Ήταν η Σαρλόττα ποτέ πρωτεύουσα της Βόρειας Καρολίνας;

Οι πρωτεύουσες της Βόρειας Καρολίνας

Δεδομένου ότι η Charlotte είναι η μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Καρολίνας με ένα αξιοπρεπώς μεγάλο περιθώριο, πολλοί άνθρωποι υποθέτουν αυτόματα ότι είναι το κρατικό κεφάλαιο, ή ότι ήταν τουλάχιστον σε ένα σημείο. Δεν ήταν ποτέ η πρωτεύουσα του κράτους. Ούτε είναι τώρα. Raleigh είναι η πρωτεύουσα της Βόρειας Καρολίνας.

Η Σαρλόττα ήταν ανεπίσημη πρωτεύουσα της Συνομοσπονδίας στο τέλος του εμφυλίου πολέμου. Είχε καθιερωθεί ως έδρα της Συνομοσπονδίας μετά την πτώση του Ρίτσμοντ, Βιρτζίνια, το 1865.

Τρέχον Κρατικό Κεφάλαιο

Το Raleigh απέχει περίπου 130 μίλια από τη Σαρλόττα. Ήταν η πρωτεύουσα της Βόρειας Καρολίνας από το 1792. Το 1788, είχε επιλεγεί να είναι το κράτος της πρωτεύουσας δεδομένου ότι η Βόρεια Καρολίνα ήταν να υποβληθεί στη διαδικασία για να γίνει κράτος, το οποίο έκανε το 1789.

Από το 2015, το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ θέτει τον πληθυσμό του Raleigh σε περίπου 450.000. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Βόρεια Καρολίνα. Αντίθετα, η Charlotte έχει περίπου δύο φορές περισσότερους ανθρώπους στην πόλη της. Και η άμεση περιοχή γύρω από το Charlotte, που θεωρείται μητροπολιτική περιοχή Charlotte, περιλαμβάνει 16 κομητείες και έχει πληθυσμό σχεδόν 2,5 εκατομμυρίων.

Νωρίτερα πρωτεύουσες

Πριν βρεθεί βόρεια ή νότια πριν το όνομά του, το Τσάρλεστον ήταν η πρωτεύουσα της Καρολίνας, μιας βρετανικής επαρχίας και αργότερα μιας αποικίας από το 1692 έως το 1712. Το όνομα Carolina ή Carolus είναι η λατινική μορφή του ονόματος "Charles". Ο βασιλιάς Κάρολος ήμουν τότε βασιλιάς της Αγγλίας. Το Τσάρλεστον ήταν παλαιότερα γνωστό ως Charles Town, σαφώς αναφορά στον Βρετανό βασιλιά.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων αποικιακών ημερών, η πόλη του Edenton ήταν η πρωτεύουσα για την περιοχή κοινώς γνωστή ως "Βόρεια Καρολίνα" από το 1722 έως το 1766.

Από το 1766 έως το 1788, η πόλη της Νέας Βέρνης επιλέχθηκε ως πρωτεύουσα και η κατοικία και το γραφείο του κυβερνήτη κατασκευάστηκαν το 1771. Η συνέλευση της Βόρειας Καρολίνας του 1777 συναντήθηκε στην πόλη της Νέας Βέρνης.

Μετά την έναρξη της αμερικανικής επανάστασης, η έδρα της κυβέρνησης θεωρήθηκε ότι ήταν οπουδήποτε συναντήθηκε ο νομοθέτης. Από το 1778 έως το 1781, η συνέλευση της Βόρειας Καρολίνας συναντήθηκε επίσης στο Hillsborough, στο Halifax, στο Smithfield και στο Wake Court House.

Μέχρι το 1788, ο Raleigh επιλέχθηκε ως τόπος για ένα νέο κεφάλαιο κυρίως επειδή η κεντρική του θέση απέτρεψε τις επιθέσεις από τη θάλασσα.

Charlotte ως πρωτεύουσα της Συνομοσπονδίας

Η Σαρλόττα ήταν ανεπίσημη πρωτεύουσα της Συνομοσπονδίας στον Εμφύλιο Πόλεμο. Η Σάρλοτ φιλοξένησε στρατιωτικό νοσοκομείο, κοινωνία γυναικών βοηθών, φυλακή, το θησαυροφυλάκιο των Συνομοσπονδιακών Κρατών της Αμερικής και ακόμη και το Ναυτικό Ναυτικό.

Όταν ο Ρίτσμοντ αναλήφθηκε τον Απρίλιο του 1865, ο ηγέτης Τζέφερσον Ντέιβις έφτασε στο Σαρλότ και ίδρυσε την έδρα της Συνομοσπονδίας. Ήταν στη Σαρλόττα ότι ο Ντέιβις τελικά παραδόθηκε (μια παράδοση που απορρίφθηκε). Το Σαρλότ θεωρήθηκε ως η τελευταία πρωτεύουσα της Συνομοσπονδίας.

Παρόλο που ακούγεται σαν τον Charles, η πόλη Charlotte δεν ονομαζόταν για τον βασιλιά Charles, αντ 'αυτού, η πόλη ονομάστηκε για τη βασίλισσα Charlotte, βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας.

Ιστορικές πρωτεύουσες της Βόρειας Καρολίνας

Οι ακόλουθες θέσεις έχουν θεωρηθεί ως έδρα εξουσίας στο ένα ή το άλλο σημείο.

Πόλη Περιγραφή
Τσάρλεστον Το επίσημο κεφάλαιο όταν οι Καρολίνες ήταν μία αποικία από το 1692 έως το 1712
Little River Ανεπίσημο κεφάλαιο. Η συνέλευση συναντήθηκε εκεί.
Wilmington Ανεπίσημο κεφάλαιο. Η συνέλευση συναντήθηκε εκεί.
Λούτρο Ανεπίσημο κεφάλαιο. Η συνέλευση συναντήθηκε εκεί.
Hillsborough Ανεπίσημο κεφάλαιο. Η συνέλευση συναντήθηκε εκεί.
Χάλιφαξ Ανεπίσημο κεφάλαιο. Η συνέλευση συναντήθηκε εκεί.
Smithfield Ανεπίσημο κεφάλαιο. Η συνέλευση συναντήθηκε εκεί.
Wake Court House Ανεπίσημο κεφάλαιο. Η συνέλευση συναντήθηκε εκεί.
Edenton Επίσημο κεφάλαιο από το 1722 έως το 1766
Νέα Βέρνη Επίσημο κεφάλαιο από το 1771 έως το 1792
Ραλέι Επίσημο κεφάλαιο από το 1792 μέχρι σήμερα