Εθνικό Πάρκο Capitol Reef της Γιούτα - Μια επισκόπηση

Το κύριο γεωγραφικό χαρακτηριστικό του Capitol Reef είναι το Waterpocket Fold, με παράλληλες ράχες να τρέχουν για εκατό μίλια. Οι γεωλόγοι γνωρίζουν την πτυχή ως μια από τις μεγαλύτερες και καλύτερα εκτεθειμένες μονόγραμμες στη Βόρεια Αμερική. Το πάρκο προσφέρει δραματική ομορφιά και γαλήνη - μια τέλεια απόδραση για όσους αναζητούν διαφυγή από την ταραχώδη ζωή τους. Το πάρκο είναι τόσο απομακρυσμένο, το πλησιέστερο φανάρι είναι 78 μίλια μακριά!

Ιστορία

Στις 2 Αυγούστου 1937, ο Πρόεδρος Ρούσβελτ υπέγραψε μια διακήρυξη που ορίζει 37.711 στρέμματα ως Εθνικό Μνημείο του Καπιτωλίου.

Η μονάδα τέθηκε σε κατάσταση εθνικού πάρκου στις 18 Δεκεμβρίου 1971.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Το πάρκο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, αλλά η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι ήπια και ιδανικά για πεζοπορία καθώς οι θερμοκρασίες είναι της δεκαετίας του '50 και του '60. Τα καλοκαίρια τείνουν να είναι πολύ ζεστά, αλλά η υγρασία είναι γενικά χαμηλή. Ο χειμώνας είναι κρύος αλλά σύντομος, και η χιονόπτωση είναι γενικά ελαφριά.

Το Κέντρο Επισκεπτών είναι ανοιχτό καθημερινά (εκτός από μερικές μεγάλες διακοπές) από τις 8 π.μ. έως τις 4:30 μ.μ. με παρατεταμένες ώρες κατά τη θερινή περίοδο μέχρι τις 6 μ.μ. Το Ripple Rock Nature Center είναι ανοικτό σε περιορισμένες ημέρες από την Ημέρα Μνήμης μέχρι την Ημέρα Εργασίας.

Να πάρει εκεί

Για όσους οδηγούν από το Green River, πάρτε το I-70 στη Γιούτα 24 που θα σας οδηγήσει στην ανατολική είσοδο του πάρκου.

Για τους επισκέπτες που προέρχονται από το Εθνικό Πάρκο Bryce Canyon , ακολουθήστε Utah 12 για Utah 24 που θα σας οδηγήσει στη δυτική είσοδο των πάρκων.

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο βρίσκεται στο Salt Lake City, UT.

Τέλη / Άδειες

Οι επισκέπτες θα κληθούν να πληρώσουν εισιτήριο εισόδου στο πάρκο.

Αυτοί που εισέρχονται από το όχημα, συμπεριλαμβανομένων των μοτοσικλετών, θα χρεώνονται με $ 5 που ισχύουν για επτά ημέρες. Οι επισκέπτες που εισέρχονται με τα πόδια ή ποδήλατο χρεώνονται με $ 3. Εάν διαθέτετε Αμερικάνικο το Όμορφο - Εθνικά Πάρκα και Ομοσπονδιακό Χώρο Αναψυχής , το τέλος εισόδου θα παραλειφθεί.

Οι περιοχές στο Campground Fruita είναι $ 10 ανά διανυκτέρευση.

Οι κάτοχοι κατόχων αδείας και πρόσβασης θα λάβουν έκπτωση 50% στο κάμπινγκ τους.

Μια άδεια backcountry απαιτείται για backpacking στο πάρκο. Η άδεια είναι δωρεάν και μπορεί να ληφθεί στο Κέντρο Επισκεπτών κατά τις κανονικές εργάσιμες ώρες.

Οι απαλλαγές από τα τέλη είναι διαθέσιμες για ομάδες που ταξιδεύουν στο Scenic Drive για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Οι αιτήσεις παραίτησης από τέλη πρέπει να υποβάλλονται δύο εβδομάδες πριν από την επίσκεψή σας.

