναψυκτικά.

Πώς να κάνετε κράτηση

Οι κρατήσεις για το ταξίδι στο σιδηροδρομικό σταθμό Nilgiri Mountain μπορούν να πραγματοποιηθούν σε θυρίδες ηλεκτρονικών κρατήσεων των ινδικών σιδηροδρόμων ή στον ιστότοπο των ινδικών σιδηροδρόμων. Είναι σκόπιμο να κάνετε κράτηση όσο το δυνατόν πιο μπροστά, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, την ινδική σεζόν φεστιβάλ (ειδικά γύρω από τις διακοπές Diwali ) και τα Χριστούγεννα. Το τρένο γεμίζει μήνες εκ των προτέρων για αυτούς τους χρόνους.

Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε κράτηση στον ιστότοπο των ινδικών σιδηροδρόμων . Ο κωδικός σταθμού για Mettupalayam είναι MTP, και Udagamandalam (Ooty) UAM.