Προβηγκία για το ταξίδι της Τοσκάνης

Γιατί να επιλέξετε; Μπορείτε να επισκεφθείτε και τα δύο σε αυτό το διαπολιτισμικό οδικό ταξίδι

Δύο από τις πιο δημοφιλείς περιοχές στην Ευρώπη που επισκέπτονται είναι η Provence στη Γαλλία και η Τοσκάνη, η μεγαλύτερη περιοχή της Ιταλίας. Η απόσταση μεταξύ τους δεν είναι μακριά. μπορείτε να το οδηγήσετε εύκολα σε μια μέρα και υπάρχουν πολλά πολύ ενδιαφέροντα μέρη για να σταματήσετε στο δρόμο αν κουραστείτε, ή απλά θέλετε να δείτε κάτι που δεν είχε προγραμματιστεί για να δείτε.

Και οι δύο περιοχές είναι παρόμοιες. Και τα δύο είναι γνωστά για τα επιτεύγματα στην τέχνη και τα δύο έχουν μια κουζίνα με τεράστια συνέχεια.

Ούτε είναι γνωστός για μεγάλες πόλεις και τα κυριότερα αξιοθέατα τείνουν να είναι αγροτικές, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως θέλετε ένα αυτοκίνητο για να κάνετε αυτό ένα είδος οδικό ταξίδι, αν και μπορείτε να φτάσετε εύκολα μεταξύ των δύο περιοχών εύκολα σε ένα τρένο.

Αν ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας κοντά στο δυτικό όριο της Προβηγκίας, λέμε στην Αβινιόν, μια γοητευτική πόλη κατά μήκος του Ροδανού που είναι γνωστή για το Παλάτι των Παπών και θα ταξιδέψουν τελικά στη Φλωρεντία , στην καρδιά της Αναγέννησης της Τοσκάνης, 7 ώρες. Το τρένο θα διαρκέσει πάνω από 13 ώρες. Ένα αυτοκίνητο είναι καλύτερο. Μπορείτε να δείτε τις επιλογές: Αβινιόν, Γαλλία προς Φλωρεντία, Ιταλία. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν τα λεωφορεία και το σύνθετο fly / train.

Αλλά δεν θέλετε να δείτε μόνο την Αβινιόν και τη Φλωρεντία. Ακριβώς νότια της Αβινιόν είναι οι πόλεις τέχνης Arles και St. Remy. Αν θέλετε, μην περάσετε μερικές μέρες στο Arles και μια μέρα στο St. Remy ; Οι λάτρεις της φύσης θα θέλουν να φτάσουν στο Camargue για μια ή δύο μέρες.

Άλλα ωραία μέρη περιλαμβάνουν το Luberon, ακριβώς δυτικά της Αβινιόν και φημίζεται για τον Peter Mayle. Περάσαμε μια εβδομάδα σε αυτό το μέρος της Προβηγκίας και μας άρεσε πάρα πολύ.

Μετά από μια εβδομάδα ή έτσι (ή περισσότερο, αν μπορείτε), ήρθε η ώρα να κατευθυνθείτε προς την Τοσκάνη. Η διαδρομή θα σας οδηγήσει κατά μήκος της ακτής της Μεσογείου, έτσι έχετε πολλές επιλογές για να διαλύσετε το αυτοκίνητο περνώντας τη νύχτα σε ενδιαφέρουσες πόλεις στην πορεία.

Για παράδειγμα, κατά μήκος της Cote d'Azure θα βρείτε πόλεις όπως το Roquebrune-Cap-Martin με ένα κάστρο για να εξερευνήσετε, ή Menton , μια θέση καλλιτεχνών και εσπεριδοειδών, με ηλιοφάνεια σχεδόν εξασφαλισμένη τις περισσότερες φορές του χρόνου. Και οι δύο είναι εύκολο να πάρκο και να έχουν πολλές τουριστικές υπηρεσίες.

Στη συνέχεια, διασχίζετε τα σύνορα με την Ιταλία, κατευθυνόμενοι κάτω από την ακτή στο Autostrada dei Fiori, τον αυτοκινητόδρομο των λουλουδιών (προσέχετε τα θερμοκήπια ή επισκεφθείτε τους κήπους Hanbury ακριβώς απέναντι από τα σύνορα), περνώντας τη Γένοβα στο δρόμο προς την Πίζα και πάρτε μια μικρή περιήγηση με αυτοπεποίθηση ή περπατήστε απλά κοντά στο σταθμό του τρένου και σπρώξτε την προς τον πύργο που σκύβει). Η Πίζα είναι όπου το A11 Autostrada σας οδηγεί προς την ενδοχώρα προς τη Φλωρεντία, αν και αν είστε έτοιμοι για άλλη στάση, η Lucca με τους περιβαλλόμενους μπαρόκους τοίχους δεν θα σας πάρει μακριά από τη διαδρομή.

Στο δρόμο σας προς τη Φλωρεντία θα περάσετε την Πιστόια , μια πόλη που έδωσε το όνομά της στο πιστόλι και είναι ένα είδος μικροσκοπικής Φλωρεντίας με μια ενδιαφέρουσα πλατεία εκκλησίας και μια ακμάζουσα αγορά που πηγαίνει από τους μεσαιωνικούς χρόνους (όπου μπορείτε ακόμα να δείτε άθικτο μεσαιωνικό πάγκοι αγοράς).

Έπειτα φτάσατε. Η πόλη αναγεννησιακής τέχνης της Φλωρεντίας είναι γοητευτικοί επισκέπτες για πολύ καιρό.

Εάν έχετε σχεδόν ξεμείνει από το χρόνο μετά την εξερεύνηση της Προβηγκίας και της ακτής, θα θελήσετε να χτυπήσετε τουλάχιστον τα κυριώτερα σημεία . Αλλά αφήστε το χρόνο για να επισκεφθείτε τις ιστορικές πλατείες της Φλωρεντίας, μερικά από τα κορυφαία μουσεία , και όταν φτάσετε καλά και πεινασμένοι, πάρτε τις συμβουλές ενός τοπικού και επισκεφθείτε μερικά από τα καλύτερα μπαρ και εστιατόρια στην Πιέρνο της Φλωρεντίας .

Πού να μείνετε στη Φλωρεντία; Αν μένετε λίγο, θα θελήσετε να αναζητήσετε ένα μέρος για να μείνετε στο ιστορικό κέντρο . Φροντίστε να οδηγείτε στο κέντρο, όμως, το Zona Traffico Limitato ή το ZTL απαγορεύουν αυτοκίνητα στο κέντρο που δεν έχουν άδεια (Βλέπε: Οδηγίες οδήγησης στην Ιταλία ). Ωστόσο, μπορείτε να πάρετε μια άδεια που σας επιτρέπει να εισέλθετε προσωρινά στο κέντρο για να αφήσετε τις αποσκευές σας.

Απολαύστε το σχεδιασμό του οδικού ταξιδιού σας σε δύο από τις καλύτερες περιοχές της Ευρώπης για να το επισκεφθείτε.