Ρολόγια και προειδοποιήσεις τυφώνα

Η γνώση της διαφοράς μπορεί να σώσει τη ζωή σας!

Όταν η τροπική περίοδος καταιγίδας χτυπά στη Νότια Φλόριντα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας βομβαρδίζουν με δραματικές καταστάσεις κάθε καταιγίδας που απειλεί τις ακτές μας. Θα ακούσετε ειδοποιήσεις ανησυχίας σχετικά με τα ρολόγια τυφώνων και τις προειδοποιήσεις που δημοσιεύονται για διάφορα μέρη της περιοχής μας, αλλά καταλαβαίνετε πραγματικά τη διαφορά;

Τι είναι ο τυφώνας;

Η Εθνική Υπηρεσία Καιρού δηλώνει ένα ρολόι τυφώνα για μια περιοχή, όταν οι άνεμοι των τυφώνων (παρατεταμένοι άνεμοι πάνω από 74 μίλια την ώρα) είναι δυνατοί στην περιοχή μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Λόγω της απρόβλεπτης φύσης των τροπικών καταιγίδων, τα ρολόγια τυφώνων δεν εκδίδονται περισσότερες από δύο ημέρες εκ των προτέρων.

Τι είναι η προειδοποίηση για τον τυφώνα;

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδίδει προειδοποιήσεις τυφώνων όταν αναμένονται άνεμοι τυφώνα στην περιοχή μέσα στις επόμενες 36 ώρες. Αυτή είναι μια αυξημένη κατάσταση συναγερμού, καθώς δείχνει ότι οι προβλέποντες είναι πιο σίγουροι για την ξηρά του τυφώνα.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα ρολόι και μια προειδοποίηση;

Όλα καταλήγουν στις πιθανότητες και το χρονοδιάγραμμα. Οι παρατηρητές στο θέμα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας παρακολουθούν ένα είδος κλήσης "ετοιμαστείτε". Όταν ακούτε ότι έχουν προειδοποιήσει, αυτό σημαίνει ότι πιστεύουν πραγματικά ότι η καταιγίδα θα χτυπήσει μια περιοχή και σύντομα.

Τι πρέπει να κάνω όταν υπάρχει ρολόι τυφώνα;

Οι ακριβείς σας δραστηριότητες θα εξαρτηθούν από την κατάσταση ετοιμότητάς σας. Όταν ακούτε ένα ρολόι τυφώνα έρχεται, είναι μια καλή στιγμή για να ελέγξετε τα προμήθειες σας .

Σιγουρευτείτε ότι έχετε αρκετό φαγητό και νερό στο χέρι για να ξεπεράσετε μια καταιγίδα. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να προσπαθήσετε να το κάνετε αυτό στην αρχή κάθε σεζόν τυφώνα. Μόλις εκδοθεί ένα ρολόι, θα υπάρξει μια τρελή βιασύνη στα καταστήματα και οι προμήθειες θα ξεπουληθούν γρήγορα.

Επίσης, ελέγξτε το σπίτι σας για οτιδήποτε μπορεί να καταστραφεί σε μια καταιγίδα.

Καθαρίστε τυχόν συντρίμμια ή έπιπλα γκαζόν στην αυλή σας που μπορεί να γίνουν εναέριο πύραυλο και να βλάψουν το σπίτι σας. Αν έχετε ρολά τυφώνων σε σχήμα ακορντεόν, δοκιμάστε τα και σιγουρευτείτε ότι κινούνται σωστά. Εάν έχετε το στυλ αλουμινίου που χρειάζεται πολύ χρόνο για να τοποθετηθεί, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα μέρη επισημασμένα και διαθέσιμα.

Θα πρέπει επίσης να εκτελέσετε μερικές αποστολές σε αυτό το σημείο. Σταματήστε στο ATM και αφαιρέστε πολλά χρήματα. Μετά την καταιγίδα, δεν μπορείτε να υπολογίζετε στην πρόσβαση στο δίκτυο ΑΤΜ. Είναι μια καλή ιδέα να έχετε $ 500 - $ 1.000 στο χέρι για να σας παλιάρουμε αν χρειαστεί. Βγάλτε το αυτοκίνητό σας. Εάν χτυπήσει μια καταιγίδα, μπορεί να είναι δύσκολο ή αδύνατο να βρεθεί ένας ανοικτός βενζινάδικο και να έχει επαρκές φυσικό αέριο για να ικανοποιήσει τη ζήτηση.

Τι πρέπει να κάνω όταν υπάρχει μια προειδοποίηση για τον τυφώνα;

Κλείνω καλά τα κουβούσια. Ελέγξτε τα προμήθειες σας και κλείστε τα παραθυρόφυλλα. Μείνετε συντονισμένοι στην τοπική τηλεόραση και ραδιόφωνο και παρακολουθείτε στενά τη θύελλα.

Εάν ζείτε σε μια ζώνη εκκένωσης τυφώνων, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και εκκενώνετε όταν σας το ζητήσουν. Θυμηθείτε τα μαθήματα του τυφώνα Κατρίνα στη Νέα Ορλεάνη - μην περιμένετε μέχρι να είναι πολύ αργά!

Τι γίνεται με τα κατοικίδια μου;

Τα περισσότερα καταφύγια τυφώνων δεν δέχονται κατοικίδια ζώα.

Αν έχετε κατοικίδια ζώα οικογένειας, φροντίστε να μάθετε για καταφύγια φιλικά προς τα κατοικίδια ζώα πριν από την εμφάνιση μιας καταιγίδας.