Πώς να βρείτε έναν οικογενειακό γιατρό στο Βανκούβερ, BC

Τι να κάνετε αν χρειάζεστε ιατρική περίθαλψη

Είτε έχετε μετακομίσει πρόσφατα στο Βανκούβερ, Βρετανική Κολούμπια , είτε αν έχετε ανακαλύψει ότι ο παρών σας γιατρός συνταξιοδοτείται, θα πρέπει να βρείτε έναν νέο οικογενειακό γιατρό. Το έργο μπορεί να φανεί τρομακτικό. Αλλά, δεν χρειάζεται να είναι.

Μάθετε τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές για την εξεύρεση οικογενειακού γιατρού στο Βανκούβερ καθώς και πού να πάρετε ιατρική περίθαλψη προτού βρείτε έναν οικογενειακό γιατρό για να καλέσετε το δικό σας.

Εάν μετακομίζετε στο Βανκούβερ από άλλη επαρχία ή από άλλη χώρα , βεβαιωθείτε ότι είστε εγγεγραμμένοι στο Σχέδιο Ιατρικών Υπηρεσιών της BC και να έχετε την Κάρτα Care BC πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση οικογενειακού γιατρού σας.

Γιατί χρειάζεστε οικογενειακό γιατρό

Ένας οικογενειακός γιατρός που ονομάζεται επίσης γενικός ιατρός ή "GP" είναι βασικά ο ακρογωνιαίος λίθος της υγειονομικής περίθαλψης. Οι οικογενειακοί γιατροί παρέχουν τη συντριπτική πλειοψηφία της φροντίδας των ασθενών Γνωρίζουν εσάς και το ιστορικό της υγείας σας, παρακολουθείτε τη γενική σας υγεία και οποιεσδήποτε χρόνιες καταστάσεις και μπορείτε να παρέχετε παραπομπές σε ειδικούς, όπως απαιτείται. Πολλοί ειδικοί, όπως ένας δερματολόγος, για παράδειγμα, δεν θα δουν έναν ασθενή χωρίς παραπομπή γιατρού. Ενώ μπορείτε να πάρετε παραπομπές από γιατρούς σε μια κλινική, εάν έχετε τον δικό σας γιατρό, μακροπρόθεσμα, είναι καλύτερο για τη συνέχεια της περίθαλψης.

Δεν έχεις γιατρό; Πού να πάτε για την υγειονομική περίθαλψη

Για έκτακτες ανάγκες, καλέστε 9-1-1 για ασθενοφόρο ή πηγαίνετε στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης ή στο κέντρο επείγουσας φροντίδας σε οποιοδήποτε από αυτά τα νοσοκομεία του Βανκούβερ: Γενικό Νοσοκομείο Βανκούβερ, Νοσοκομείο Αγίου Παύλου, Πανεπιστήμιο BC, Νοσοκομείο Lions Gate, Γυναικείο Νοσοκομείο BC.

Για μη υγειονομικές ανάγκες έκτακτης ανάγκης, μπορείτε να πάτε σε οποιαδήποτε βανκούβερ κλινική.

Οι περιπάτους στις κλινικές δεν απαιτούν ραντεβού, αν και μπορείτε να το κάνετε, θα πρέπει. Οι χρόνοι αναμονής μπορούν να είναι αρκετές ώρες. Θα γινόταν αντιληπτός με βάση την πρώτη προτεραιότητα και την πρώτη εξυπηρέτηση και οι άνθρωποι που χρειάζονται πιο επείγουσα φροντίδα θα σας δουν μπροστά σας ανεξάρτητα από το χρόνο που περπατάτε.

Εάν είστε άρρωστος ή χρειάζεστε μια ετήσια εξέταση, τεστ παπαρούνας, εξετάσεις προστάτη, ιατρική συνταγή ή παρόμοιες ανάγκες - και δεν έχετε ακόμα γιατρό - θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια κλινική με τα πόδια.

Μπορείτε να βρείτε μια κοντινή κλινική κοντά σας και μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δωρεάν υπηρεσία υγείας BC HealthLinkBC.

Πώς να βρείτε έναν γιατρό που δέχεται νέους ασθενείς

Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην εξεύρεση οικογενειακού γιατρού είναι η εξεύρεση ενός ατόμου που δέχεται νέους ασθενείς. Υπάρχουν διάφορες στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βρείτε έναν νέο γιατρό.

Πώς η οικογένεια και οι φίλοι μπορούν να βοηθήσουν

Εάν δεν έχετε γιατρό ή προσπαθείτε να αλλάξετε τους γιατρούς επειδή είστε δυσαρεστημένοι με τον τρέχοντα γιατρό σας, ρωτήστε την οικογένεια και τους φίλους σας εάν θα συνιστούσαν τον τρέχοντα γιατρό τους. Να είστε βέβαιος να ζητήσετε συγκεκριμένες λεπτομέρειες, επειδή αυτό που ένα άτομο θεωρεί υπέροχα χαρακτηριστικά σε οικογενειακό γιατρό μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που δεν ψάχνετε.

Μια καλή ερώτηση που θα ρωτούσαμε θα ήταν: "Γιατί συστήνετε γιατρό σας;" Είναι μια ανοιχτή ερώτηση.

Αφήστε το άλλο πρόσωπο να σας πει όλα τα καλά πράγματα και όχι τόσο καλά πράγματα.

Εάν ακούγεται σαν αγώνα, τότε ρωτήστε αν μπορούν να καλέσουν και να ρωτήσουν αν ο γιατρός δέχεται νέους ασθενείς. Μερικές φορές, ένας υπάρχων ασθενής μπορεί να πάρει μια διαφορετική απάντηση από ότι θα κάνατε εάν κάνατε μια ψυχρή κλήση.

Χρησιμοποιήστε τα Social Media

Αν έχετε δοκιμάσει να ρωτάτε τους φίλους σας και τον πρώην γιατρό σας και ακόμα δεν μπορείτε να βρείτε γιατρό, ίσως είναι καιρός να ενημερώσετε περισσότερους ανθρώπους ότι κοιτάτε. Μπορείτε να γράψετε μια ανάρτηση στο Facebook, στο Twitter ή στον πίνακα ανακοινώσεων στη δουλειά και να ζητήσετε αυτόν τον τρόπο.

Επίσης, μπορείτε να κάνετε μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο. Πάρτε μερικά ονόματα και κάντε online αναζήτηση για να δείτε αν οι κριτικές φαίνονται θετικές. Βοηθά να μάθετε τι λένε οι άλλοι για τους γιατρούς που ενδεχομένως σκέφτεστε.