Πώς να βρείτε και να επιβιβαστείτε στην ινδική σιδηροδρομική σας

Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί στην Ινδία είναι ένα καρναβάλι όπως η κυψέλη δραστηριότητας, όπου εκατοντάδες επιβάτες και καλεσμένοι συνδυάζονται με πλήθος πωλητών.

Η αναμονή στο λάθος άκρο της πλατφόρμας θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφή, ειδικά όταν η αμαξοστοιχία μπορεί να παραμείνει στο σταθμό για μερικά λεπτά και να επιβαρύνεστε με πολλές αποσκευές.

Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε και να επιβιβαστείτε στο τρένο σας.

Όταν φτάσετε στον σταθμό

Όταν το τρένο σας φτάσει

Εναλλακτικά, Μίσθωση Αχθοφόρου

Εάν όλα αυτά ακούγονται πολύ σκληρά, επιλέξτε να μισθώσετε ένα coolie (porter) που θα μεταφέρει τις τσάντες σας και θα εντοπίσει το διαμέρισμά σας έναντι αμοιβής. Είναι άφθονοι σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και μπορούν να αναγνωριστούν από τα κόκκινα σακάκια τους. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαπραγματευτεί την προμήθεια πριν χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες τους.

Οι αδειούχοι σιδηροδρομικοί φορείς έχουν σταθερές χρεώσεις ανάλογα με το ύψος των αποσκευών. Το ποσοστό ποικίλλει ανάλογα με την τοποθεσία και την κατηγορία του σταθμού. Αρχίζει από 40 ρουπίες για μια τσάντα βάρους έως 40 κιλών που μπορεί να μεταφερθεί στο κεφάλι. Σε μεγάλους σταθμούς το ποσοστό ανά σακούλα είναι 50-80 ρουπίες. Ωστόσο, σπάνια οι αχθοφόροι συμφωνούν σε αυτό. Συνήθως θα απαιτήσουν περισσότερα χρήματα, επομένως να είστε διατεθειμένοι να διαπραγματευτείτε.