Επισκεφθείτε το Vieques Biobay

Στην ουσία, ένας βιοφωταύγιος κόλπος (ή biobay) είναι ένα σπάνιο και εύθραυστο οικοσύστημα. Υπάρχει βιοφωταύγεια σε όλο τον κόσμο, αλλά λίγα μέρη ταξινομούνται ως biobay. Οι βιοστοιχείες σχηματίζονται από μικροσκοπικούς μονοκύτταρους οργανισμούς που ονομάζονται dinoflagellates ( pyrodinium bahamense αν θέλετε να πάρετε τεχνική). Όταν αυτά τα μικρά παιδιά γίνονται ταραγμένα (δηλαδή όταν κάποιο αντικείμενο στο νερό έρχεται εκτοξευόμενο), απελευθερώνουν ενέργεια με τη μορφή φωτός.

Δηλαδή, λάμπουν. Και όταν λάμπουν, και οτιδήποτε έρχεται σε επαφή μαζί τους, όπως τα ψάρια, τα κουπιά ενός κανακού ή οι άνθρωποι.

Τι κάνει το Vieques Biobay Special

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους Mosquito Bay είναι ένας από τους πιο βιοφωταύγειας κολπίσκους στον κόσμο. Ο κόλπος έχει ένα πολύ στενό άνοιγμα προς τη θάλασσα, το οποίο προσφέρει εξαιρετική προστασία από τους ανέμους και τις παλίρροιες και αφήνει τα dinoflagellates να ευδοκιμήσουν σε ένα ήρεμο περιβάλλον. Υπάρχουν πάνω από 700.000 από τους οργανισμούς ανά γαλόνι νερού. κανένα άλλο biobay δεν πλησιάζει αυτή τη συγκέντρωση. Επίσης, τα μάνγκρες εδώ είναι μια ζωτική πηγή θρεπτικών ουσιών για τους οργανισμούς, και το εύκρατο κλίμα βοηθάει. Τέλος, ο άνθρωπος βοήθησε τα δινοφλαγγέλια. Ο Mosquito Bay έχει διατηρηθεί και προστατευτεί. δεν επιτρέπονται τα σκάφη με κινητήρα σε αυτά τα ύδατα.

Τι σημαίνει αυτό για εσάς

Λοιπόν, εδώ είναι το εξής: για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι τουρίστες ενθαρρύνθηκαν να ρίξουν τους εαυτούς τους στο νερό και κυριολεκτικά να λάμπουν στο σκοτάδι, καθώς τα dinoflagellates προκαλούν δράση όταν έρχονται σε επαφή με τους κολυμβητές.

Ήταν μια εμπειρία που κόβει την ανάσα, αλλά τώρα οι οικονομολόγοι έχουν αρχίσει να είναι προσεκτικοί. Ακόμα κι αν δεν κολυμπάτε, θα δείτε τα ψαροντούφεκα που εμφανίζονται σαν κεραυνοί, τα κουπιά του κανακού σας βυθισμένα στο νερό και βγαίνουν από το πράσινο νέον που στάζει και το χέρι σας λαμπερό πράσινο όταν το βυθίζετε στο νερό.

Είναι μια όμορφη, αιθέρια εμπειρία.

Θα προκαλέσω (ή υποφέρω) οποιαδήποτε βλάβη εάν κολυμπήσω στα μολυσμένα με Dinoflagellate Νερά;

Σκεφτόταν ότι η αλληλεπίδραση μεταξύ του ανθρώπου και του dinoflagellate δεν ήταν επιβλαβής για κανέναν. Δυστυχώς, οι συντηρητές πιστεύουν τώρα ότι το πετρέλαιο από το δέρμα μας μπορεί στην πραγματικότητα να είναι επιβλαβές για τα μικρά παιδιά. Για το λόγο αυτό, το άλμα στο νερό σταδιακά εξαλείφεται.

Καγιάκ εναντίον βαρκάδα

Υπάρχουν μόνο δύο τρόποι για να μπείτε στο biobay: με καγιάκ και με ηλεκτρικό σκάφος με πόντο. Η βόλτα με καγιάκ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε τις σήραγγες μαγγρόβης του κόλπου και την πλήρη λαμπρότητα μιας νυχτερινής εκδρομής, αλλά μπορεί να φορολογείται. Για όσους δεν έχουν το στομάχι ή τη βούληση γι 'αυτό, το σκάφος με πόντο είναι ένα πολύ πιο χαλαρό μέσο για να επισκεφθείτε τον κόλπο. Για καγιάκ, μπορώ να συστήσω με υπερηφάνεια την περιοδεία Biobay του Abe και το Island Adventures. Έχω πάρει και τα δύο, και ο Abe και ο Nelson είναι τοπικοί και ενημερωμένοι οδηγοί ... αν και οι δύο, ο Abe έχει τα καλύτερα ανέκδοτα.

Καλύτερος χρόνος να πάει

Εάν μπορείτε, δοκιμάστε να πάτε όταν είναι νέα φεγγάρι. (Στην πραγματικότητα, οι τουριστικοί πράκτορες μπορεί να μην προσφέρουν ούτε μια περιήγηση κατά τη διάρκεια της πανσέληνος, επειδή το αποτέλεσμα είναι τόσο μειωμένο.) Μια μαύρη νύχτα διακεκομμένη με αστέρια κάνει ιδανικές συνθήκες. Και αν αρχίσει να βρέχει, μην ξεχνάτε την τύχη σας.

Οι σταγόνες βροχής στο νερό θα μοιάζουν με σμαράγδια που περνούν κατά μήκος της επιφάνειας.