Πραγματα να κανεις

Το Capitol Reef προσφέρει πολλές δραστηριότητες, όπως κάμπινγκ, πεζοπορία, ποδηλασία, αναρρίχηση σε βράχους, εκδρομές υπό την ηγεσία του ποταμού, βραδινά προγράμματα, καρχαρίες, περιηγήσεις αυτοκινήτων και παρακολούθηση πουλιών. Η αλιεία επιτρέπεται στον ποταμό Fremont με έγκυρη άδεια αλιείας στη Γιούτα. Τα παιδιά ενθαρρύνονται επίσης να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Junior Ranger στο Capitol Reef.

Σημαντικά αξιοθέατα

Waterpocket Fold: Μια τεράστια γραμμή από γκρεμούς που εκτείνεται βόρεια και νότια

Scenic Drive: Για 25 μίλια, μπορείτε να εξερευνήσετε το τραχύ πρόσωπο του Capitol Reef. Ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος ακολουθεί ένα αιώνα παλαιό βαγόνι που είναι γνωστό ως το Blue Dugway.

Behunin Cabin: Αυτή η πέτρινη καμπίνα ενός δωματίου φιλοξενεί μια οικογένεια 10 ετών .

Iower Muley Twist Canyon: Οι επισκέπτες που αναζητούν μοναξιά ενθαρρύνονται να κάνουν backpack εδώ,

Fruita Ένα δωμάτιο δωμάτιο σχολείο: Αυτή η δομή χτίστηκε το 1896 από Fruita αποίκους και είναι εισηγμένη στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Χώρων.

Cohab Canyon Trail: Αυτό το μονοπάτι οδηγεί τους επισκέπτες ψηλά στους βράχους με θέα την Fruita. Η παράδοση αναφέρει ότι οι πολυγωνιστές των Μορμόνων βρήκαν καταφύγιο σε αυτούς τους βράχους κατά τη διάρκεια της εφαρμογής από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των καταστατικών κατά της πολυγαμίας κατά τη δεκαετία του 1880.

Διαμονή

Υπάρχουν τρία campgrounds που βρίσκονται στο πάρκο, όλα με όριο 14 ημερών. Η κοιλάδα του καθεδρικού ναού, ο Cedar Mesa και η Fruita είναι ανοιχτά όλο το χρόνο με βάση την πρώτη προτεραιότητα. Τα τέλη είναι $ 10 ανά διανυκτέρευση. Για τους επισκέπτες που ενδιαφέρονται για το κάμπινγκ backcountry, υπάρχουν ατελείωτες δυνατότητες για μέρη για εξερεύνηση. Φροντίστε να αποκτήσετε ένα backcountry πέρασμα από το Κέντρο Επισκεπτών πριν από την πεζοπορία σας. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε άφθονο νερό και πείτε στους ανθρώπους πού θα είστε και πόσο καιρό θα φύγετε.

Δεν υπάρχουν καταλύματα μέσα στο πάρκο, αλλά υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, μοτέλ και πανδοχεία στην περιοχή.

Ελέγξτε έξω το Sunglow Motel στο Bicknell ή στο Capitol Reef Inn στο Torrey για μια προσιτή διαμονή. Ένας πλήρης κατάλογος κοντινών υπηρεσιών διατίθεται στο κέντρο επισκεπτών.

Τα κατοικίδια ζώα

Τα κατοικίδια επιτρέπονται κατά μήκος της διαδρομής από το campground έως το Κέντρο Επισκεπτών, κατά μήκος των δρόμων και στους οπωρώνες. Τα κατοικίδια ζώα δεν επιτρέπονται σε μονοπάτια πεζοπορίας και πρέπει να συγκρατούνται ανά πάσα στιγμή σε ένα λουρί μήκους 6 μέτρων ή λιγότερο. Μην αφήνετε το κατοικίδιο σας χωρίς επιτήρηση ανά πάσα στιγμή και πάντα να καθαρίζετε μετά από το σκυλί σας και να απορρίπτετε τα απόβλητα σε κάδο απορριμμάτων.

Πληροφορίες επαφής

Με ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ:
Εθνικό Πάρκο Capitol Reef
HC 70 Πλαίσιο 15
Torrey, UT 84775