Καρναβάλι στο Μεξικό

Οι αποκριάτικες γιορτές στο Μεξικό είναι μερικές από τις πιο φουσκωμένες που θα βρείτε οπουδήποτε. Το Καρναβάλι είναι μια πολύχρωμη και ανεμπόδιστη γιορτή, μια ευκαιρία να εκφράσετε χαρά, να διασκεδάσετε, να φάτε και να πιείτε υπερβολικά, και το πάρτι μέχρι την αυγή. Γιορτάζεται σε πολλά μέρη του καθολικού κόσμου: στην προετοιμασία για τη σημερινή επίσημη διαμονή , ο ανεξέλεγκτος εορτασμός επιτρέπει στους ανθρώπους να απομακρυνθούν από τα συστήματά τους, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι για τη νηφαλιότητα και την ηρεμία που χαρακτηρίζει την εποχή των Μυστηρίων.

Το Καρναβάλι στο Mazatlan λέγεται ότι είναι η τρίτη μεγαλύτερη γιορτή παγκοσμίως μετά το Ρίο ντε Τζανέιρο και τη Νέα Ορλεάνη.

Πού να γιορτάσετε το Καρναβάλι στο Μεξικό:

Οι μεγαλύτεροι εορτασμοί καρναβαλιού πραγματοποιούνται στις λιμενικές πόλεις Veracruz και Mazatlán και είναι εκδηλώσεις της εορταστικής και φιλόξενης κουλτούρας σε αυτές τις λιμενικές πόλεις, αλλά άλλες γιορτές λαμβάνουν χώρα σε όλη τη χώρα, καθένα με τη δική του ιδιαίτερη γεύση. Στις αυτόχθονες κοινότητες, το Καρναβάλι παίρνει συχνά εντελώς διαφορετικό νόημα και οι εορτασμοί μπορεί να περιλαμβάνουν συνδυασμό χριστιανικών και προ-ισπανικών παραδόσεων. Μάθετε περισσότερα για τους διάφορους εορτασμούς του Μεξικού και πού να γιορτάσετε το καρναβάλι .

Πώς γιορτάζει το Καρναβάλι στο Μεξικό:

Αν και οι εορτασμοί ποικίλλουν σε κάποιο βαθμό σε κάθε προορισμό, οι μεγαλύτεροι καρναβάλι αρχίζουν συνήθως με το Quema del Mal Humor , το "Burning of Bad Mood". Αυτό είναι συνήθως ένα είδωλο μιας δημοφιλούς πολιτικής προσωπικότητας και η καύση συμβολικά αντιπροσωπεύει τους ανθρώπους που αφήνουν πίσω τους τις καθημερινές ανησυχίες και τις ανησυχίες, ώστε να μπορεί να ξεκινήσει η αγάπη.

Αυτό το γεγονός ξεκινάει τη διασκέδαση, η οποία επίσης περιλαμβάνει συνήθως την στέψη μιας Καρναβαλικής Βασίλισσας και του Βασιλιά - μερικές φορές αναφέρεται ως Rey Feo , ή "Ugly King" (στο Mazatlan ονομάζεται επίσημα ο el Rey de la Alegria , ο "βασιλιάς της χαράς ") που θα προεδρεύει των εορτασμών. Υπάρχουν εξωσχολικές παρελάσεις με περίτεχνα διακοσμημένα πλωτά αντικείμενα και ξαπλώστρες που φορούν δημιουργικά κοστούμια, συναυλίες και άλλες ζωντανές ψυχαγωγίες, χορούς, πυροτεχνήματα και βόλτες με καρναβάλι και παιχνίδια.

Η τελευταία μέρα των καρναβαλικών εκδηλώσεων είναι το Mardi Gras, το "Fat Tuesday" ή το Martes de Carnaval , όταν καίγεται μια άλλη μορφή, αυτή που ονομάζεται "Juan Carnaval", που αντιπροσωπεύει όλο το απίστευτο γλέντι που συνδέεται με το Καρναβάλι. Αυτό σηματοδοτεί το τέλος της ακολασίας και επιστρέφει στην εξόντωση. Στην Τέταρτη Τέταρτη θα πάνε στην εκκλησία για να λάβουν στάχτη και θα ξεκινήσει η αποχή από τη Σαρακοστή .

Όπως έχουμε συζητήσει, πολλοί από τους προορισμούς του Μεξικού γιορτάζουν το καρναβάλι με τον τρόπο που μπορείτε να περιμένετε, με παρελάσεις, κοστούμια, βασίλισσες και πλωτήρες, αλλά μερικές άλλες θέσεις έχουν πολύ διαφορετικούς εορτασμούς, δείχνοντας ένα μείγμα αυτόχθονων παραδόσεων και πεποιθήσεων με τις τυποποιημένες γιορτές . Οι καρναβαλικοί εορτασμοί αρχικά ήρθαν στο Μεξικό μαζί με τους Ισπανούς και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τα έθιμά τους τον 16ο αιώνα. Ορισμένες από τις παραδόσεις γύρω από την ευρωπαϊκή γιορτή του καρναβαλιού προσαρμόστηκαν ώστε να ταιριάζουν με τα εγχώρια φεστιβάλ και τον ημερολογιακό κύκλο, όπως η ιδέα των πέντε «χαμένων ημερών» (ο ημερολογιακός κύκλος της Μεσοαμερικής αποτελούσε 18 μήνες 20 ημερών συν πέντε επιπλέον ημέρες τα οποία δεν ανήκαν σε συγκεκριμένο μήνα και θεωρήθηκαν ανόητα). Φαίνεται ότι σε ορισμένες τοποθεσίες ο εορτασμός του καρναβαλιού εξομοιώνεται με τις ημέρες που χάθηκαν, όταν δεν ισχύουν οι συνήθεις κανόνες.

Μερικά από αυτά τα ειδικά καρναβάλια θα περιλαμβάνουν χορό με μάσκες, άνδρες ντύνοντας σαν γυναίκες, ανανέωση μάχης και άλλα σημαντικά γεγονότα από την εποχή της κατάκτησης.

Πότε είναι το Καρναβάλι;

Το Καρναβάλι πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν από την Τετάρτη της Τέφρας, η οποία είναι η πρώτη μέρα της Σαρακοστής, μια περίοδο σαράντα ημερών πριν από το Πάσχα. Αρχίζοντας την Παρασκευή πριν από την Τέταρτη Τέφρα, οι εορτασμοί φθάνουν στο αποκορύφωμα την επόμενη Τρίτη, γνωστή σε πολλές τοποθεσίες ως "Mardi Gras" το όνομα της ημέρας στα γαλλικά, το οποίο σημαίνει κυριολεκτικά το Fat Tuesday, στο Μεξικό ονομάζεται Martes de Carnaval . Ακριβώς όπως οι ημερομηνίες για το Πάσχα διαφέρουν από χρόνο σε χρόνο, έτσι και οι ημερομηνίες του Καρναβαλιού. Η ημερομηνία καθορίζεται από την ημερομηνία του Πάσχα, η οποία πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο που συμβαίνει στην ή μετά την άνοιξη (γνωστή και ως άνοιξη) ισημερία.

Καταμέτρηση έξι εβδομάδες πριν από το Πάσχα για να βρείτε την ημερομηνία για την Τετάρτη της Τέφρας και το καρναβάλι πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν από αυτό ή δείτε αυτό τον κατάλογο ημερομηνιών για να μάθετε πότε γιορτάζεται το Carnaval στο Μεξικό.