Πεζοπορία και καταδύσεις στα φαράγγια της αυλάκωσης της Γιούτα

Έχετε ποτέ περάσει, ή κακομετατρέψατε, σε ένα φαράγγι Slot;

Ρωτήστε έναν πεζοπόρο που αγαπά να εξερευνήσει την έρημο στη νότια Γιούτα και αυτός ή αυτή θα αρχίσει τελικά να μιλάει για πεζοπορία στα φαράγγια των κουλοχέρηδων. Ζητήστε από τους ορειβάτες να σφυροκοπούν στα φαράγγια των κουλοχέρηδων και θα λάβουν ένα χαμόγελο στα πρόσωπά τους.

Τα φαράγγια των αυλάκων είναι στενά κομμάτια στην κρούστα της γης που σχηματίζεται από τον άνεμο, το νερό και τους χρόνους του χρόνου. Πολλά από αυτά είναι ευρύ στην κορυφή, αλλά καθώς πέφτουν (μερικά έως και 100 πόδια) στενεύουν.

Φανταστείτε τον εαυτό σας πιέζοντας μέσα από ένα διάκενο μεταξύ των τοίχων όπου πρέπει να πιπιλούν στο έντερο σας (ή να σπρώξετε τη συσκευασία σας μέσα από τη σχισμή) για να περάσει. Έχω πετάξει μέσα τους και τους έβαλα στα χέρια τους αρκετά για να ξέρω ότι θέλω να επιστρέψω για περισσότερα.

Αν δεν έχετε βιώσει ποτέ ποιο είναι το φερμουάρ στο πλάι ενός τοίχου φαράγγι, υπάρχουν εταιρείες, ειδικά στο Moab και σε άλλα μέρη της Γιούτα, που θα πάρουν ακόμα και ποτέ δεν είναι αμέτρητες σε πεζοπορίες που περιλαμβάνουν rappes σε φαράγγια. Οι τεχνικοί αναρριχητές έχουν περάσει από πολύ καιρό και βυθίστηκαν σε απίστευτα στενά φαράγγια στις απομακρυσμένες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. (Ρίξτε μια ματιά στις δραματικές εικόνες στο environmentalgraffiti.com, για να δείτε μερικά από τα 15 πιο απίστευτα φανάρια Slot στη Γη, σύμφωνα με τον συγγραφέα.)

Κουλοχέρηδες αυλακώσεων για πρόκληση στη Γιούτα

Ο βράχος ψαμμίτης Navajo στη νότια Γιούτα είναι αρκετά μαλακός ώστε οι δυνάμεις της φύσης έχουν δημιουργήσει πολλά φαράγγια με κουλοχέρηδες. Θα τα βρείτε στο Εθνικό Πάρκο Ζιόν, στη Μεγάλη Σκάλα, στα Φαράγγια της Πάριας και στην περιοχή της Λίμνης Πάουελ.

Εδώ είναι δύο που είναι διασκεδαστικό να εξερευνήσετε, και ένα τρίτο που είναι αρκετά ξεχωριστό.

Οι πεζοπόροι ήθελαν να περπατήσουν μέσα από το Spooky Gulch γιατί είναι τόσο στενά σε μέρη που είναι σκοτεινά στο κάτω μέρος. (Μην πάρετε αυτή την πεζοπορία αν είστε κλειστοφοβική!) Είναι βαθμολογείται ως 3,2 μίλια μετρίου περιπάτου μετ 'επιστροφής.

Οι κυματοειδείς σχηματισμοί πετρωμάτων στα φύλλα του Capitol Reef's Gulch στα φαράγγια Fold Waterpocket Fold έχουν κάποιες κουλοχέρηδες.

Μόλις μπείτε στα καμπυλωτά κόκκινα τείχη ψαμμίτη, είναι εννέα μίλια από το άλλο άκρο. (Ή μπορείτε να σταματήσετε και να γυρίσετε και να περπατήσετε πίσω.) Η τοπογραφία στο φαράγγι είναι πανέμορφη.

Το Εθνικό Πάρκο Zion αναφέρεται ότι έχει περισσότερα φαράγγια από ό, τι οπουδήποτε αλλού στη Γιούτα. Η πιο διάσημη περιπέτεια είναι η πεζοπορία μέσω του Zion Narrows. Ο ποταμός της Virgin πηγαίνει μέσα από αυτό το φαράγγι, που έχει γκρεμούς που τείνουν προς τα πάνω 2.000 πόδια. Η πεζοπορία στα ανάντη μπορεί να είναι μέρος του έτους. (Ναι, θα νιώσετε υγρό.) Ζητήστε από το γραφείο του πάρκου για λεπτομέρειες, προϋποθέσεις και άδειες.

Έχετε πολλές επιλογές στο πάρκο. Περπατώντας το Sand Wash στο Κόκκινο Σπήλαιο είναι ένας πολύ πιο εύκολος τρόπος να εξερευνήσετε την ομορφιά των φαραγγιών των slots του Zion.

Για μια λίστα των φαραγγιών και πληροφορίες σχετικά με την πεζοπορία ή την εξερεύνησή τους, κάντε κλικ στη σελίδα των Αμερικανικών Νοτιοδυτικών φαραγγιών. Πάντα επικοινωνήστε με το τοπικό γραφείο Park Service ή με εξειδικευμένους ντόπιους για να διαπιστώσετε εάν είναι ασφαλές να περάσετε από οποιοδήποτε φαράγγι σε μια συγκεκριμένη ημέρα. Οι πλημμύρες που ξεκινούν σε περιοχές μακριά από τα φαράγγια μπορούν να μετατρέψουν την εμπειρία σε εφιάλτη - ή και χειρότερα.

Ο ειδικός αναρρίχησης, Stewart Green, έχει πολλά άρθρα όπου μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την κακοποίηση.